Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon Chronicles of Johto; Legend awakes! » 0.01: My very first Pokémon! Showdown at the Pokémon Lab!

Pokémon Chronicles of Johto; Legend awakes!

16 aug 2014 - 19:32

692

2

316



0.01: My very first Pokémon! Showdown at the Pokémon Lab!

Newbark Town was zoals altijd een rustig stadje ten zuiden van Johto. De dorpelingen waren erg vriendelijk voor elkaar en er ging geen dag voorbij dat de dorpelingen voor elkaar klaar stonden. Het meest opvallendste gebouw van het lab was van Professor Elm waar beginnende trainers hun starter Pokémon konden kiezen. De keuze bestond uit Cyndaquil, Totodile of Chikorita daarna kreeg je van de Professor een Pokédex en Pokéballen mee voor je reis. Naast het lab stond een klein huisje waar de familie Kinomiya woonde. In dat huisje woonde de dertienjarige Hiro, die vandaag zijn reis zou beginnen maar nog diep inslaap was. De vorige avond had hij niet inslaap kunnen komen omdat hij zo opgewonden was voor deze grote dag; hij mocht vandaag zijn starter ophalen! Echter leek het nu alsof Hiro zich niet ging verroeren of opstaan totdat zijn vader hem wakker zou maken. Algauw weerklonken er voetstappen op de trap die richting de slaapkamer van de jongen gingen, de deur ging open en Hiro’s vader stapte de kamer binnen en liep naar het bed van zijn zoon. “Knul, zou je nou niet eens uit je bed komen?” sprak de man met een flauwe grijns op zijn gezicht en trok de dekens van zijn zoon af. De jongen opende zijn ogen en keek slaapdronken naar het silhouet. Hiro schrok op toen hij naar zijn wekker keek die aangaf dat het al over negenen was en veerde vrijwel direct overeind, daarna sprong hij zijn bed uit. “Had je me niet eerder kunnen wekken nu ben ik te laat!” riep Hiro toen verontwaardigd tegen zijn vader die het niet kon helpen en in de lach schoot. Snel greep hij zijn broek en shirt van zijn stoel af en stormde naar beneden. Snel trok hij de deur achter zich dicht. Lachend raapte zijn vader de pyjama van zijn zoon bij elkaar die verspreid over de trap lag. Opdat moment kwam de moeder van Hiro ook de hal ingelopen en keek haar echtgenoot doordringend aan, die een grijns op zijn gezicht had. “Vertel jij het hem als hij weer thuis is?” sprak hij toen tegen de vrouw en liep grinnikend de keuken in.


Snel rende Hiro naar het lab toe die nog geen vijf minuten lopen was van zijn huis maar doordat de jongen nu rende, duurde dit nog geen twee minuten. De jongen stormde letterlijk het lab binnen en bleef voor een aantal minuten hijgend tegen de deurpost aan staan. Verrast keken een aantal lab medewerkers geschrokken op en niet veel later kwam Professor Elm aanlopen met zijn zoon Joey, deze leek wat minder blij om hem te zien. Een Rattata zat bij hem op zijn schouder. “Ah Hiro, ben je er klaar voor om je eerste Pokémon uit te kiezen?” vroeg de Professor direct op de man af, waar de jongen enthousiast bij knikte. “Ja natuurlijk!” reageerde hij vrolijk en balde zijn hand enthousiast tot een vuist. De man grijnsde breed naar de jongen en wenkte naar hem dat hij mee moest komen, Hiro volgde hem en Joey snel op de voet. Eenmaal toen hij de twee was gevolgd naar een tafeltje in het lab, kreeg hij met de Totodile oog contact. Eigenlijk nog voordat de Professor iets had gezegd kwam de Totodile naar Hiro toegelopen en reek de water Pokémon met haar armpjes naar de jongen, die haar van de grond tilde. Professor Elm begon vermakelijk te lachen en Hiro draaide zich met de Totodile om in zijn armen naar de man. “Volgensmij heeft Totodile al gekozen,” sprak de man met een glimlach waardoor Hiro een grijns opzette en de kleine krokodil over haar hoofd heen aaide. “Dan word mijn partner Fang de Totodile,” reageerde de jongen met een grijns. De professor pakte vervolgens een Pokédex en zes Pokéballen waar onder die van zijn Totodile. Hiro pakte de spullen aan van de man die hij daarna zorgvuldig wegstopte.

Opdat moment stapte Joey naar voren en keek hem strijdlustig aan, waardoor Hiro vragend opkeek naar de tienjarige knaap. “Oi.. Hiro!” sprak de jongen. “Ik daag je uit tot een gevecht! Jou Totodile tegen mijn Rattata.. of durf je soms niet?” voegde hij eraan toe.


Reacties:


Boogschutter
Boogschutter zei op 25 aug 2014 - 12:48:
dit is echt goed ik ben benieuw naar de rest hou me op de hogte


Redex zei op 18 aug 2014 - 22:47:
Leuk om te lezen, ik zal blijven kijken op verhaalupdates
Gaat elke pokémon een nickname krijgen? (Flame, Fang...)
Hopelijk behoud dit verhaal zijn mooie woordenschat en detaillering