Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » The Marauders: My twinsister is going to Hogwarts » Hoofdstuk 3: In Hogwarts

The Marauders: My twinsister is going to Hogwarts

19 aug 2014 - 21:53

687

0

283



Hoofdstuk 3: In Hogwarts

"In which house should I be?"

Langzaam waren ze het kasteel Hogwarts aan het naderen, als je omhoog zou kijken, zou je duizende sterren zien aan de nachtelijke hemel. Een klein stukje van de maan scheen boven het kasteel van Hogwarts uit. Liza keek even rond en zag toen een meisje met beeldig lang blond haar, haast een schoonheid kon je zeggen, de jongen achter haar had kort net haar en het meisje naast hem keek naar de jongen heel beschermend, maar ook sereen. Zij had lang lichtbruin haar. Het kasteel zelf was ook verlicht, doordat alle lichten binnen in aan was, het was gewoon een prachtig gezicht, gewoon sprookjes achting, echt magisch eigenlijk. Toen de bootjes eenmaal tot stilstand kwam stapte iedereen uit. De reus liep voorop en bracht hen naar binnen. Ze moesten vele trappen op, op het uiteinde van de trap was een oude vrouw aan het wachten, ze had een smaragd groene gewaad aan en een groene puntmuts op. "De eerstejaars zijn hier" sprak de reus "Dank je Hagrid, ik neem het over" zei de vrouw. De reus knikte en hij verdween de grote eiken deuren die achter de vrouw was naar binnen. "Hallo eerstejaars, ik ben Proffesor Mcgonagall en welkom op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry,'' begon Proffesor Mcgonagall. Iedereen was meteen stil toen de vrouw die zich voorstelde als Proffesor Mcgonagall begon te spreken. "Zo dadelijk begint het banket om het nieuwe schooljaar te vieren, maar voordat jullie plaatsnemen in de Great Hall,worden jullie verdeeld over de verschillende afdelingen. Die Indelingsceremonie is belangrijk, want tijdens je verblijf op hier fungeer je afdeling min of meer als je familie. Jullie volgen lessen met de rest van de afdeling, slapen in de afdelingsslaapkamer en brengen je vrije tijd door in jullie commonroom. De vier afdelingen zijn Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuf en Slytherin. Elke afdeling heeft zijn eigen, nobele geschiedenis en heeft opmerkelijke heksen en tovenaars voorgebracht. Tijdens jullie verblijf op Hogwarts leveren eventuele triomfen afdelingspunten op en worden bij overtreding van de regels punten afgetrokken.Aan het einde van de schooljaar wordt aan de afdeling met de meeste punten een beker toegekend. Ik hoop dat iedereen zijn of haar afdeling eer zal bewijzen. De Indelingsceremonie begint zo, in aanwezigheid van overige leerlingen en leraren. Ik stel voor dat jullie een beetje opknappen terwijl jullie wachten"
Haar blik gleed op een meisje waarvan haar mantel een beetje viezig was en op een jongen's das die gekreukeld leek te zijn. "Ik kom jullie halen als we zo ver zijn" zei Proffesor Mcgonagall.
"Maak alsjeblieft geen herrie terwijl jullie wachten" daarna liep Proffesor Mcgonagall de grote eikenhouten deuren naar binnen. Toen ze weg was, begon het geroezemoes meteen. Eigenlijk wat niemand wist was dat er twee mensen niet bij hun groepje waren. De jongen met kort net haar en het meisje met beeldig blond haar. Zij waren apart door een andere Proffesor meegenomen naar een kleine kamertje naast de Great Hall. Waarom dit was, nou daar zal wel een reden voor moeten zijn.

Plotseling sprong Peter een halve meter de lucht in en een hoop andere kinderen gilden.
"Wat krijgen we-" Hij snakte naar adem net als alle andere leerlingen. Zo'n twintig spoken kwamen door de achtermuur drijven. Ze waren parelachtige wit en doorschijnend en gleden druk pratend door het vertrek. Ze keurde de nieuwelingen geen blik waardig en waren blijkbaar in een heftige discussie verwikkeld. Een spook met een kante kraag en een kniebroek zag plotseling de eerstejaars. Niemand zei iets. "Nieuwe leerlingen!" zei de geest van de Dikke Monnik, die glimlachend omkeek. "Jullie worden dadelijk ingedeeld, neem ik aan?" Een paar kinderen knikten zwijgend. "Ik hoop jullie te zien in Hufflepuff!" zei de Dikke Monnik. "Dat was mijn afdeling".
"Vooruit, doorzweven!" zei iemand pinnig, "De Indelingsceremonie gaat beginnen" Het was Proffesor Mcgonagall. De spoken zweefden één voor één door de muur. "Ga in de rij staan en volg me" zei Proffesor Mcgonagall tegen de eerstejaar. Dit was het dan, nu zou Liza eindelijk ingedeeld worden, ingedeeld in haar nieuwe thuis. Hopelijk zat ze niet in de zelfde afdeling als haar broer of Black. Gezamenlijk met de andere kinderen liep ze door de grote eikenhouten deur.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.