Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd » De Ontmoeting

Schrijfwedstrijd

26 aug 2014 - 18:47

549

2

252



De Ontmoeting

Terwijl hij nerveus aan de jas van zijn geïmproviseerde uniform friemelde, liep Kurt de lange wenteltrap af. Overal om hem heen liepen jongens, die allemaal hetzelfde donkerblauwe colbertje aanhadden en dezelfde rood-blauw gestreepte stropdas om hun nek droegen. Iedereen wist waar hij heen moest. Iedereen, behalve Kurt. Dalton Academy bevond zich in een groot, oud gebouw, en Kurt had werkelijk geen idee waar hij moest beginnen met het zoeken naar de Glee Club. Hij nam zijn zonnebril af, en besloot het aan iemand te vragen. Na even om zich heen te kijken, sprak hij iemand aan.
''Pardon, mag ik je wat vragen? Ik ben nieuw hier...'' zei Kurt, toen een donkerharige jongen hem passeerde. De jongen draaide zich om zodra hij onderaan de trap stond en Kurt greep de leuning wat steviger vast. De jongen staarde hem nauwelijks een seconde aan, maar het was lang genoeg voor Kurt om meteen te vergeten waarom hij hier was.
''Ik ben Blaine.'' Zijn hart maakte een sprongetje toen hij de jongen, Blaine, hoorde praten. Zijn stem was nog mooier dan zijn ogen. Een paar seconden lang staarde Kurt naar Blaine's hand, zich afvragend hoe zacht die zou zijn. Toen besefte hij dat hij hem moest schudden. ''Kurt,'' zei hij snel, terwijl hij zijn hand in die van Blaine legde en glimlachte.

''Dus, uhm, wat is er precies aan de hand?'' vroeg Kurt, in een poging een gesprek aan te knopen, hoewel hij het zich ook werkelijk afvroeg. Iedereen rende zowat de trap af en Kurt had het vermoeden dat dit enthousiasme niet veroorzaakt werd door een simpele les.
''The Warblers!'' antwoordde Blaine, terwijl zijn gezicht oplichtte. Bingo, dat was precies waar Kurt naar op zoek was. The Warblers was Dalton Academy's Glee Club en Kurt was naar de school toegestuurd door zijn klasgenoten om eens te kijken wat ze konden verwachten. Of met andere woorden: om ze te bespioneren. Maar zo zou Kurt het zelf niet noemen. Hij was hier als hoofddoel misschien om de Warblers te bekijken, maar hij wilde ook graag weten hoe de rest van de school was. Hij had het niemand verteld, maar stiekem hoopte hij ook wat meer over de rest van de school te weten te komen. Zou het hier fijner zijn dan op McKinley? Snel richtte hij zijn aandacht weer op Blaine, die al druk aan het vertellen was.
''Af en toe geven ze spontaan een optreden in de leerlingenkamer van de laatstejaars. Dan ligt de school even plat,'' zei hij, terwijl hij enthousiast glimlachte. Kurt kon zijn oren haast niet geloven. Had hij dat echt goed verstaan? Leerlingen hier gingen vrijwillig naar een optreden van de Glee Club? Dat was op McKinley wel even anders. ''Wacht... wil je zeggen dat de Glee Club hier cool gevonden wordt?'' vroeg Kurt, lichtelijk fronsend. Blaine leek zowaar nog enthousiaster te worden.
''The Warblers zijn net rocksterren,'' knikte hij. Nou, als Blaine het zei... Waarom zou Kurt aan hem twijfelen? Nog voor Kurt er goed en wel over na kon denken, pakte Blaine zijn hand al vast.
''Kom, ik weet een sluipweg.'' Wat Kurt al die tijd niet door had gehad, was dat Blaine de leadzanger was van the Warblers en dat hij prima wist wat Kurt hier kwam doen. Maar daar zou Kurt later nog wel achter komen.


Reacties:


MyReflection
MyReflection zei op 31 aug 2014 - 11:53:
Dit is geweldig.Vooral dat laatste stukje dat Blaine allang weet wat Kurt komt doen. En dat Kurt dat allemaal nog niet doorheeft.
Dus geweldig gewoon.
x


Chayenne
Chayenne zei op 28 aug 2014 - 14:19:
Yay! Ik heb dit met een big smile zitten lezen. Dit is de eerste keer dat ik Klaine lees. Hopelijk niet de laatste keer.
Super geschreven trouwens ^^