Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Nalatenschap voor Zalazar » De Bloederige Baron

Nalatenschap voor Zalazar

16 aug 2014 - 20:56

350

1

306



De Bloederige Baron

Beste Zalazar

Deze laatste brief draag ik op aan jou, hopende dat je nog in leven bent en in staat bent om me mijn laatste zonde te vergeven.

Ikzelf bevind me voor het ogenblik in het verre Europa: waar reuzen, kobolden en feeksen heersen en duistere magie welig tiert. Ik ben ver weg van huis en mijn leven loopt ten einde. Het zal je allicht verbazen, daar ik een jongeling ben in jou ogen en nog een heel leven voor me heb, maar ik heb er geen meer want ik heb zojuist mijn enige bestaansreden om het leven gebracht.

Mijn handen trillen en mijn tranen stromen onophoudelijk. Ik voel me wanhopiger en miserabeler dan ooit. Zalazar, wat moet ik doen? Je weet wat ik voor haar voelde vanaf het ogenblik dat ik haar voor het eerst zag. Helena Ravenklauw was werkelijk alles voor me! Ze was -en is- alles dat ik beheerde. Haar lach, haar schoonheid, nimmer zal ik deze nog aanschouwen en dit allemaal door mijn wansmakelijke daad. Ik heb haar gedood omdat ze zei dat ze niet van me hield en dat ook nooit zou doen. Ik werd razend en verteerd door de daaruit voortvloeiende waanzin. Arme Helena, ze heeft geleden onder mijn bruutheid, want ik wou dat ze voor één keer de mijne ging wezen en toen… Toen was het allemaal voorbij.

Ik ben geen fatsoenlijk mens meer, maar een smerige moordenaar. Ik heb niet gemoord uit eer of nobelheid, maar om mijn frustraties te botvieren. Voorts heb ik de nobele Rowena Ravenklauw bestolen van haar bloedzuivere nakomelinge en de vreugde van een laatste glimp op haar nageslacht. O, de zelfverachting is ondraaglijk!

Ik weet dat ik met deze moord, onze vriendschap oneer heb aangedaan en een smet ben op het blazoen van jou afdeling. Mocht deze brief je met haat en weerzin vervullen, weet dan dat dit mijn laatste was. Hier eindigt mijn brief en mijn leven. Tegen de tijd dat deze brief Engeland bereikt ben ik al lang heengegaan. Ik zal de ketenen van eeuwigdurende boetedoening omhelzen net zoals de dood.

Hoogachtend

Je vriend en toeverlaat

De Baron


Reacties:


narcissa
narcissa zei op 21 aug 2014 - 20:37:
Wauw, wat ongelooflijk mooi geschreven. Je leeft echt met de baron mee.