Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Supernatural » Twilight Zone » Home Alone

Twilight Zone

23 aug 2014 - 17:36

1015

0

353



Home Alone

Terwijl de auto weer voor het motel neergezet wordt, ziet Sam hetzelfde meisje als eerder weer voor het raam staan. Ze lijkt wel alles in de gaten te houden. Zodra ze hem ziet kijken, draait ze weg. Ze probeert zo onzichtbaar mogelijk te zijn.
‘Dean, zie jij dat meisje ook iedere keer?’
‘Ja, maar die zit gewoon te wachten totdat er iemand thuiskomt.’
‘Continu. Dat is toch niet gezond. Een kind van haar leeftijd zou met speelgoed moeten spelen.’
‘Dat hebben wij ook nooit kunnen doen.’
‘Ik vertrouw het niet, ik ga er eens langs.’
‘Doe wat je niet laten kunt, maar ik ga naar onze kamer.’ Dean draait de sleutel in het slot en gaat naar binnen. Sam loopt juist naar de andere kant van de straat. Hij klopt op de deur. Er wordt zo snel niet opengedaan. Toch bewegen de gordijnen, wat betekent dat er iemand thuis is.
‘Ik weet dat je thuis bent, want ik heb je net gezien. Ik wilde kijken of je oké bent.’ Heel voorzichtig gaat de deur een klein stukje open. Een meisje van een jaar of tien staat in de deuropening.
‘Is er verder nog iemand thuis?’ Het meisje schudt haar hoofd.
‘Mag ik binnenkomen.’ Sam ziet haar duidelijk twijfelen. Hij steekt zijn handen met de palmen naar boven naar voren. Dan gaat de deur helemaal open. Sam zet voorzichtig een stap naar binnen en het meisje klampt zich bijna meteen aan hem vast.
‘Ik ben zo bang,’ fluistert ze zacht. Sam doet de deur achter zich dicht.
‘Waar is iedereen dan?’
‘Ik weet het niet. Maar wat als ze niet meer thuiskomen.’ Sam kijkt goed rond. Het meisje zo achterlaten kan gewoon niet.
‘Is er iets wat je nu wilt gaan doen?’ Het meisje kijkt verbaasd rond. Sam ziet een schetsboek liggen. Op het salontafeltje liggen ook nog wat dvd’s met Twilight bovenop. Wat heeft iedereen toch met Twilight.
‘Wil je graag tekenen.’
‘Dat kan wel. Ik pak mijn kleurtjes wel.’ Het meisje rent weg en Sam pakt het schetsblok.
“When you live forever, Where do you live for”
Sams ogen vallen dit kleine zinnetje meteen op. Misschien toch een idee om eens te verdiepen in Twilight. Het meisje is ondertussen al aan de tafel gaan zitten. Nadat Sam het schetsboek voor haar neerlegt, zoekt zij een nieuwe pagina. De tekeningen van het meisje zijn soms best eng. Sam ziet in de vluchtigheid een prinses met een zwaard. Ook komt er een koning met een kruisboog en een geweer voorbij. Er zijn draken en zwarte schimmen. Voordat Sam ook maar iets kan vragen, wordt de deur opengegooid. Voordat Sam er erg in heeft, heeft hij een pistool op zich gericht. Een tiener staat voor zijn neus. Sam houdt zijn handen omhoog in de hoop dat dat werkt.
‘Bella, ben je oké.’
‘Ja’
‘Waarom heb je hem binnengelaten. Ik heb toch gezegd dat je niemand kunt vertrouwen en dat je niemand binnen mag laten. Wat als er iets ergs was gebeurd. Ik kan me dat nooit vergeven. Vader zal me ook nooit vergeven.’
‘Sam komt met mij spelen.’
‘Waarom?’ Die vraag was duidelijk aan Sam gesteld.
‘Omdat ik het verdacht vond dat ze steeds maar alleen thuis was. Ik wilde weten of er wel iemand was om voor haar te zorgen.’ Het pistool zakt langzaam.
‘Ik ben er dus nu kun je weggaan.’
‘Kom je nog eens terug,’ roept Belle terwijl Sam snel naar de deur loopt.
‘Nee, hij komt niet meer terug,’ zegt het meisje. Sam hoort hoe de deur achter hem dichtgeslagen wordt.
In zijn eigen motelkamer is Dean niet thuis. Hij doet zijn laptop open en gaat naar internet. Twilight. De zoekmachine geeft meteen enorm veel hits. Snel scant Sam de samenvatting. De liefde tussen een vampier en een doodgewoon meisje. Kom op, denkt Sam, mensen zijn zo dom als ze dit geloven. Toch besluit hij de film te gaan kijken. Hij zet een pot koffie en laat de film beginnen.
Sam wordt bij zijn positieve getrokken bij het dichtslaan van een deur.
‘Zo man. Ik heb maar even chinees gehaald. Wat ben jij nu weer aan het kijken?’ Sam pakt een bakje chinees aan en schuift een stoel voor Dean naar achter.
‘Twilight en je wilt niet weten wat ik al heb ontdekt.’ Sam spoelt terug naar het stuk bij de bieb.
‘Ik denk dat zoiets gebeurt is met Claudia.’ Dean kijkt vol verbazing. Ook zit er ergens een stuk in de film over een open grasveld. De picknick is hierbij natuurlijk verzonnen, maar de locatie niet.’
‘Dus we hebben vampiers die de moorden van Twilight nadoen te maken.’
‘Ik denk het wel. Dus nu ga ik mooi de film afkijken.’ Dean snapt de hint en gaat er naast zitten.
‘Dit is wel een echt slechte film,’ moppert Dean bij de aftiteling. ‘Er is geen actie en kom op, vampiers die samen leven met mensen.’
‘Tja, We hebben wel al ooit een vampier gezien die er een fatsoenlijk dieet op nahield, dus ja wie weet. Ik gok dat die laatste scene toch herhaald gaat worden. Er wordt een moord gepleegd in de balletschool.’
‘Wisten we maar wie het volgende slachtoffer is.’
‘Dean ik denk dat je verder komt met wie de vampiers zijn en ik heb een vaag idee. Weet je nog dat die jongen van het mortuarium ons vertelde over die nieuwe jongen. Die nieuwe jongen heet Nate. Een van de vriendinnen van Angela zei dat Angela tot over haar oren verliefd was op die Nate, maar hij zag haar niet staan, zeiden ze. Toch liep Angela de afgelopen dagen te stralen. Ik heb die Nate gezien. En er iets vreemd aan hem. Ik zweer dat zijn ogen een rode gloed hebben.’
‘Dus een vampier die op school rondloopt.’
‘Zo vertrouwen mensen hem en kan hij makkelijk zijn slachtoffers uitzoeken. Beiden meisjes zaten in de biologie klas.’
‘Misschien moeten we daar dan ook kijken voor het slachtoffer. Of ergens totaal anders. Hij heeft ons ook gezien en moet weten wie we zijn.’
‘Dat klinkt logischer, maar komen we erachter wie het dan wordt.’
‘Daar verzin ik iets op grote broer.’


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.