Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd » Kleine dingen augustus (omgebouwd gedicht) - De Sims

Schrijfwedstrijd

21 aug 2014 - 13:28

112

0

271



Kleine dingen augustus (omgebouwd gedicht) - De Sims

Inzending voor de kleine-dingen-schrijfwedstrijd van augustus 2014. Het gedicht deed me aan de onderstaande quote denken. "Sterveling zijn net muizen in de lambrizering. Jullie vliegen alle kanten op, maar merken niet dat het huis van iemand anders is." - Amberside (Mordred) uit "De terugkeer van Merlijn" van Deepak Chopra.

Ik speel een spel, ik simuleer, ik speel het spel “Sims”.
Ik maak een woning, ik bouw een huis, ik bepaal het leven van mijn “Sims”
Dat moet rood en dat moet geel.
Alles gebeurd zoals ik wil.
Ik speel een spel. Speel ik een spel? Wie speelt het spel?
Ben ik zelf geen spel? Geen Sim bestuurt door een ander?

Als mensen niet zoveel vonden, konden
We argeloos woorden ratelen, zoals nu slechts een
Enkeling durft. Woorden die kant noch wal raken
Op het eerste gezicht, maar die iets hebben
Zoals andijviestamppot op een bloedhete dag in juni.

Dikke spinnen met glazen armen weven webben
Met plakkerige spijlen. Stralende lachen breken de
Draden en geven mensen vrijheid van gedachten.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.