Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Het avontuurlijke leven van een Elfse Prins » Jagen, of gejaagd worden?

Het avontuurlijke leven van een Elfse Prins

15 juni 2009 - 9:39

660

0

194



Jagen, of gejaagd worden?

Vanaf nu word het verhaal iets echter. (echter in LOTR stijl)..
Ook ben ik geïnspireerd door de altijd lieve, Findëmaxa


Airadan's p.o.v.
We bleven maar rennen en rennen. Maar wat ik niet doorhad was dat Findëmaxa ons (of, legolas) achtervolgde. Maar ineens kwamen we bij een hele grote waterval, eentje die ik nog nooit had gezien. "Hier is het, ik moet je alleen iets vertellen. Ik heb jouw hulp nodig voor een dreiging, een orc leider. Hij heet Isgrat, hij is een Uruk-hai van Isengard denk ik. Hij is bewapend met boog, speer, zwaard en schild. Onverslaanbaar dus, hij weet niets van onze aanwezigheid, en dat moet zo blijven." Zei Legolas "Maar waarom heb je mijn hulp nodig" Vroeg ik verbaasd "Omdat jij een prins ben, en ik ook." Zei legolas, Isgrat keek om zich heen "Bukken" Fluisterde Legolas, Isgrat keek weer weg en legolas spandde een pijl aan en op dat moment keek Isgrat Legolas recht in zijn ogen. Legolas schoot en het bleef stil. Ik keek, en tot mijn verbazing hield Isgrat de pijl in zijn handen. Isgrat begon de berg op te rennen, iets had zijn aandacht afgeleid. Ik wist het meteen, Findëmaxa. Als een gek begon ik ook zijn richting op te rennen en Legolas riep me nog na, maar dat had ik helemaal niet door. Nog steeds rende ik, alsof ik het uithoudingsvermogen van een warg had. Opeens stopte ik en keek, nog nooit was ik zo stil geweest. Opeens barstte ik in tranen uit, het was Fin' gelukkig niet, alleen.. Was het mijn vader..

Legolas' p.o.v.
"Kom, hier he.." Ik stopte, waar is Airadan? Ik keek om me heen en liep wat heen en weer, ik draaide me om en rende terug. Ik kon hem horen, slecht nieuws.. Snel volgde ik het geschreeuw, ik kwam steeds dichterbij. Ik kwam bij een open stuk veld en zag Airadan zitten naast zijn vader..

Airadan's p.o.v.
Ik huilde nog steeds, minder dan eerst. Legolas was er al, vast mijn geschreeuw gehoord. "Airadan?" hoorde ik ineens. Het was Findëmaxa, die me waarschijnlijk, net als Legolas, heeft gevonden door mijn geschreeuw. Ik stopte met huilen, stond op en Legolas liep naar me toe. Maar toen net, toen alles beter werd, hoorde ik een pijl. Op mijn instinct dook ik weg, en het werd stil...

Findëmaxa's p.o.v.
Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, ik dook weg net als Airadan. En zag legolas vallen. Alles was nog steeds stil. Airadan riep dingen naar me, alleen hoorde ik hem niet. Wat ik uit liplezen kon ontcijferen moest ik Legolas wegslepen. Ik fluisterde zo zacht, dat ik mezelf amper kon verstaan.. "Wegslepen?? Waarheen..??" Ik had geen idee wat hij terug zei, ik was in een schok. Alles werd langzaam wit en ik viel..

Airadan's p.o.v.
"Fin'?" Riep ik, "Fin'??!" Zou ze? Nee, dat kan niet. Ik pakte mijn boog een keek door de bosjes waar hij stond. Ik zag hem en ik trok 3 pijlen, voor de zekerheid. Ik sprong naar de overkant, liet ondertussen de pijlen los en ik viel vlak naast Fin'. Ik stond weer op en keek weer door de bosjes.. Hij was weg..

Findëmaxa's p.o.v.
"Findëmaxa? Fin'? Word wakker alsjeblieft!" Langzaam deed ik mijn ogen open. Ik schrok me dood, Airadan hing boven mijn hoofd. "Gelukkig, je bent wakker. Legolas kom, ze is weer de oude!" Zei Airadan. Langzaam keek ik rond, een bed, een bank, olielamp, Legolas, Airadan, Legolas? "Maar, hoe, wanneer?" zei ik en ging rechtop zitten. Legolas zijn schouder zat in het verband, dus het was echt gebeurd. "Je bent wel een vaste slaper" zei Airadan tegen mij "Legolas gaat het?" zei ik, Airadan totaal negerend. "Goed hoor, ga jij maar weer slapen." zei Legolas tegen mij "Nou, ik heb eigenlijk best wel een beetje honger." zei ik tegen Airadan. "Ga maar slapen, ik maak je wel weer wakker over een uurtje.." Zei Airadan en Legolas liep de deur uit. Airadan liep naar de olielamp en blies hem uit, nou, na vier keer lukte het pas en liep weg..


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.