Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter XII=

Can i be saved (AF)

14 aug 2014 - 16:45

1811

8

458



=Chapter XII=

Image and video hosting by TinyPic

Vrijdag 20-06-'14

Lief dagboek,
Voor het eerst in een half jaar ben ik weer echt verliefd. Ik had niet gedacht dat ik het nog zou worden na Jayden, maar het is toch gebeurd. Zijn naam is Jake...Jake Reynolds. Hij is de beste vriend van mijn zus Nola. Vandaag gaan we samen naar het ziekenhuis en ik hoop dat ik hem de hele dag zie.
Gisteren waren we naar Starbucks, dat was onze eerste date en 's avonds gingen we naar de film, ik beschouw dat als een tweede date. We hebben bijna gezoend, maar elke keer kwam er iets tussen? Oh lief dagboek, wat wil ik graag dat hij me zoent!

Weet je wat ik raar vind? Of eerder gezegd wie. Zayn, de vriend van Nola. Hij is woedend op Jake, maar Jake heeft haar toch niet aangereden. Hij moet gewoon normaal tegen hem doen, Jake kan er niks aan doen dat die man doorgereden is!

Nou ja, niet met Zayn bezig zijn. Ik moet er voor Nola zijn en ervoor zorgen dat Jake me echt leuk gaat vinden, verliefd leuk.

Nu ga ik me omkleden, want ik moet wel klaar zijn als Jake hier komt.
Liefs, Lindy.


Ik leg mijn dagboek weer onder mijn kussen en ga uit bed. Ik pak mijn mobiel en zie dat het al half twaalf is. Zo, ik heb lang doorgeslapen. Ik was duidelijk moe gisteravond. Ik heb in één roes doorgeslapen. Ik wrijf even in mijn ogen en dan krijg ik een berichtje binnen. Jake: Goedemorgen schoonheid. Ik kom je om 12:30 ophalen. X J. Ik grijns naar mijn scherm. Ik klik op beantwoorden. Lindy: Goedemorgen. Lig je nog in bed? X L. Het is misschien een beetje een standaard vraag, want als hij net wakker is dan ligt hij nog in bed. Ik krijg een berichtje terug. Jake: Haha ja. X J. Ik begin te lachen en ik loop de badkamer in. Lindy: Bewijs het maar. X L. Zo nu even de douche onderdoor en dan gaan omkleden. Ik zet de douche aan en stap eronder als het water warm is. Net als ik shampoo in mijn haar doe, krijg ik een berichtje. Zal hij echt een foto gestuurd hebben? Snel spoel ik alles uit en zet de douche uit. Ik stap uit de douche en wikkel een handdoek voor. Ik pak mijn mobiel en open zijn berichtje. Jake: Hier het bewijs Me. Ik zie je vanmiddag! X J. Wauw! Hij heeft het ook gewoon nog gedaan! Ik bekijk de foto goed. Jake is echt leuk! Mijn gevoelens voor hem zijn sterk, nog sterker dan voor Jayden. Lindy: Tot vanmiddag! X L. Stuur ik nog terug en kleed me om. Mijn kleren die ik aan wilde heb ik hier al liggen, was lekker makkelijk hoef ik niet heen en weer te lopen. Ik doe make-up op en een geurtje. Ik kijk in de spiegel. Zie ik er wel goed uit? Ik loop naar mijn mobiel. Zal ik een foto maken en sturen naar Jake? Nee, ik heb toch geen goedkeuring nodig en trouwens jongens hebben geen verstand van kleding. Op dit moment mis ik Pascale. Zij kon altijd vertellen wat wel en wat niet kon. Ik kijk voor de zoveelste keer in de spiegel naar mezelf. Ik heb een witte shorts aan, wit hemdje en een spijkeroverhemd. Mijn haar zit los en aan mijn voeten zitten zilveren sandalen. Ik zie de tijd op mijn mobiel en ren naar beneden, naar de hal met mijn spullen. Over vijf minuten is Jake hier.

=Jake=

,,Goedemorgen.” Zeg ik als ik beneden kom. Mijn vader is weg en ik weet nog steeds niet of hij hulp gezocht heeft. Mijn moeder kijkt me aan.
,,Goedemorgen schat. Wil je een gekookt eitje?” Ik glimlach. Mijn moeder maakt altijd een uitgebreid ontbijt. Er staat thee op tafel, koffie, croissantjes, yochurt en dan komt er ook nog een eitje bij? Ik knik en ga zitten. ,,Ga je nog wat doen vandaag?”
,,Ja, naar Nola samen met Lindy.”
,,Oh ja en die Lindy was de zus van Nola toch?”
,,Ja, klopt. Gisteren waren we bij Starbucks en naar de film.” Ik glimlach breed en mijn moeder begint te lachen.
,,Je vind haar leuk hé?” Ze zet het gas uit en komt met de eieren naar de tafel.
,,Ja, ze is geweldig.”
,,Ik ben blij voor je. Met Rachel is het allemaal fout gegaan, maar dit is een nieuw begin. Maak er wat van.” Ze geeft me een kus op mijn wang en gaat naast me zitten. We beginnen allebei aan het ontbijt.
,,Mam, moet ik Lindy vertellen wat er met Nola gebeurd is?”
,,Weet ze dat nog niet?” Ik schudt mijn hoofd.
,,Kevin heeft toch haar gezegd dat Nola aangereden was en dat die man doorgereden was.”
,,Liegen is nooit goed Jake. Je moet het haar wel vertellen, Nola is haar zus, ze heeft recht op de waarheid.”
,,Maar wat als ze me daarna niet meer wil zien?”
,,Waarom zou ze dat niet meer willen?”
,,Het is toch mijn schuld. Het is mijn schuld dat Nola in coma ligt.”
,,Schat.” Mijn moeder omhelst me. ,,Het is niet alleen jou schuld hé.” zegt ze terwijl ze over mijn rug wrijft.
,,Ik weet gewoon niet wat ik moet doen, ik vind het verschrikkelijk hoe Nola erbij ligt.” even ontsnapt er een traan. ,,En Zayn maakt het me ook niet makkelijk. De vorige keer heeft hij me geslagen en gezegd dat ik niet in haar buurt moest komen.”
,,Geslagen?!” mijn moeder kijkt me aan. ,,Dat moet je toch niet toelaten? Ik heb het je vader bij jou zien doen en dat mag nooit meer gebeuren.”
,,Dat gaat ook niet meer gebeuren, ik word er gewoon gek van dat hij mij alleen maar de schuld geeft terwijl het ook deels de schuld is van Rachel.”
,,Jake, jij moet helemaal niet meer aan Rachel denken. Denk maar aan Lindy.” ze geeft me een knipoog. Ik geef haar een knuffel.
,,Dank je wel mam. En nu gaan we samen op de foto!” en voordat ze weg kan gaan, maak ik een foto. ,,De foto is leuk!” zeg ik tegen haar en sla hem op. Ik eet mijn ontbijt op, zeg mijn moeder gedag en loop dan de deur uit. Op naar Lindy!

=Lindy=

Ik loop alvast naar buiten en als ik net buiten ben, zie ik Jake aankomen. Op mijn gezicht komt meteen een grote lach en ik ren naar hem toe. Hij tilt me op en draait me in het rond. Ik ga weer staan en hij helpt me de taxi in. Waarom voel dit toch zo goed? Komt dat omdat Jayden me zo rot behandeld heeft? Nee, natuurlijk niet! Waarom vergelijk ik Jake toch altijd weer met Jayden? Jayden is verleden tijd, Jake is nu tegenwoordige tijd en ik wil hem niet meer missen. Ik snap ook helemaal niks van mezelf. Ik dacht dat ik het hoofdstuk 'Jayden' afgesloten had, maar is dat dan niet zo? Moet ik hem eerst uit mijn hoofd zetten voordat ik iets kan voelen voor Jake? Nee, dat kan toch niet? Ik ben al verliefd op Jake, ik hou van hem.
,,Gaat het wel?” Jake kijkt me aan met zijn prachtige ogen. Even slik ik. Hij heeft door dat ik met Jayden in mijn hoofd zit. Ik kan hem toch niet gaan zeggen dat ik in gedachten was bij mijn ex-vriend?
,,Ja, het gaat prima.” zeg ik. Hij glimlacht en geeft me een kus op mijn wang.
,,Ik ben blij dat ik je ontmoet heb Lindy.” zegt hij. Ahw, zo lief. En dan zit ik een beetje met mijn ex in mijn hoofd die vreemd gegeaan is met mijn ex-beste vriendin. Daar moet ik echt mee ophouden. Jayden moet verleden tijd worden en dat word hij ook, al is het het laatste wat ik doe!

Als de taxi aankomt bij het ziekenhuis, blijft Jake even zitten en kijkt naar de ingang. Ik pak zijn hand en kijk hem aan.
,,We moeten gewoon naar binnen.” zeg ik tegen hem en knijp even in zijn hand.
,,Ja, maar Zayn is daar.” Wow, het lijkt wel alsof hij bang is voor Zayn en dat kan ik me ook wel voorstellen.
,,Het maakt niks uit dat Zayn daar is, hij doet je niks en als hij wel wat wil doen haal ik de doktoren erbij en dan word hij het ziekenhuis uitgezet.” Jake kijkt me aan. ,,Kom op. Ik ben bij je.” Dat doet hem volgens mij goed, want hij knikt, betaald de chauffeur en neemt me mee naar de ingang. Even haalt hij diep adem en dan trekt hij me mee naar binnen. Het ruikt hier altijd zo vreemd. Allemaal zieke mensen hier natuurlijk, maar ja daarom is het ook een ziekenhuis. We lopen door de lange hal en lopen voorbij de balie. Ja, we weten toch al waar Nola ligt. Vierde verdieping, intensive care, kamer 425 en in coma. In kritische toestand nog wel. Jake blijft staan.
,,Voordat we naar binnen gaan, moet je iets weten.” Zegt hij en gaat zitten op een stoel. Ik ga naast hem zitten en kijk hem niet begrijpend aan.
,,Wat bedoel je?”
,,Je moet weten wat er echt gebeurd is met je zus.”
,,Dat weet ik toch? Ze is aangereden.”
,,Nee, dat is ze niet.”
,,Huh? Wat bedoel je nou? Kevin zei toch...?”
,,Kevin heeft gelogen.”
,,Waarom?”
,,Om mij te beschermen.”
,,Jou te beschermen? Waarvoor?”
,,Voor jou. Ik weet het, het klinkt heel raar. Maar hij zei het zodat je me nog wilde zien.” Hoe kan hij nou weer denken dat ik hem niet wil zien? Ik hou van hem! ,,Het is mijn schuld dat Nola daar ligt, het is allemaal mijn schuld.”
,,Wat is er gebeurd?”
,,Nola en ik hadden ruzie over mijn vorige vriendin Rachel. Rachel was toen net bij me weggegaan om te vertrekken naar Australië. Ik hield van haar en Nola kraakte haar af. Ik was zo verdrietig en boos over het feit dat Rachel bij me wegging, dat ik tegen Nola heb gezegd dat ik haar nooit meer wilde zien. Ik wilde gewoon niks meer met haar te maken hebben.” Jake krijgt tranen in zijn ogen. ,,Ik weet gewoon niet hoe ik dit goed kan maken met Nola.”
,,Van een ruzie kan ze toch niet in coma raken?"
,,Nee, maar van een overdosis wel."
,,Een overdosis? XTC?"
,,Ja en dat deed ze alleen maar omdat ik dit allemaal tegen haar zei. Ik heb haar gekwetst.”
,,Dan moet je met Nola gaan praten zodra ze wakker is en je excuses aanbieden.”
,,Ben je niet boos?” Jake kijkt me verbaasd aan.
,,Nee, ik vind het wel een beetje een stomme actie van je.” Jake knikt en kijkt nog steeds bedroefd. ,,Jake, Nola vergeeft het je heus wel. Als ik het kan, kan zij het ook.” Jake omhelst me. ,,Kom, we gaan naar binnen.” zeg ik. Ik trek Jake omhoog en samen lopen we de kamer in.


Reacties:

1 2

xSerenaHoran
xSerenaHoran zei op 16 aug 2014 - 10:14:
Leuk!
xx
(Ben laat yes I know)


1dforeverxmx
1dforeverxmx zei op 15 aug 2014 - 16:37:
Super! Snel verder! X


x1Dx
x1Dx zei op 14 aug 2014 - 22:06:
Heel leuk!
Gelukkig is Lindy niet boos!
Snel verder! X


Secret58
Secret58 zei op 14 aug 2014 - 21:43:
Leuk!!
Snel verder!

Xx


Nynlufx
Nynlufx zei op 14 aug 2014 - 19:54:
[insert glorious giggling]