Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: JEZP Seizoen 1 » Hoofdstuk 2: De Pidgey trotseert je!

Pokemon: JEZP Seizoen 1

21 mei 2009 - 17:28

648

1

332



Hoofdstuk 2: De Pidgey trotseert je!

De vorige keer: Als Justin naar het lab gaat, wordt professor Oak ontvoerd door ene Jansen en Janssen! Hij staat nu voor een moeilijke beslissing: Welke starterpokemon kiest hij?

De Pidgey trotseert je!

Justin denkt na welke pokemon hij zal nemen. Dan neemt hij zijn besluit, en neemt Bulbasaur. Daarna rent hij weer naar buiten. De vrachtwagen is allang verdwenen, je ziet hem nog net aan de horizon. Justin stapt weer op zijn fiets. Hij fietst richting de kant waar de vrachtwagen net heen ging. Dit was nog maar het begin van een groot avontuur...

Justin moest vaak pauzes inlassen, omdat Bulbasaur de hele tijd uit de pokéball van Justin kwam. Na een paar uur gefietst te hebben, viel de zon al naar beneden. ‘’Kijk, Bulbasaur! Dit is nu een zonschemering!’’ zei Justin, die ook keek. Plots kwam er een Pidgey uit de struiken. Justin greep naar zijn pokédex.

Eén van de meest voorkomende Pokémon, Pidgey, is geclassificeerd als een Gewone en Vliegpokémon. Van alle vliegende Pokémon is hij het vriendelijkst en het gemakkelijkst te vangen. Een perfect doel voor de beginnende Pokémon trainer om de kundigheid van zijn Pokémon te testen, vooral ook omdat Pidgey heel leergierig is. Hij zal zoveel mogelijk een gevecht vermijden. Kleine of zwakke tegenstanders zal hij met zijn wervelwind wegblazen. Hij zal zijn grotere tegenstanders verblinden door stofwolken, tornado's of zandaanvallen te veroorzaken met zijn vleugels. In de loop der tijd zal Pidgey evolueren naar Pidgeotto en Pidgeot.

Bulbasaur stond meteen in de positie om Pidgey aan te vallen. ‘’Bulbasaur, doe je Tackle!’’ roept Justin waarna Bulbasaur het doet. Pidgey doet een SandAttack, en Bulbasaur knalt tegen een boom op. ‘’Bulbasaur, spring in het water!’’ Bulbasaur sprong in het water. Het zand was na een paar seconden weg, Daarna deed Bulbasaur een enorme Growl, wat de Pidgey bang maakte. Daarna ging de Pidgey weg.

Justin omhelzde Bulbasaur van blijdschap. Daarna pakte Justin meteen alles in. ‘’Bulbasur, ik denk dat we weg moeten. Ik heb het gevoel dat er meer gevaar komt.’’ Zegt hij, als hij op zijn fiets zit. Hij doet Bulbasaur in zijn pokéball, en daarna fietst hij weg.

Justin voelde de koude lucht om zich heen, en stopte even. Hij pakte zijn bontblauwe bontjas, en sloeg het over hem heen. Daarna fietste hij weer door. Hij zag in de lucht een bruine massa. ‘’Wat is dat?’’ vroeg Justin in zichzelf af. Hij zag dat de massa steeds meer dichterbij hem kwam. Hij pakte zijn stuur beet, en fietste zo hard als hij kon. Hoe dichterbijer de massa kwam, hoe beter Justin het kon zien. Hij zag dat het honderden Pidgey op hem afkwamen. Hij fietste nog harder, maar het was te laat. De Pidgey waren sneller dan Justin. Hij kon Bulbasaur niet inzetten, want hij zou verliezen. Hij zag in de verte een pokécenter staan.

Hij fietste naar het huisje toe. Het begon ook al een beetje te stormen. De Pidgey vlogen steeds meer op Justin af. Justin had het pokécenter bereikt, en gooide zijn fiets opzij. Hij rende naar binnen. ‘’Hallo, kan ik wat voor je doen?’’ vroeg Zuster Joy, die Justin lief aankeek. Justin wees naar het raam, waarvoor een hele dikke bruine massa zat. ‘’De Pidgey…’’ zei hij bezorgd. Er kwam een best jong meneertje binnenlopen. ‘’Weet iemand wat die Pidgey daar doen?’’ vroeg hij, en keek boos naar Justin. ‘’Ha, meneer Retchum!’’ riep Joy, en gaf de meneer een hand. Justin zat nog steeds te kijken naar het raam. De bruine massa was weg… ‘’Ze moesten ergens om schrikken.’’dacht Justin. Plots kwamen er twee mannen binnengelopen. De ene fluisterde wat in het oor van de andere. ‘’Janssen, is dat niet dat joch?’’ vroeg de ene meneer. De andere meneer keek naar Justin. ‘’Hij lijkt er wel op, Jansen…’’ zei de andere. Zuster Joy was even bezig met het kleine mannetje. Janssen zette een stap naar voren. ‘’Ken je ons nog?’’ zei hij, terwijl hij zijn hoed afdeed. Justin schrok enorm. Enorm…

Wat gaat Justin doen? Valt hij de twee aan? Of rent hij weg? Je leest het in Hoofdstuk 3: Een nieuwe vriend


Reacties:


pikafan10
pikafan10 zei op 9 juli 2010 - 18:15:
Spannend!!!
ik ga snel verder!!!