Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: JEZP Seizoen 1 » Hoofdstuk 1: De start van een nieuwe meester!

Pokemon: JEZP Seizoen 1

6 juli 2009 - 15:08

785

1

380



Hoofdstuk 1: De start van een nieuwe meester!

Hallo, ik ben Justin. Vandaag ben ik 10 jaar geworden, en nu mag ik op pokemonreis! Naar andere steden, en misschien zelfs legendarische pokemon zien! Bij professor Oak kan ik mijn eerste pokemon kiezen, maar welke kies ik? Bulbasaur, Charmander of Squirtle? Ik weet nog niet, maar tot nu toe gaat mijn voorkeur naar Bulbasaur!

De start van een nieuwe meester!

''Justin, heb je alles ingepakt?'' hoorde Justin zijn moeder vanaf de trap roepen. ''Ja mam!'' zegt Justin terug. Vandaag begint zijn pokemonreis. Alle 8 de gymbadges halen, meedoen aan de Indigo Leaque, en nieuwe vrienden ontmoeten! Hem lijkt het een hele eer! Als Justin beneden is, kijkt zijn moeder trots. ''Vandaag begint jou pokemonreis, Justin! Wat ben ik trots!"' zegt ze, en glimlacht.

Na 5 minuten afscheid nemen, zet Justin zijn eerste stappen naar het lab van Professor Oak. Kinderen zitten te spelen, en vlakbij Route 1 zitten Rattata en Pidgey te spelen. Als Justin bijna bij het lab is, scheurt er opeens een vrachtwagen weg. Onderin zit er een klein gaatje, waaruit Justin een geluid hoort. ''Justin, ben jij dat?'' vraagt een stem, die bang is. Justin herkent het! Het is professor Oak! ''Ja, professor, dat ben ik!'' roept Justin. Justin heeft een fiets bij zich, en stapt erop. ''Ik probeer de vrachtwagen wel tegen te houden!'' roept hij, en fietst zo snel als hij kan. Opeens ziethij aan de voorkant twee mannen zitten die zitten te paraten. ''Zo Jansen, dat klusje is weer opgeknapt!'' roept een meneer, de andere heet blijkbaar Jansen.''Zeker, Janssen.'' zegt de andere, de andere heet blijkbaar Janssen. Opeens zien ze Justin fietsen, en schrikken zich dood! ''Jansen! Er fietst daar iemand, hij wil ons vast tegenhouden! Sneller!'' roept Janssen. Jansen rijdt meteen harder. Justin hoort professor Oak weer. ''Ga naar het lab, kies je starteperpokemon, en pak de 5 pokeballs, en de pokedex. Red me daarna!'' roept professor Oak. Justin stopt met fietsen, en laat de vrachtwagen gaan. Hij fietst meteen terug naar zijn dorpje, Maswee town. Daar aangekomen, gaat hij meteen naar het lab. Als eerste pakt hij de pokedex, en de 5 pokeballs. Hij weet niet welke pokemon welke pokeball zit, dus haalt hij er ze allemaal even uit. Hij ziet Bulbasaur, Squirtle en Charmander. Met zijn pokedex kijkt hij naar de eigenschapppen van de pokemon.

Squirtle ziet er lief uit in het begin. Na zijn geboorte zwelt zijn rug op en verhardt het langzaam tot zijn schild. Het schild van Squirtle is niet om hem te beschermen. De ronde vorm en de groeven in het schild zijn zo gemaakt dat Squirtle heel snel door het water kan zwemmen. Bij dreigend gevaar kan hij zijn lange nek in zijn schild verbergen. Vanuit zijn schild kan hij in het water precisie aanvallen doen. Zijn stoten kunnen hard aankomen. Als Waterpokémon heeft hij de beschikking over Water Gun. Ze evolueren meestal spoedig naar geweldige vechters: eerst Wartortle en daarna Blastoise.

Sinds zijn geboorte brandt het vlammetje op de staart van Charmander. Het vlammetje maakt een heel zacht geluid als het brandt en je kunt het alleen horen op hele stille plaatsen. De vlam op zijn staart is een afspiegeling van zijn levenskracht en er wordt gezegd dat een Charmander overlijdt als zijn vlam dooft. Als hij in de regen loopt komt er stoom van z'n staartje. Met zijn brandende staart is hij een moeilijke Pokémon om mee om te gaan, zelfs voor een ervaren trainer. Als je zijn krachten echter de baas bent zullen de inspanningen je veel opleveren. Eén van zijn aanvalstechnieken is natuurlijk Flamethrower. Zijn speciale aanval is Dragon Rage. Hij wordt sterker naarmate hij meer aangevallen wordt. Hij gaat door met vechten tot zijn tegenstander neer gaat. Als je hem goed traint zal hij evolueren naar Charmeleon en uiteindelijk naar Charizard.



Bulbasaur is een combinatie van een Graspokémon en een Gifpokémon. Omdat hij een Graspokémon is, heeft Bulbasaur plantachtige kenmerken zoals de zaadachtige vergroeiing op zijn rug. Dit zaad zit sinds de geboorte op zijn rug en ontwikkelt zich maar langzaam. Hij kan dagenlang zonder voedsel doordat hij energie opslaat in de zaadbol op zijn rug. In de loop der tijd evolueert Bulbasaur naar Ivysaur en uiteindelijk naar Venusaur. Aanvalstechnieken van Bulbasaur zijn Vine Whip, waarin hij zijn tentakels gebruikt, Razor Leaf, waarin hij scherpe blaadjes afvuurt, en de Tackle. Zijn sterkste aanval is echter Solarbeam, waarbij het zonlicht zich in hem op hoopt en vervolgens als een krachtige straal met heel veel energie wordt afgevuurd. Bulbasaur is extreem sterk en is moeilijk te vangen in het wild. Elk jaar op een bepaald tijdstip verzamelen de Bulbasaur zich ergens, in de zogenaamde Geheimzinnige Tuin, voor de grote evolutie. Niemand weet echter waar dat is en wanneer dat plaatsvindt. Men vermoedt dat dat heeft te maken met de stand van de planeten en de maan. De evolutie wordt begeleidt door een Venusaur, die door het opnemen van zonnestralen dan fungeert als energiebron voor het evolutieproces. Na het evolutieproces verdwijnt de Geheimzinnige Tuin weer.

Welke pokemon kiest Justin? Bulbasaur, Charmander of Squirtle? Je leest het de volgende keer!


Reacties:


pikafan10
pikafan10 zei op 9 juli 2010 - 18:13:
wow, ben ik de eerste die een reactie neer zet?0.0
Leuk! ik ga de rest lezen