Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » The Legend of Zelda » Back to Skyloft ~ The Legend of Zelda: Skyward Sword » Back to Skyloft ~ 4

Back to Skyloft ~ The Legend of Zelda: Skyward Sword

31 aug 2014 - 15:05

1374

0

293



Back to Skyloft ~ 4

Na het avondeten gaan de meeste mensen naar bed. Loena gaat ook. Ze loopt haar kamer in en gaat op haar bed zitten. Wauw, Skyloft. En morgen gaat ze naar het standbeeld van de godin om haar zegen te vragen.. Ze gaat in bed liggen en valt in slaap.

De volgende morgen komt Loena haar bed uit. Eerst gaat ze samen met de andere studenten ontbijten in de ontbijtzaal. Groose duwt Fledge van zijn stoel.

"Dat is mijn stoel!" schreeuwt hij boos.

"J-ja natuurlijk.." zegt Fledge angstig.

Snel gaat hij op de lege stoel naast Loena zitten. Fledge kijkt de hele tijd naar zijn beneden.

"Wat is er?" vraagt Loena dan.

Fledge kijkt op. "Oh, niks hoor."

"Er is wel iets," zegt Loena. "Wat is er?"

Fledge zucht diep. "Het is Groose.. Hij pest me altijd. Ik vind het gewoon niet leuk.."

"Zeg je dat dan niet tegen iemand?" vraagt Loena.

Fledge kijkt de andere kant op. "Ik durf het niet.." zegt hij. "Ik ben bang dat Groose me dan nog meer pest.."

Loena zucht. Ze kent dat. "Maar als hij je echt gaat vervelen moet je het gewoon zeggen hoor!"

Fledge draait zich om. "Oké..."
Hoofdmeester Gaepora komt de ontbijtzaal in. "Loena," begint hij. "Het is dadelijk tijd om naar het standbeeld van de godin te gaan!"
Loena knikt. Snel eet ze haar ontbijt op en gaat naar het standbeeld van de godin. Gaepora en Zelda zijn er al. Link is er ook. Loena hoort iemand aan komen rennen achter zich. Het is Fledge.

"Ik zou dit niet willen missen!" zegt hij.

Loena loopt naar het standbeeld. Ze kijkt omhoog. Wat een groot beeld zeg! Zelda pakt haar harp en speelt The Ballad of the Godess. Zodra Zelda klaar is zegt Gaepora:

"Vraag nu de godin om haar zegen, Loena."

Loena knikt. Ze gaat op een knie zitten, doet haar ogen dicht en zegt tegen zichzelf:

"Godin, u heeft gezorgd voor alle mensen op Skyloft en ze gezegend met een Loftwing, hoor mij nu aan opdat ik u om deze zegen vraag.."

Loena opent haar ogen en staat op. Ze kijkt naar boven. Er lijkt niet veel te gebeuren. Loena kijkt naar Gaepora en Zelda die gespannen staan af te wachten. Opeens hoort Loena in de verte een schreeuw van een vogel. Er komt hoog in de lucht een vogel aanvliegen. De vogel komt steeds dichter bij en land dan op de grond naast Loena. Het is een felgroene vogel met paarse veren aan het uiteinde van haar vleugels. Loena voelt meteen dat dit haar vogel is.

"Wow!" zegt Zelda. "Dat is een zeldzame kleur! Heeft u deze kleur weleens gezien vader?"

Gaepora krabt op zijn hoofd.

"Ik zie dit soort niet vaak nee.. Bijna nooit eigenlijk."

Loena streelt de vogel door zijn veren. Ze voelt meteen een hechte band. Dit is haar Loftwing, ze weet het zeker. Op dat moment komt Instructor Horwell het plein oplopen. Zodra hij Loena's vogel ziet staat hij stil.

"Wow!" zegt hij. "Zo'n Loftwing heb ik nog nooit gezien! Wat een schitterende vogel! Je hebt geluk met zo'n mooie, Loena!"

Loena knikt.

"Dan is het nu tijd voor je eerste les!" zegt hij enthousiast. "Eerst heb je een roep nodig voor je vogel zodat hij je kan herkennen. Dus, fluit eens."

Loena twijfelt even. "Ja, ik zou best willen.. Maar.. Ik kan niet zo goed fluiten."

Horwell knikt begrijpend. "Dat kan, in dat geval moet je je vogel met je stem roepen. Laat je Loftwing jou roep nu horen."

Loena denkt even na. Het moet een makkelijke roep zijn die haar Loftwing goed kan herkennen.

"Woeaaahh!!" roept Loena.

Het klinkt heel lachwekkend maar haar Loftwing lijkt het te begrijpen. Hij vliegt de lucht in.

"Oké, je Loftwing snapt het!" zegt Horwell. "Zie je dat platform daar?"

Hij wijst naar een houten platform aan de rand van Skyloft. "Daar moet je zo meteen vanaf springen en je vogel roepen."

Loena kijkt een beetje verschrikt. Zomaar springen in de open lucht? Dat heeft ze nog nooit gedaan. Horwell merkt het blijkbaar.

"Geeft niks, iedereen vindt het eng voor de eerste keer. Maar als er iets mis gaat zijn wij er altijd nog. En vergeet de Knights die om Skyloft heen vliegen niet. Als zij iemand van Skyloft af zien vallen komen zij je meteen redden. Dus niks om je zorgen over te maken."

Loena knikt opgelucht. Ze loopt naar het platform. Als ze op de rand staat kijkt ze naar beneden. Ver onder haar ziet ze wolken. Moet ze nu werkelijk springen?

"Oh ja," zegt Horwell. "Als je op je vogel zit, hou jezelf dan goed vast aan zijn veren. Leun naar rechts om naar rechts te gaan, naar links om naar links te gaan, naar achteren om omhoog te gaan en naar voren om naar beneden te gaan, oké? Ik zal zo meteen op mijn vogel achter je aan gaan, dan kan ik je de besturing wat beter uitleggen. Spring nu van dit platform af en roep je Loftwing."
Loena knikt. Ze zet een paar stappen naar achter, neemt een aanloop en springt.. Ze voelt zich heel vreemd en valt naar nergens. Ze heeft nog nooit een vrije val gehad dus ze moet hier even aan wennen. Ze kan zich niet verroeren en vergeet alles om haar heen. Opeens hoort ze Instructor Horwell roepen in de verte:

"Roep je Loftwing, Loena! Doe het nu!"

Loena ontwaakt uit haar bevriezing en schreeuwt "Woeaaahh!!"

Het duurt een paar seconden en opeens wordt haar vrije val ruw gestopt door haar Lofwing die opeens onder haar was gaan vliegen. Dat was een hele schok. Loena valt bijna van haar Loftwing af. Snel grijpt Loena de veren van haar vogel vast en drukt zichzelf helemaal tegen hem aan. Langzaam probeert ze een goede houding te vinden om te zitten. Uiteindelijk zit ze op haar knieën terwijl ze met haar handen de veren van haar vogel nog steeds vasthoudt. Loena herinnert zich opeens weer wat Instructor Horwell zei. Ze leunt naar links. De vogel maakt nu een bocht naar links. Als de vogel helemaal is omgedraaid gaat Loena weer rechtop zitten. De vogel vliegt weer rechtdoor. Daar ziet Loena Skyloft. Het ziet er best vet uit vanaf hier.

"Hé Loena!" hoort Loena opeens.

Instructor Horwell komt aanvliegen. Hij heeft een grote, bruine Loftwing. Hij komt naast haar vliegen.

"Hé Loena, hoe gaat het!? Bevalt het je!?" roept Horwell naar Loena.

De wind blaast in Loena's oren. Ze knikt.

"Oké!" roept Horwell. "Ik zal je nog een aantal dingen vertellen! Als je wilt afremmen trek dan de veren van je Loftwing heel hard naar je toe terwijl je zelf heel erg ver naar achteren leunt! Probeer het maar!"

Loena doet wat hij zegt. Ze trekt hard aan de veren van haar vogel en leunt zelf heel ver naar achter. De vogel remt opeens af, maar daardoor gaat hij langzaam naar beneden terwijl hij met kort met zijn vleugels slaat. Horwell vliegt achter haar aan.

"Trek nu de veren naar boven, dan maakt de vogel een grote slag met zijn vleugels zodat je omhoog gaat!"

Loena trekt de veren snel omhoog, de vogel slaat met zijn vleugels en gaat snel hoger.

"Oké Loena!" roept Instructor Horwell. "Nu nog de laatste oefening! Hiervoor moet je goed vasthouden! Duw de veren van de vogel in één keer heel hard naar voren! Je Loftwing maakt dan een soort van sprint! Doe het maar!"

Loena doet wat hij zegt. Ze duwt de veren opeens keihard naar voren. Haar vogel slaat zijn vleugels naar achter en duwt zichzelf als het ware vooruit zodat hij opeens heel snel gaat. Loena houdt zichzelf stevig vast.

"Goed zo!" hoort Loena naast zich. Instructor Horwell vliegt weer naast haar. "Je hebt het al aardig onder controle Loena! Kom mee, we gaan terug naar Skyloft!"

Loena en Horwell vliegen weer terug naar Skyloft. Horwells Loftwing landt op de grond. Loena's Loftwing ook. Loena springt voorzichtig van haar vogel af. Die vliegt meteen weer weg.

"Nou Loena, nu je de basis besturing van je Loftwing weet mag je vliegen wanneer je wilt," zegt Horwell.

Loena knikt.

"Dat is echt een mooie vogel," zegt Link. "Echt mooi!"

Zelda kijkt naar hem.

"Haha, maar heb je wel eens naar je eigen Loftwing gekeken? Zo'n donkerrode kleur zie je ook niet vaak hoor!"

Link krabt op zijn hoofd. "Ja misschien heb je gelijk.."

Link en Zelda kijken een poosje naar elkaar.

"Link.." zegt Zelda dan. "Zullen we vanmiddag samen naar de bazaar gaan om daar iets te eten.. Wij met z'n tweetjes?"

Link lacht en knikt. Samen lopen ze weg.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.