Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Can i be saved (AF) » =Chapter XIII=

Can i be saved (AF)

17 aug 2014 - 15:56

2876

11

697



=Chapter XIII=

Image and video hosting by TinyPic

=Zayn=

Ik zit naast Nola, met mijn hand op haar hand. De tranen gaan over mijn wangen. Waarom word ze nou niet wakker? Ze ligt al drie weken in coma. Straks word ze niet meer wakker en gaat ze dood. Dan gaat de deur open en komen Jake en Lindy binnen.
,,Hoe is het nu met haar?” Jake kijkt me aan. Boos sta ik op.
,,Gaat je niks aan. Door jou ligt ze er zo bij! Ga nou niet doen alsof je bezorgd bent.” Zeg ik en ik geef hem een duw.
,,Zayn, niet doen!” roept Lindy en houdt me tegen.
,,Ahw, ze gelooft in je onschuld. Ze denkt nog steeds dat het een auto-ongeluk was. Lindy, het is verdomme zijn schuld dat ze hier ligt.” Ik wijs naar Jake en zie mijn vinger een beetje trillen van woede. ,,Als hij gewoon zijn bek had gehouden, dan lag ze hier niet.”
,,Ik weet wat er gebeurd is.”
,,En jij bent niet boos op je vriendje?” Ja, of ze hebben wat of ze zijn verliefd, waarom zou ze anders zijn hand vasthouden en hem beschermen.
,,Nee. Hij zei het door Rachel. Zij was net bij hem weggegaan en daar was hij boos en verdrietig over.”
,,Zelfs Rachel kotst je uit. Voel jij je nou niet gehaat? Ben je trots op jezelf?” Ik kijk naar Jake. Ik kan hem wel vermoorden.
,,Natuurlijk ben ik niet trots op mezelf. Ik hou van Nola, ze is mijn beste vriendin.”
,,En Rachel was de vriendin van Nola! Weet ze het eigenlijk dat Nola hier ligt? Weet ze wel wat ze gedaan heeft?”
,,Nee, dat vond ik niet nodig.”
,,Niet nodig?! Wat ben je voor een eikel?! Ze is weggevlucht en als Nola doodgaat, zoek ik eerst haar op in Australië en daarna kom ik voor jou.”
,,Zayn, doe normaal!” roept Lindy. Ze is heel aardig, maar hier moet ze zich niet mee bemoeien. Dit is iets tussen Jake en mij.
,,Lindy, bemoei je er niet mee oké. Dit is iets tussen Jake en mij.”
,,Zayn! Zo praat je niet tegen haar.” Jake gaat beschermend voor Lindy staan. Net als ik nog iets wil zeggen komt er een dokter naar binnen.
,,Goedemiddag.” Ik richt me tot de dokter en zie Lindy naast Nola gaan zitten.
,,Goedemiddag dokter. Heeft u nieuws over Nola?”
,,Dat zouden de testen die ik nu met mijn collega ga ondernemen moeten zien. Wilt u me nu excuseren?” De dokter vraagt me vriendelijk om de kamer te verlaten en ook Jake en Lindy verlaten de kamer. De assistente van de dokter sluit de deur en als ik door het raampje kijk, zie ik dat ze voeding via het infuus bij Nola naar binnen brengen en ook wat vocht. Daarna doen ze allerlei andere onderzoeken. Ik hoop zo dat er goed nieuws uitkomt, want wat moet ik nou zonder Nola doen?

=Jake=

Als we op de gang staan, kijkt Zayn eerst nog even naar binnen en daarna naar mij.
,,Jij belt nu Rachel en verteld wat ze gedaan heeft.” zegt hij. ,,Daarna verbreek je elk contact.” Ik knik.
,,Dat was ik al van plan.” Geef ik eerlijk toe. Hij knikt even. Ik pak mijn mobiel en ga even apart staan. Ik druk op het groene telefoontje en hij gaat best lang over, totdat er uiteindelijk opgenomen word.
Hallo? Een vaag stemmetje komt door de telefoon, maar ik herken de stem. Het is Luke! Wie ben jij?
De vriend van Rachel, zou ik haar alsjeblieft even kunnen spreken Luke? Het is belangrijk, het gaat over Rachel haar vriendin die in het ziekenhuis ligt.
Haar vriend als in vriendje?
Ik zucht even. Waarom wilt hij dat weten? Hij heeft Rachel toch al? Ik reageer er niet op. Ik zou haar even roepen.
Dank je wel.

,,Rachel klim op het dak als jij je telefoon ooit wilt.”
,,Godverdomme Luke. Ik haat jou zo hé.”
,,Ik weet dat je van me houd.” Even slik ik. Rachel heeft dus toch wel met Luke.
Het is Jake. Rachel zegt wat tegen Luke, maar ik kan niet horen wat ze zegt. Dan hoor ik Luke weer. Ze wil je niet spreken. Als het echt belangrijk is moet je het tegen mij zeggen dan geef ik het wel aan haar door. Oké, dat was hard. Ze wilt niet eens met me praten, nu ben ik echt helemaal klaar met haar! Ik hoef haar nooit meer te zien.
Oké...haar vriendin Nola ligt in coma in kritieke toestand en het is niet zeker of ze uit de coma gaat ontwaken. Ik dacht dat Rachel wel wilde weten wat we Nola aangedaan hebben. Kan je het doorgeven? Alvast bedankt.
En meteen hang ik op. Hoe haalt die Luke het in zijn hoofd. Wat dacht hij? Ik pak iemand zijn vriendin af. Ach, ik moet er helemaal niet mee bezig zijn. Trouwens, ik ben meer met Lindy bezig dan met Rachel en dat wil ik zo houden. Ik hou van Lindy en ik ga er alles aan doen om haar te krijgen. Lindy is het perfecte meisje. Ze is zo mooi en super lief. Ik loop terug naar Lindy en sla mijn armen om haar heen. Ze kijkt om en glimlacht naar me. Er komt een dokter naar buiten en meteen pak ik Lindy's hand en neem haar mee naar de dokter toe.
,,Heeft u nieuws?”
,,U vriendin of zus heeft complicaties opgelopen. Tot nu toe reageert ze goed op alle testen, maar we weten niet zeker of ze echt gaat ontwaken. Als ze over een week niet ontwaakt, dan ben ik bang dat ze niet meer ontwaakt en u de keuze moet maken om de stekker eruit te halen.”
,,Wat?! Nee, nee dat kan niet!” roept Lindy en raakt helemaal in paniek. Ze begint hard te huilen. Ik pak haar hand en trek haar tegen me aan. Ik wrijf over haar rug en probeer haar wat rustiger te krijgen. Zelf ben ik natuurlijk ook geschrokken. Lindy haar hoofd ligt tegen mijn borstkas en ik maak een sshh geluid en ik merk dat ze wat rustiger word. Ik ga zitten en trek haar op mijn schoot. Volgens mij vind ze het wel fijn om zo te zitten en ik vind het ook helemaal niet erg. Ik wil zo altijd wel blijven zitten!

=Lindy=

,,U vriendin of zus heeft complicaties opgelopen. Tot nu toe reageert ze goed op alle testen, maar we weten niet zeker of ze echt gaat ontwaken. Als ze over een week niet ontwaakt, dan ben ik bang dat ze niet meer ontwaakt en u de keuze moet maken om de stekker eruit te halen.”
,,Wat?! Nee, nee dat kan niet!” roep ik en ik raak helemaal in paniek. Ik begin hard te huilen. Jake pakt mijn hand en trekt me tegen zich aan. Hij wrijft over mijn rug en probeert me wat rustiger te krijgen. Mijn hoofd ligt tegen zijn borstkas en hij maakt een sshh geluid en ik word wat rustiger. Jake gaat zitten en trekt me op zijn schoot. Ik vind het echt fijn om zo te zitten en volgens mij vind Jake het ook fijn. Ik kijk hem aan in zijn mooie ogen en hij veegt een traan van mijn wang.
,,Hé, de doktoren weten het toch niet zeker. Er is nog niks verloren.” Ik weet dat hij me probeert te troosten, maar ik weet niet of ik hem kan geloven. Natuurlijk wil ik hem geloven, maar hoe weet ik dat Nola niet doodgaat? Ik haal mijn schouders op.
,,Zullen we naar binnen?” vragend kijk ik Jake aan en hij knikt. Hij pakt mijn hand en trekt me omhoog. Net als we naar binnen willen, word Jake opeens naar achteren getrokken en op de grond gegooid. ,,Hé, wat doe jij nou?!” vraag ik geschrokken aan Zayn, maar hij reageert niet op mij en heeft alleen maar oog voor Jake. Hij is woedend.
,,JIJ!” roept hij uit en wijst dreigend naar Jake. ,,DOOR JOU GAAT ZE DOOD!” Ik heb Zayn nog niet eerder zo boos gezien. Komt dat doordat de doktoren gezegd hebben dat Nola misschien niet meer ontwaakt? Hij geeft Jake een klap in zijn gezicht en ik geef van schrik een gil.
,,Zayn, niet doen! Alsjeblieft niet doen!” zeg ik en ik hou hem tegen zodat hij niet nog een klap geeft.
,,Lindy, de vorige keer moest jij je er ook niet mee bemoeien. Ik weet ook helemaal niet wat je hier doet. Wat heb jij met Nola? Je kent haar niet eens.”
,,Ik ken haar wel. Ze is mijn zus en ik denk niet dat ze het fijn vind dat jij ruzie maakt met haar beste vriend.” Zayn weet even niks te zeggen en ik neem daar gebruik van. Ik steek mijn hand uit naar Jake, die hij pakt. Ik help hem opstaan en kijk naar hem, maar hij heeft geen zichtbare verwondingen. Nog even kijk ik Zayn aan en daarna loop ik samen met Jake Nola's kamer in.

Als ik de kamer in kom samen met Jake, prikken de tranen weer achter mijn ogen. Waarom moest dit Nola nou gebeuren? Zayn was echt verbaasd toen ik zei dat ik het zusje van Nola was. Had hij het niet verwacht? Lijk ik dan helemaal niet op Nola? Jake houdt me vast en trekt me even tegen zich aan. De tranen gaan over mijn wangen en vallen op zijn shirt.
,,Sorry.” zeg ik en kijk hem aan.
,,Het is niet erg. Nola heeft ook gehuild tegen mijn schouder toen haar vader overleed.” Hij geeft me een kus op mijn wang. Zwijgend komt Zayn naar binnen en kijkt me aan.
,,Kan ik je even spreken?” vraagt hij aan mij. Ik knik en loop met hem mee naar de gang.
,,Zayn, wat is er?”
,,Sorry van net. Het was niet mijn bedoeling om zo tekeer te gaan.”
,,Waarom deed je het dan? Het voelde niet echt goed.”
,,Dat weet ik en het spijt me. Je bent echt aardig, maar nu Nola er zo bij ligt...ik kan het niet aan om haar zo te zien en ik reageer me af op jou.”
,,En Jake? Op hem reageer je het ook af.”
,,Het is ook zijn schuld dat ze hier ligt. Maar ik wil jou leren kennen. Heb je zin om vanavond uit te gaan?”
,,Ja, maar alleen als Jake ook mee gaat. Sorry Zayn, maar ik vind hem echt heel leuk.”
,,Je bent verliefd op Jake?” Ik knik. ,,Oké, maar mag ik dan wel met je praten en met je dansen?” Ik kijk hem aan. Hij probeert het echt goed te maken met me, dat waardeer ik. Ik zie altijd wel het goede in mensen, dus wil ik hem best een kans geven.
,,Natuurlijk mag dat.” zeg ik en ik leg even mijn hand op zijn schouder. Zayn deed alleen zo tegen mij omdat hij bezorgd is om Nola. Dat is toch lief?! Dat hij zo bezorgd is.
,,Dus we kunnen uit vanavond?”
,,Ja, weet jij een goede discotheek dan? Ik kan Kevin ook wel meevragen.”
,,Doe dat maar, dan heeft Jake Kevin bij zich als ik met je dans. Maar jij bent dus het zusje van Nola?” Zayn gaat zitten op de stoel en ik ga naast hem zitten.
,,Ja, dat klopt. Maar ik heb haar al jaren niet meer gezien.”
,,Waarom dan niet?”
,,Uhm, ja ik ben afgestaan door mijn ouders en heb haar dus vanaf mijn achtste niet meer gezien. Ik ben naar New York gekomen om haar te zien en nu heb ik haar gezien, maar niet op de manier hoe ik dat graag wil.” Zayn knikt begrijpend.
,,Dat snap ik, ik had het liever ook anders gezien.” Zayn zucht even.
,,Maar hoelang heb je al met Nola?” vraag ik.
,,Nou ik heb eigenlijk nog niks met haar.”
,,Ben je niet haar vriendje?” ik dacht echt dat hij haar vriendje was.
,,Nee, nog niet.”
,,Nog niet? Wat bedoel je?”
,,Nou ik zou best wel met haar willen hoor, maar ja nu kan ik haar onmogelijk vragen.” Hij lacht even wat zenuwachtig. Ik merk dat Zayn mijn zus erg leuk vind en ik vind hem erg aardig. Nou ja, voor mij dan.
,,Zayn, zou je niet wat aardiger tegen Jake kunnen doen?”
,,Ik weet het niet hoor. Jake heeft vreselijke dingen gezegd tegen Nola door Rachel.”
,,Ja, je zegt het al zelf. Door Rachel deed hij dat, dus eigenlijk moet je niet Jake hebben, maar Rachel.”
,,Dat gaat moeilijk als ze in Australië zit.”
,,Dan ga je haar toch opzoeken? Ze moet toch ook weten wat ze gedaan heeft?”
,,Nee, nu wil ik nergens heen. Nola is het belangrijkste, hoe graag ik Rachel ook een lesje wil leren, dat moet even wachten.”
,,Misschien kunnen we wel met z'n drieën naar Australië gaan en haar opzoeken. Tegen drie kan niemand op.”
,,Ze heeft wel die losers van 5 seconds of summer bij zich.”
,,Tja, dan moeten we ervoor zorgen dat zij niet bij haar zijn als jij met haar gaat praten.” Zayn kijkt me aan en glimlacht.
,,Jij bent zo slecht nog niet.” zegt hij en slaat zijn arm om me heen. ,,Nu hopen dat Nola snel ontwaakt uit haar coma.”
,,Ja, ik mis haar echt.” En zonder dat ik het wil, verlaten de tranen weer mijn ogen. Zayn trekt me tegen zich aan en even snel geeft hij me een kus op mijn wang.
,,Is het weer goed tussen jullie?” Geschrokken kijk ik op en kijk in de ogen van Jake.

=Jake=

Ik zit naast Nola aan het bed. Ik heb haar hand vast en kijk naar haar witte gezicht. De slangetjes zitten nog steeds in haar neus en haar mondkapje zit er ook nog steeds. De situatie is dus nog niks veranderd. Ik voel me zo schuldig. Ik weet dat het mijn schuld is en dat Zayn gelijk heeft, maar dat hoeft hij nog niet zo bij me in te wrijven. Lindy is met hem de gang op, geen idee waarom, maar ik heb nu even meer aan mijn hoofd. Zayn zal toch niks proberen? Ik kijk Nola aan.
,,Nola, ik weet niet of je me kan horen, maar ik ga het toch proberen. Ik heb een heel leuk meisje ontmoet, maar dat blijkt nu dus je zusje te zijn. Ik weet niet of je haar nog herinnert, ik weet eigenlijk helemaal niet of je iets herinnert...” ik probeer de tranen weg te slikken, maar dat lukt niet en ze stromen over mijn wangen. ,,ik mis je zo ontzettend en ik weet dat ik het niet goed kan maken. Ik heb zo'n spijt van wat ik allemaal gezegd heb tegen je, ik meende er niks van.” Ik haal mijn hand even van haar hand af en veeg mijn tranen weg. Ik loop naar het raam en staar naar buiten. Er lopen een man en een vrouw met een hond. Ze zijn gelukkig en even daarvoor loopt een klein meisje, vrolijk huppelend. Waarom is iedereen zo vrolijk? Ik kijk schuin naar Nola, maar ze beweegt nog steeds niet. Gaan de doktoren gelijk krijgen, gaat ze dood? Ik kijk weer uit het raam en praat verder. ,,Ik heb zoveel verkeerde keuzes gemaakt...keuzes waarvoor jij me nog gewaarschuwd heb. Nou ja, misschien niet gewaarschuwd. Ik ben niet duidelijk genoeg.” Nu loop ik terug naar het bed en ga weer op de stoel zitten. Ik pak haar hand weer en kijk naar haar gezicht. ,,Je had gelijk over Rachel. Ze hield niet echt van me, ze is in Australië waar ze met Luke Hemmings heeft van de band 5 seconds of summer. Ze wilde over ons nadenken, maar ze gaat er met hem vandoor. Eerst was ik er kapot van, maar nu ben ik verder gegaan. Ik ben namelijk verliefd op je zusje. Kon je haar maar zien, ze is echt super lief en ook best knap.” Even voel ik mijn wangen gloeien. ,,Weet je wat? Ik haal haar wel even, dan kan ze zelf met je praten.” Ik sta op en loop de gang op. Dan zie ik iets wat ik liever niet wil zien. Lindy zit in de armen van Zayn en hij troost haar. Waarom heeft hij haar zo vast en waarom laat Lindy het toe? Oh nee! Is ze verliefd op Zayn? Oké, rustig naar ze toe en ik loop verder. Ik zie dat Zayn haar een kus geeft op haar wang en dat Lindy het leuk vind. Ja, Lindy vind Zayn leuk! Ik haal even diep adem en verzamel al mijn moed.
,,Is het weer goed tussen jullie?” vraag ik. Geschrokken kijkt Lindy op en kijkt me in mijn ogen.
,,Jake.” zegt ze en gaat uit de armen van Zayn.
,,Kom je mee naar Nola?” Zeg ik alleen maar en draai me om. Ik loop de kamer van Nola weer in en word gevolgd door Zayn en Lindy. ,,Lindy, als je wilt kan je tegen haar praten.” zeg ik. Ze kijkt me aan.
,,Hoort ze dat?” vraagt ze even onzeker. Zayn kijkt haar aan en knikt. Ik loop naar Zayn toe en steek mijn hand uit.
,,Sorry Zayn, het spijt me van alles. Vrienden?” Zayn kijkt naar mijn hand en twijfelt eerst. Hij kijkt eerst naar Nola en denkt dan iets, daarna kijkt hij mij aan en knikt. Hij pakt mijn hand en schudt die. Ik ben best trots dat ik deze eerste stap gezet heb. Met z'n drieën kijken we naar Nola en dan krijgen we de schrik van ons leven...


Reacties:

1 2 3

williewortel
williewortel zei op 21 aug 2014 - 16:07:
awesome ♡
en beweegt of ontwaakt Nola?


xSerenaHoran
xSerenaHoran zei op 18 aug 2014 - 23:19:
Verdommeeee!
Waaaaaaaarom doe je me dit aan? Die ***, ******* cliffhangers...

(Srry late reactie ...)


Secret58
Secret58 zei op 18 aug 2014 - 14:09:
OMG! Hopelijk beweegt ze of ontwaat ze!
Snel verder!

Xxx


1dforeverxmx
1dforeverxmx zei op 18 aug 2014 - 13:33:
Oeeehh, cliffhanger!! X


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 18 aug 2014 - 13:05:
Nola ontwaak snel!!
Snel verder!!
Xx