Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Marry me or die (Draco Malfoy) » Hoofdstuk 8

Marry me or die (Draco Malfoy)

20 sep 2014 - 0:37

490

1

221



Hoofdstuk 8

(Draco pov)
Wanneer ik de grote hal rondkijk, zie ik Artemis nergens. Ik vraag me af waar ze is. "Draco, schiet een beetje op. We hebben niet heel de dag de tijd." Roept Blaise die ondertussen al een paar meter verder staat. "Sorry, ik was even in gedachten verzonken."Mompel ik. Snel wandel ik verder zodat ik terug naast Blaise te staan kom. " De laatste dagen doe je zo vreemd. Normaal heb je al zeker twee meisjes in je bed gekregen en nu... geen enkel." "Hou je bek Blaise, door jou schuld ben ik er één kwijt gespeeld weet je wel." Zeg ik op een bitter toontje. Een lach rolt over Baise zijn lippen. "Oké, touché. Maar dat was het dubbel en dik waart. Je had je kop moeten zien." Proest hij. "Als je mijn humeur wilt verpesten moet je vooral zo door doen." Antwoord ik nors. "Spelbederver." Beschuldigt hij me. "Laten we eerst een boterbier gaan drinken, dan kunnen we brainstormen over de kostuums." Zeg ik dan om hem af te leiden. "Goed idee, Draco. Ik heb er zo veel zin in." Glundert hij. Mijn plannetje was gelukt.

(Artemis pov)
"Waarom gaan we eigenlijk langs een geheime gang?" Vraag ik nieuwsgierig aan Hermione. "Omdat Harry hem nog maar pas ontdekt heeft en hij wil hem aan ons tonen voor het geval we eens naar buiten moeten glippen." Vertelt ze me met een knipoog. Ik schenk haar een lieve glimlach. Na ongeveer een half uurtje zijn we eindelijk de donkere tunnel uit en we verschijnen in het kleine bosje vlakbij Hogsmeade. De bladeren hebben prachtige kleuren, Felrood, feloranje en felgeel. Ze dwarrelen naar beneden en verspreiden een heerlijke geur die ik diep inadem. "Hmmmm." Voor ik het weet is dat uit mijn mond geglipt en de andere moeten er om grinniken. "Wat? De herfst ruikt heerlijk. Het is het prachtigste seizoen aller tijden." Verdedig ik mezelf. Hierdoor moeten ze enkel harder lachen. Het deert me niet zo, want ik zie dat Mireille het toch best goed kan vinden met de drie gryffindors.

We zitten met zijn alle in de nieuwe fopshop van Ben Botle. We kopen er allemaal een stem hervormer, één van de dingen die mijn grootvader verplicht heeft op het bal te gebruiken. Hij is dan ook dol op mysterie. Daarna gaan we naar de kostuum winkel. We lachen tot we niet meer bijkomen van al die gekke kostuums. Vooral Harry heeft het grappigste kostuum. Het is van een gekke hofnar met een grote bult op zijn rug. "Artemis, jou kostuum is geweldig. Je bent er prachtig in." Complimenteert Mireille me. " Dankje, dat is de bedoeling." Zeg ik arrogant, maar ik kan mijn lach niet inhouden na al dat gek gedoe waardoor ik mezelf verraad. Door mijn gelach beginnen de andere ook weer te lachen.

Het winkelen was fijn. Ook Mireille's woorden: "Wauw, ze zijn echt niet zo'n losers." had me een plezier gedaan. Met een vrolijk gevoel val ik in een diepe slaap.


Reacties:


narcissa
narcissa zei op 20 sep 2014 - 9:56:
Whawah, die verplichte stem vervormer, echt iets voor Dumbledor hahah.
Echt een leuk hoofdstuk!