Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » BEN DROWNED » Hoofdstuk 2

BEN DROWNED

31 aug 2014 - 19:06

607

0

629



Hoofdstuk 2

Puur uit nieuwsgierigheid bekeek ik het opgeslagen bestand. En toen ik het bekeek, zag ik dat BEN best ver was in het spel, hij had bijna alle maskers en had 3/4 bazen verslagen. Ook zag ik dat hij een uilenbeeld gebruikte om zijn spel steeds op te slaan, hij was op dag 3 en bij de Stone Tower Temple en dat het een klein uur duurde voordat de maan zou neerstorten. Ik herinner me nog dat het best wel schandelijk was dat je zo dicht bij het einde van het spel was, maar je hij het nooit heeft uitgespeeld. Ik maakte een nieuw bestand aan die ik uit traditie “Link” noemde en startte de game. Klaar om mijn kindertijd te herleven.

Voor een zo slecht uitziend cartridge, was ik verwonderd over hoe goed het spel het deed. Het was een normaal kopie met een paar foutjes hier en daar. Bijvoorbeeld tekstboxen die niet zijn waar ze horen te zijn, cutscenes die opeens in beeld kwamen terwijl ze daar niet hoorden, maar niks te slecht. Het enige wat me een beetje zenuwen gaf was het feit dat de ene keer de NPCs me “Link” noemde, en andere keren noemde ze me “BEN”. Ik dacht dat het gewoon een bug in het spel was – dat een foutje in het systeem onze bestanden verwarde of zo. Het maakte me na een tijdje een beetje bang, dus nadat ik de Woodfall Temple had verslagen, ging ik naar de opgeslagen bestanden en verwijderde het bestand “BEN”. Hopend dat, dat het probleem zou oplossen. Het loste het probleem wel en niet op. De NPCs gaven me nu geen naam, en waar mijn naam hoorde te staan, was gewoon een lege plek (mijn opgeslagen bestand heette nog steeds “Link”, dus). Gefrustreerd, en met huiswerk wat ik nog moest maken. Had ik het spel voor vandaag weggelegd.

Ik begon het spel weer te spelen vorige avond, waar ik onderweg was naar de Lens of Truth om de Snowhead Temple te eindigen. Nu, sommige van de hardcore Majora’s Mask spelers kennen de 4e dag glitch wel. Voor de degene die dit niet weten, Google het maar een snelle uitleg. Het is dat als je precies als de klok 00:00:00 op de laatste dag, je met de astronoom moet praten en door zijn telescoop moet kijken. Als het goed getimed hebt dan verdwijnt de timer en dan heb je eigenlijk nog een dag om af te maken waar je ook mee bezig was. Terwijl ik had besloten de glitch te doen en om de Snowhead Temple af te maken, had ik alles precies op tijd gedaan en verdween de timer onder uit beeld.

Maar hoe dan ook, toen ik op B drukte om de telescoop de verlaten, werd ik in plaats van gegroet te worden door de astronoom, vond ik mezelf in de Majora’s boss fight kamer bij het einde van het spel (een raar geblokt gebied) starend naar the Skull Kid die boven me aan het zweven was. Er was geen geluid, alleen hem die boven me aan het zweven was, en de achtergrond muziek was normaal voor het gebied (maar nog steeds eng). Gelijk begonnen mijn handen te zweten – dit was sowieso niet normaal. The Skull Kid verscheen NOOIT hier in dit gebied. Ik probeerde een beetje te bewegen, maar het maakt niet uit waar ik heen ga, the Skull Kid bleef me altijd volgen, me gewoon aankijkend, zonder ook maar iets te doen of te zeggen. Niets gebeurde er, en dat bleef zo voor ongeveer zestig seconden. Ik dacht dat de game gebugt was of zo, maar ik begon daar al heel snel aan te twijfelen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.