Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: New Legend » Episode 11: Pokémon Redding

Pokemon: New Legend

22 dec 2009 - 14:10

1175

0

220



Episode 11: Pokémon Redding

Andrew keek rond en voelde aan het water. Het voelde koel aan en in deze tijd van het jaar is dat best aangenaam. De trainers hadden besloten dat dit wel een goed moment was voor hun Pokémon om even te ontspannen, zodat Andrew de tijd had om Mankey te trainen. Brenna en Brian waren aan het bakken, Bulbasaur en Eevee speelden in het water, Butterfree en Pidgeotto vlogen over en weer en scheerden af en toe over het water en zelfs Marowak en Sandshrew waren aan het pootje baden(, terwijl je dat niet zou verwachten van twee Grond-Pokémon). Mankey hield zich echter klemvast aan Andrews rechter broekspijp.
"Kom op, Mankey, het is veel te warm om de hele dag in je Pokéball te zitten en wat water zal je goed doen." zei Andrew, maar Mankey luisterde niet. Het water was hem veel te onbekend. Andrew vroeg zich af of hij in het bos waar hij Mankey gevangen had, water had gezien. De bomen zagen er gezond uit en er viel niets op te merken aan de kleur van het gras. Andrew knielde en schepte wat water in zijn handen en dronk eruit.
"Probeer jij het eens." Andrew schepte opnieuw water uit de vijver en hield het rustig voor Mankeys varkensneus. Mankey dronk snel het geïmproviseerde kommetje leeg en keerde zijn gezicht af van Andrew of liever gezegd het water. Mankey keek ineens op alsof hij schrok van een geluid. Een zacht gepiep hield zich schuil achter de bosjes, maar blijkbaar hard genoeg om door te laten stoten tot waar Andrew en Mankey waren. Ook Brian, Brenna en de andere Pokémon hadden het blijkbaar gehoord, want we verzamelden ons om door de bosjes te gaan. We kwamen terecht bij een andere vijver, groter dan de eerste. In de achtergrond was een waterval te zien. De vijver was bijna perfect rond en had zo'n 80 meter doorsnede. In het midden was een rots en op die rots stond de bron van het piepgeluid. Met zijn brandende staart stond een Pokémon, die bijna net zo bang was voor water als Mankey.
"Het is een Charmander!" zeiden de trainers tegelijk.

* * *

Sinds zijn geboorte brandt het vlammetje op de staart van Charmander. Het vlammetje maakt een heel zacht geluid als het brandt en je kunt het alleen horen op hele stille plaatsen. De vlam op zijn staart is een afspiegeling van zijn levenskracht en er wordt gezegd dat een Charmander overlijdt als zijn vlam dooft.

Snel klapte Andrew de Pokédex dicht. "We moeten hem daar weg halen," zei hij. "Snel, Pidgeotto ga naar hem toe."
Pidgeotto vloog richting Charmander, die dat zag. Charmander seinde dat Pidgeotto niet dichterbij moest komen, maar Pidgeotto negeerde dat. Opeens begon de grond te schudden en het water begon hevig te klotsen. Charmander hield zijn staart nog steviger vast en Mankey, die dicht bij het waterrandje stond rende snel weg. Stel je voor dat hij erin valt. Een grote, boze waterdraak ontsnapte aan het water.
"Is dat een Pokémon?" vroeg Andrew.
"Dat is een Gyarados!" schreeuwde Brian."
Gyarados, de afgrijselijke Pokémon. Hij kan tijdens zijn woede aanval een complete stad vernietigen. Hij stopt dan ook meestal niet voordat alles in zijn buurt vernietigd is.
"Water en Vliegend-type," zei Brian "Geen probleem, Marowak, Thunder!"
Marowak lanceerde een Thunder-aanval op Gyarados, maar die antwoorde echter met een Hyper Beam, die het makkelijk won van Marowaks aanval. Marowak werd door de Hyper Beam gelanceerd en knalde tegen een boom aan. Marowak was KO.
"Marowak!" zei Brian en hij rende naar hem toe, "gaat het, maat"
Marowak ging rechtop staan en schudde de pijn een beetje weg.
"Na een Hyper Beam moet een Pokémon altijd rusten, dus dit is onze kans, Pidgeotto, Steel Wing!" zei Andrew en terwijl zijn vleugels begonnen te gloeien sloeg Pidgeotto tegen het hoofd van Gyarados, maar die leek echter niet echt onder de indruk en antwoorde met een Hydro Pump, recht in Pidgeotto's gezicht. Ook Pidgeotto was KO.
"Dit is geen doen, Gyarados is te sterk."zei Brenna "We moeten hem van meerdere kanten aanvallen."

* * *

Andrew, Brenna en Brian namen elke een kant van de rivier. De vierde kant werd bedekt door de waterval.
Brenna begon: "Sandshrew, Sandstorm" zei ze. Sandshrew draaide rond en creeerde een zandstorm. Gyarados kwam vast te zitten in de storm. Gyarados keerde zich om en greep Charmander met zijn staart.
"Sandshrew stop!" zei Brenna, die hevig schrok, hoe Gyarados Charmander gebruikte als gijzelaar.
"Pidgeotto, blijf in de buurt!" zei Andrew, die hoopte dat Gyarados Charmander ooit zou los laten.
"Mankey, ik heb jou hulp nodig" zei Andrew tegen Mankey, maar die was nog steeds bang voor water. Ondertussen gebruikte Gyarados Bite-attack op Charmander en dat deed duidelijk veel pijn. Charmander piepte het uit.
"Gyarados, laat hem gaan." zei Andrew. "Mankey, snel, Rock Smash"
Mankey twijfelde. Het gepiep van Charmander werd steeds harden en enger. Mankey wist niet wat hij moest doen. Hij besloot een aanloop te nemen en sprong zo ver mogelijk omhoog en gaf Gyarados een stoot onder zijn kop. Gyarados liet Charmander los en Pidgeotto ving hem op. Mankey viel echter in het water. Mankey was een hele tijd onder water, maar opeens kwam hij boven en zwaaide hij. Gyarados wou Iron Tail gebruiken, maar Mankey zwom snel genoeg naar de rots waar Charmander eerst op stond en Mankey sprong nog een keer.
"Goed zo, Mankey, Fury Swipes."
Mankey begon Gyarados op zijn gelaat te krabben en Gyarados stond klaar om een Hyper Beam te geven.
"Mankey hou hem vast bij de nek en glij naar beneden." Intussen werd Charmander naar de kant gebracht door Pidgeotto. Mankey gleed naar beneden zoals Andrew dat zei en Gyarados Hyper Beam mistte.
"Een goeie gelegenheid om aan te vallen." zei Brenna "Butterfree, Confusion."
Butterfree concentreerde zich en tilde Gyarados op.
"Marowak, Thunder" zei Brian
Marowak liet een Thunder los en hij raakte Gyarados, die erg zwak begon te worden.
"O.K., Mankey, tijd voor een oplawaai, gebruik Rock Smash!"
Mankeys hand gloeide en raakte Gyarados. Butterfree liet hem los en Gyarados vloog in de lucht, net zoals dat met Team Rocket de gewoonte was. Hierna dook Mankey in het water.
"Je hebt het geflikt" zei Andrew trots tegen Mankey.
Charmander liep naar Mankey en Pidgeotto, die hem had gered. Hij gaf ze een poot. Mankey en Pidgeotto accepteerden dat met vreugde. Charmander liep naar Andrew. Hij wees naar de riem van Andrew.
"Je wil bij ons team." zei Andrew.
Charmander knikte blij.
Andrew pakte een van zijn Pokéballs.
"OK, Pokéball, nu!" zei Andrew en gooide de Pokéball en Charmander vloog erin. Andrew pakte de Pokéball op en gespte die aan zijn riem. Hij bukte weer voor Mankey.
"Mankey, ik ben trots op je." zei hij. "Je hebt je angst overwonnen en een nieuwe vriend gered uit de klauwen van een sterke tegenstander en ik kan niet wachten je in actie te zien in de Cerulean Gym."
Mankey sprong op en juichte van blijdschap. Met een sterker geworden Mankey, zal Andrew opnieuw een uitdaging aan gaan met de Cerulean Gym.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.