Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand alone's » Rachel's SA (xHiimacookie)

Stand alone's

11 nov 2014 - 8:38

2249

1

275



Rachel's SA (xHiimacookie)

Image and video hosting by TinyPic

*Flashback*
Ik ren door en door, ik moet hier gewoon weg. Waarom zal je nu vragen, nou mijn vriend zit achter me aan. Niet mijn vriend meer, nee het is nu mijn ex-vriend. Hij heeft mij jarenlang misbruikt en door hem heb ik nu hele grote problemen, ik gebruik drugs en drank, waar ik normaal niks van moest hebben. Maar ja, als je eenmaal begint...

Ik ren snel de hoek om en blijf even stil staan, het is best vermoeiend om weg te moeten rennen, maar het is niet anders. Als mijn ex me vind, ben ik helemaal de pineut. Nee, ik moet hier weg. Ik ben hier al veel te lang, ik was om precies te zijn al 3 jaar bij mijn ex, maar ik was veel te bang om weg te gaan. Nu heb ik eindelijk de stap gezet en moet ik niet gaan terugkrabbelen. Het is al één maand uit, maar ik durf nu pas de stap te zetten om naar Sydney te vertrekken. Ik kijk even de hoek om en zie niemand meer, gelukkig maar! Toch ren ik naar het bureau waar ik een treinkaartje kan kopen. Mijn koffer heb ik in mijn linkerhand en mijn handtas in mijn rechter. Ik heb besloten om naar Sydney te gaan, zodat ik weg ben. Mijn ouders zijn het er natuurlijk niet mee eens, aangezien ik nog maar zeventien ben, maar zij weten niet wat er gebeurd is. Waarom ik het ze niet verteld heb, ik was daar veel te emotioneel voor en ze zijn alleen maar met hun werk bezig dus luisteren doen ze toch niet. Nee, ik ga naar Sydney en begin overnieuw. Je kent het gezegde wel; nieuwe start, nieuwe kansen. Ik stap snel op de trein en kijk uit het raam. Nieuw leven, here I come!

*Een paar uur later*

Nou, daar ben ik dan; Sydney. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen, maar ik zal toch een slaapplek moeten zoeken. Het zal niet gemakkelijk worden, aangezien ik hier helemaal niemand ken, maar ik moet wel. Ik steek de weg over en ga op zoek naar een leuk hotel. Ik loop kijkend om me heen, Sydney ziet er geweldig uit. Al die hoge gebouwen, mooie parken en de mensen zijn ook wel leuk om naar te kijken. Ik zie sjieke kantoormensen, kinderen die aan het dansen zijn en heel veel mensen alleen maar aan de telefoon. Sydney is leuk, maar de mensen die ik tot nu toe gezien heb, zijn echt saai. Ik pak mijn mobiel en activeer hem. Ja, ik heb toen ik hier aan kwam, mijn oude telefoon in het water gegooid en een nieuwe gekocht. Ik moet er niet aan denken dat mijn ex me belt en bedreigd. Ah, kijk! De eerste coffeeshop die ik tegenkom, beter! Ik loop naar binnen en snuif de geur op. Het ruikt heerlijk. Ik weet dat heel veel mensen het vinden stinken, maar ik ben het nu wel gewend. Uit mijn tas haal ik mijn jointjes en steek er één op. Omg, de stress die ik had is er meteen uit. Hier hoef ik niet bang te zijn dat ik hem tegenkom, het is uren reizen voordat je hier bent. Ik haal diep in en blaas de rook daarna weer uit. Heerlijk! Na een paar minuten is hij op en loop ik weer naar buiten. Oké, nu toch echt even op zoek gaan naar een hotel. Ik loop verder en kijk kleine straatjes in en om elke hoek, niet omdat ik bang ben mijn ex tegen te komen, nee hoor, gewoon nieuwsgierig. Ik ben in een stad waar ik nog niet eerder geweest ben. Dan voel ik iets of iemand tegen me aankomen en ook meteen koffie over mijn shirt.
,,Hé!” roep ik uit, zonder op of om te kijken.
,,O, sorry. Het spijt me, ik was met mijn telefoon bezig en...sorry.” verontschuldigd zich gelijk een jongensstem. Ik kijk op en zie een jongen voor me. Hij heeft paars haar en hij geeft mij een hand. ,,Hoi, ik ben Michael.”
,,Rachel.”
,,Was je onderweg naar iemand of iets?” Hij kijkt even naar mijn shirt. Oh ja, daar zit nu een bruine vlek van de koffie.
,,Uhm, ik was op zoek naar een slaapplaats. Een hotel of zo.”
,,Ik weet wel een hotel.” Zegt hij en gebaard dat ik mee mag komen. Is hij wel te vertrouwen? Ik bedoel, ik heb hem net ontmoet. Aangezien mijn ex niet echt te vertrouwen was, twijfel ik. ,,Ga je mee?” Michael kijkt me vragend aan. Hij kijkt wel erg lief. Ik knik en ga naast hem lopen. Op hoop van zegen dan maar.

,,Hier is het.” Zegt Michael en we staan voor een groot hotel.
,,Is dit wel te betalen?”
,,Het ziet er groter uit dan dat het is,” begint Michael en ik volg hem naar binnen. ,,vraag maar of ze nog een kamer hebben.” zegt hij dan. ,,Ik wacht hier wel even.” Ik knik en loop naar de balie.
,,Goedemiddag, ik vroeg me af of jullie nog een kamer beschikbaar hadden.”
,,Goedemiddag,” een vrouw kijkt me aan. ,,we hebben nog wel kamers beschikbaar.”
,,Mag ik de goedkoopste?” Ze knikt even. Ze typt wat in op de computer.
,,Wat is uw naam?”
,,Moet u dat weten?” vraag ik geschrokken. Ja, straks ziet mijn ex dat ik hier zit en komt hij me opzoeken.
,,Ja, dat is noodzakelijk. Anders kunnen we u niet inschrijven in ons hotel.”
,,Oké. Rachel Walker.” Zeg ik en slik even. Ik hoop zo dat mijn ex dit niet te weten komt. De vrouw gaat uit haar stoel en loopt het kamertje in die achter de balie zit.
,,En? Hebben ze een kamer voor je?” Michael staat naast me. Ik knik.
,,Die gegevens hé...uhm...krijgen buitenstaanders die ook te zien?”
,,Wat dan? Is er iemand naar je op zoek?” Even kijk ik hem aan alsof hij gek is dat hij dat vraagt, maar slik toch even. Snel schudt ik mijn hoofd. ,,Het was maar een grapje.” Zegt hij als hij merkt dat ik wat stijfjes sta.
,,Niemand zoekt me, ik vroeg het me gewoon af.”
,,Geen zorgen, niemand van buiten krijgt je gegevens in te zien.” Opgelucht haal ik adem. De vrouw komt terug met een sleutel en ik pak die aan.
,,Nog één vraag, hoe lang wilt u hier verblijven?”
,,Uhm...geen idee. Één week, misschien twee.”
,,Wilt u dat zo snel mogelijk laten weten?” Ik knik en kijk dan op de sleutel.
,,Kamer 210.” Zeg ik tegen Michael.
,,Oh dat weet ik wel. Kom maar mee.” Zegt hij en hij drukt op het knopje van de lift. Als de liftdeuren opengaan, stappen we in en gaan naar de tweede verdieping. We lopen samen naar mijn kamer en ik open de deur.
,,Dank je wel dat je me helpt.” Zeg ik tegen Michael.
,,Alsjeblieft.” Ik loop de kamer in en wil de deur dicht doen, maar Michael houdt hem tegen. ,,Sorry, maar ik vroeg me af of je misschien zin had om met mij mee te gaan naar mijn vrienden. We repeteren in de garage van mijn vriend en we willen graag een band beginnen.”
,,Ja, ik wil graag mee. Ik zal me eerst even gaan omkleden, het is niet zo netjes om met een vlek in mijn shirt aan te komen bij je vrienden.” Zeg ik en glimlach even. Hij knikt en ik sluit de deur. Ik ga de badkamer in en begin met omkleden. Hopelijk zijn de vrienden van Michael ook zo vriendelijk als Michael zelf!

Als ik klaar ben met omkleden, open ik de deur weer.
,,Je ziet er leuk uit.” Zegt Michael.
,,Dank je, nou gaan we dan?” Hij knikt en neemt me mee. Niet heel lang daarna komen we aan bij een huis en ja hoor, ik hoor twee gitaren en een drummer bezig in de garage. Michael trekt me mee naar de garage.
,,Jongens, mag ik even jullie aandacht?” roept Michael. De jongens stoppen en kijken ons aan. ,,Dit is Rachel, ik heb haar vandaag ontmoet in de stad.” Meteen komt er een blonde jongen naar me toe, hij bespeeld de gitaar.
,,Hi, ik ben Luke.” Wow, hij is knap!
,,Hi, Rachel is mijn naam.”
,,Mooie naam.” Even voel ik dat ik moet blozen.
,,Hi Rachel, mijn naam is Ashton.” Zegt een jongen met bruin haar en die net achter de drums zat.
,,Ja, en ik ben Calum.” Zegt de andere jongen met de gitaar.
,,Dus jullie willen een band beginnen?”
,,We zijn al begonnen. We uploaden via YouTube en hopen daardoor door te breken over de hele wereld.” Zegt Luke en kijkt me aan. Ik weet niet wat het is, maar hij doet hetzelfde met me als toen ik mijn ex voor de eerste keer zag.
,,En als jullie niet door breken?”
,,Dan gaan we gewoon door met uploaden.”
,,Misschien vinden mensen het wel leuker om ook een vrouwelijk lid te zien.” Zeg ik en sla gelijk mijn hand voor mijn mond. Dat had ik niet moeten zeggen.
,,Oh, kan jij zingen?” Calum kijkt me aan.
,,Ja, maar ik ben niet goed genoeg.”
,,Hoe weet je dat nou?” Michael en Luke kijken me verbaasd aan.
,,Dat zei mijn ex-vriend.”
,,Zing eens iets.” Zegt Luke en geeft me meteen de microfoon. Hij pakt zijn gitaar en begint 'Wrecking ball' van Miley Cyrus te spelen. Ik zet in en zing het hele liedje af. Als ik klaar ben, kijken de jongens me met open mond aan. ,,Je ex is gek!” roept Luke en komt naar me toe.
,,Ja, je was echt heel goed.” Zeggen Calum en Ashton. Ik moet blozen.
,,Sorry, maar kan één van jullie mij misschien wijzen naar de toilet.” vraag ik iets wat verlegen.
,,Natuurlijk.” Zegt Luke en pakt mijn hand. Meteen word ik weer rood en voel allerlei vlinders in mijn buik. Hij neemt me mee naar boven en ik ga de badkamer in. ,,Ik pak even wat te drinken beneden en dan ben ik zo weer terug.” Zegt hij en ik knik. Als hij weg is, pak ik mijn tas en pak mijn XTC pillen. Ik pak er twee uit en kijk er even naar. Zal ik het wel doen? Ik kijk naar mezelf in de spiegel en zie de twijfel in mijn ogen. Waarom twijfel ik nou? Alleen maar door Luke? Ik voel wat voor hem, dat weet ik zeker. Anders voelde ik geen vlinders in mijn buik. Ik kijk weer naar de pillen en zucht diep. Ik pak het bekertje wat er staat en vul die met water. Ik breng de pillen naar mijn mond. ,,Wat ben jij nou aan het doen?!” Geschrokken laat ik de pillen uit mijn hand op de grond vallen. Luke is er sneller dan ik had verwacht. Hij loopt naar me toe en pakt de pillen van de grond. ,,XTC?” Beschaamd kijk ik naar de grond. ,,Waarom?” Voordat ik het wil vertel ik hem alles wat er gebeurd is, ik vertrouw hem, geen idee waarom. Hij kijkt me geschrokken aan. ,,Heeft hij dat echt bij je gedaan?”
,,Ja, hij heeft me misbruikt en door hem gebruik ik dus drugs en drink ik drank.”
,,Drink je veel?” Ik knik. ,,En XTC, ben je verslaafd?” Ik haal mijn schouders op.
,,Misschien, ik weet het niet.”
,,Hoeveel neem je er per dag?”
,,Weet ik niet.”
,,Dat is dus al te veel, waarom doe je zoiets? Heeft je ex je gedwongen?” Ik knik even. Het is waar, mijn ex heeft me gedwongen om te gebruiken. Nou ja, meer om te verkopen, maar als ik stress had gebruikte ik er wel eens een en ja als je er een neemt, gebruik je er steeds meer. Luke pakt mijn hand en neemt me mee naar beneden.
,,Luke, we willen nog een keer gaan oefenen.” Ashton zit al klaar achter het drumstel.
,,Ik wil wat voorstellen. Rachel heeft hier nog helemaal geen vrienden en ze kan heel goed zingen.”
,,Ja, dus?” Calum kijkt hem aan.
,,Nou, ze heeft het best moeilijk gehad met haar ex-vriend en ik dacht dat ze wel een nieuwe start kan gebruiken. Wat vinden jullie ervan als Rachel onze zangeres word?” De jongens kijken Luke aan.
,,Maar we zijn net begonnen.” Zegt Calum.
,,We kunnen toch niet zomaar opnieuw beginnen?”
,,Ash, ik geloof in Rachel. Ik ken haar net, ik weet het. Maar ze is een hele goede zangeres, we moeten haar een kans geven.” Zegt Michael. Calum en Ashton kijken elkaar even aan. Ik hoop dat ze ja zeggen. Ik had nooit kunnen dromen dat ik een band zou vinden en nu word hij me letterlijk aangeboden. Als de jongens het goed vinden, zeg ik natuurlijk geen nee.
,,Oké, ze mag meedoen.” Zeggen Calum en Ashton na lang nagedacht te hebben. Een blij gevoel vult mijn lichaam en ik omhels ze allebei.
,,Dank jullie wel, dit betekend zoveel voor me!”
,,En wij dan?” Luke en Michael kijken me met een pruillipje aan. Even moet ik lachen en ik omhels eerst Michael. Daarna omhels ik Luke en hou hem nog even vast. Hij is zo lief voor me. Ik kijk hem aan in zijn mooie ogen. Volgens mij ben ik voor het eerst weer echt verliefd.
,,Dank jullie wel.”
,,Oké, dan gaan we nu repeteren!” roept Ashton en slaat mijn zijn drumstokken op het drumstel. De anderen gaan ook klaarstaan en Luke pakt zijn tweede standaard, met een tweede microfoon. De jongens beginnen opnieuw 'Wrecking ball' te spelen. Ik zet in en de jongens doen mee. Ik kan niet vrolijker zijn dan nu en ik kan het nauwelijks bevatten. Ik, Rachel Walker, ben de eerste vrouwelijke bandlid van 5 seconds of summer!


Reacties:


xHiimacookie zei op 10 okt 2014 - 21:31:
Was maar echt zo <3 , <3