Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Can I start all over? (AF) » .1.

Can I start all over? (AF)

26 okt 2014 - 16:17

2641

7

495



.1.

Image and video hosting by TinyPic

,,O...mijn...god!” roep ik uit. Samen met Melina en Amber sta ik voor de school waar we met z'n drieën gaan studeren; Julliard. Ik ben zo opgewonden, van het idee dat ik hier straks mijn ding ga doen. Het grote gebouw voor me is een nieuwe start en dat kan ik wel gebruiken na de allergrootste blunder die ik ooit gemaakt heb in mijn hele leven. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik me door mijn twee beste vriendinnen en mijn twee beste vrienden (Lucas en Levi) overgehaald was om dat te doen. Het staat nog altijd in mijn geheugen gegrift.

*Flashback*
,,Aaargh!” kreun ik als ik de woonkamer bij Melina in loop. ,,Hier ook al. Ik kan het niet meer aanzien.” Melina kijkt op van de bank.
,,Wat? Wat is er?” Ik wijs naar de tv.
,,Dát. Die video van Grease. Overal waar ik kom, staat hij aan. Bij Amber, Lucas zit bij Levi te kijken...Het lijkt wel alsof dat ding me achtervolgt. Wat heeft iedereen toch?” Oké, ik weet wel dat het moet zijn: wat heb ik toch? Al mijn vrienden vinden het geweldig dat Grease binnenkort opgevoerd zal worden als schoolmusical. De hele school vind dat, om precies te zijn. Iedereen, behalve ik. Maar daar heb ik mijn redenen voor. Melina springt overeind en begint te dansen op het liedje op de tv.
,,Kom op, Nola. Het is voor het eerst dat we eens iets leuks doen.” Ik plof neer op een stoel.
,,Ik neem aan dat dat betekend dat jij ook mee wilt doen?”
,,Yep,” zegt Melina. Ze zet de video uit. ,,Ik hoop dat ik een klein rolletje krijg.”
,,Gaat vast lukken.” Zeg ik. Zeker weten dat er een rol voor haar bij zit. Ze kan tenslotte goed zingen en dansen.
,,En jij, doe jij niet mee dan?” Ik haal mijn schouders op.
,,Ik heb er nog niet zo over nagedacht.” Dat lieg ik. Ik heb er wel over nagedacht. We hebben een nieuwe lerares op school die dit soort dingen doet, mevrouw Smeets. Ze is echt leuk, voor een lerares. Het was haar idee om eens wat moderners op te voeren op de schoolavond dan de gebruikelijke antieke musicals. En nu wil iedereen meedoen. Ik stiekem ook, maar dan wil ik wel de hoofdrol hebben. Nu is het zo dat de hoofdrol in de film vertolkt word door een super slank, blond meisje en zo iemand zoeken ze nu natuurlijk ook. En dat is dus het probleem. Ik ben donkerblond en niemand zal me als 'superslank' omschrijven. Eerder normaal slank of mooi gevormd.
,,Je kan een van de Pink Lady's spelen,” zegt Melina. ,,Er zit er een bij met donkerblond haar, net zoals dat van jou.”
,,Ja, maar die wil ik niet spelen, die doet zo arrogant.”
,,Aha, je hebt dus wél gekeken?” vraagt Melina.
,,Ik kan het niet ontlopen,” zeg ik. ,,Lucas en Levi zitten bij Levi te kijken, daarom vluchtte ik hierheen. Levi wil een van de T-Birds zijn, je weet wel, die stoere jongens. Lucas en ik hadden samen afgesproken, maar Levi heeft hem omgepraat en ik geloof dat Lucas nu ook auditie wil doen voor de rol van T-Bird.”
,,Ze willen de rol natuurlijk omdat ze dan coole leren jacks aan mogen en de stoere boy uit mogen hangen. Maar Lucas kan voor geen meter zingen en Levi volgens mij ook niet.”
,,Amber ook niet trouwens,” zeg ik. ,,Maar ze kan wel goed dansen. Misschien kan ze meedoen in het achtergrondkoor. En Lynn, nou ja, we weten wel welke rol zij wilt.”
,,De hoofdrol,” zegt Melina. ,,Wat een grap. Het meisje dat Sandra Dee speelt, moet de eerste helft van de show lief en onschuldig zijn. Vind ik nou niet echt op Lynn van toepassing. Je moet meedoen, Nola. Jouw stem is minstens zo goed als die van Lynn.”
,,Ik ben niet blond, zij wel.”
,,Dan draag je een pruik.” Ik schudt mijn hoofd.
,,Nee. Toch maar niet. Trouwens, ik ben niet zo slank.”
,,Je bent niet te dik, idioot. Kom op, Nola, het is toch lachen? En je moet toch eens voor publiek optreden. Je kan niet je hele leven met een haarborstel voor de badkamerspiegel blijven staan.” Melina zet de video weer aan.
,,O, nee hé? Kom op, laten we weggaan. Het is zondag! We bellen Amber en vragen of ze meegaat naar het strand.” Uiteindelijk gaan ze allemaal mee.

Ik kan mijn oren niet geloven als we bij het strand aan komen. Amber en Levi zingen samen een liedje, terwijl Lucas op de achtergrond 'ooh, ooh, ooh!' zingt. Het is eigenlijk nogal grappig, want Levi en Amber zingen ontzettend vals en kunnen geen toon houden. Het is jammer dat Amber niet kan zingen, anders zou ze zo die rol van Sandra Dee krijgen. Ze heeft zulk schitterend blond haar en een echt engelengezichtje. Er loopt een man langs, die om ons moet lachen.
,,Vooral dóórgaan!” roept hij, terwijl hij zijn vingers in zijn oren stopt.
,,Doe eens even rustig, jongens,” zeg ik tegen Amber en Levi. ,,Jullie jagen de toeristen weg.” Melina lacht.
,,De audities zijn morgen na schooltijd,” zegt Levi en hij begint te dansen met Amber. ,,Dus ik moet ervoor zorgen dat ik de danspasjes goed onder controle heb. En ik moet mijn haar weer in mijn eigen kleur verven.” Levi's moeder is kapster en zij had zijn haar een tijdje geleden geblondeerd, omdat hij op een populaire acteur uit een tv-serie wilde lijken.
,,Nola, zal ik mijn haar ook verven?” vraagt Lucas, die een hand door zijn blonde kapsel haalt. ,,In de film hebben al die jongens donker haar.”
,,Dat maakt toch niks uit,” zeg ik. Zo langzamerhand voel ik me een echt buitenbeentje. ,,Jongens, we kwamen hier om iets leuks te doen. Vanaf nu is dit een officiële Grease-vrije zone. Kom op, we gaan iets leuks doen. Al is het maar voor een half uur.”
,,Ik vind het maar raar dat jij niet mee wilt doen,” zegt Levi. ,,Je krijgt een van de belangrijkste rollen, dat is zo klaar als een klontje. Alleen Melina maakt ook een goede kans. Wat moeten we doen om je over te halen?”
,,Niks.” zeg ik en ik loop naar de baai.
,,Angsthaas!” roept Levi me achterna.
,,Pech voor jou, Levi,” roep ik terug. ,,Maar ik doe het écht niet!” Ik draai me om en terwijl ik wegloop, zie ik dat Levi de anderen iets toefluistert. Ze knikken. Wat zijn ze van plan? Een paar seconden later komen ze me achterna en lopen we met z'n allen naar een strandtent. Als we daar aan komen, zien we dat hij gesloten is, dus gaan we op een muurtje zitten om naar de zee te kijken. Dat is lekker en het voelt goed om de zilte zeelucht in te ademen. Lucas gaat achter me staan en hij slaat zijn armen om me heen. Hij voelt heerlijk warm aan.
,,Dus Nola,” begint Melina dan, terwijl ze de anderen snel aankijkt.
,,Wat?” vraag ik. Hier klopt iets niet.
,,Vrienden doen dingen sámen, hé?” vraagt Amber.
,,Natuurlijk!”
,,En ze zijn er voor elkaar door dik en dun, hé?” vraagt Levi.
,,Ja.”
,,Dus je zou ons niet in ons eentje een zenuwslopend iets insturen?” vraagt Melina.
,,Nee, natuurlijk niet.”
,,Mooi,” zegt ze. ,,dat betekend dat je morgen dus ook mee doet, net als wij.”
,,Echt niet. Dat heb ik al gezegd. Ik doe het niet, klaar.”
,,Kom op, zeg,” zegt Amber. ,,Ik doe toch ook mee en ik kan niet eens zingen. Toe nou. Als vriendin, morele steun. Dan doen we allemáál mee.” Lucas knijpt zacht in mijn schouders.
,,Ach, kom op, Nola. Met z'n allen.”
,,Maar...” Begin ik.
,,Geen gemaar,” zegt Lucas. ,,Wij vinden dat je voor de rol van Sandra Dee moet gaan.”
,,En als ik het niet doe?” Levi kijkt naar de zee en dan naar de anderen.
,,Het water is ontzéttend koud nu.” Grijnst hij. Hij knikt naar Lucas. Die laat me los, maar pakt me dan onder mijn armen vast, terwijl Levi mijn voeten grijpt. Voor ik het goed en wel in de gaten heb, rennen ze met me naar de zee.
,,Als je het niet doet...” Lucas lacht en ze beginnen met heen en weer te zwaaien. Ze zullen me erin gooien!
,,Neee!” gil ik, half lachend, half in paniek. ,,Nee, niet doen. Ik doe het. Ik DOE het!”

De volgende dag:
,,De T-Birds alsjeblieft!” roept mevrouw Smeets als ze haar hoofd om de hoek van de verkleedruimte steekt. ,,Daarna zijn de Pink Lady's aan de beurt.” Een groepje jongens in vijftigerjaren-kleding staan op en loopt achter haar aan. Ze zagen er super uit; vooral Levi en Lucas hebben erg hun best gedaan. Ze hebben allebei hun haar glad naar achteren gedaan met gel, hun kragen staan overeind en ze zien er erg cool uit met hun leren jassen en zonnebrillen. Ik steek een duim naar ze op. Bijna de hele school is komen opdagen voor de audities. Dit is een van de weinige dagen in het jaar dat niet iedereen massaal naar buiten stroomt na de laatste bel. Het podium in de aula lijkt wel echt uit de film geknipt. Heel veel leerlingen hebben hun dagelijkse kloffie verruild voor kostuums, sommige meiden dragen zelfs echte roze jasjes met 'Pink Lady' erop. Je voelt de spanning en iedereen had het met elkaar over wat ze gaan zingen en wie hun favorieten zijn voor de verschillende rollen. De hoofdrol van de jongen in het stuk, Danny Zucko, zal vast en zeker naar Finn Morrison gaan, een ontzettend lekker ding uit een hogere klas. Iedereen moet lachen om zijn stoere 'Zucko' loopje. Heel even stel ik mezelf voor hoe het zou zijn als ik de hoofdrol in het stuk zal krijgen en naast hem de hoofdrol zal vertolken. Het zal te gek zijn en ik weet zeker dat iedereen heel jaloers op me zal zijn. Alle meiden zijn weg van hem; hij is leuk, knap, heeft donker haar en een kuiltje in zijn kin. Mijn vader en moeder zullen komen kijken en als gekken klappen als ik opkom en iedereen zal me complimentjes geven over mijn ongelooflijk goede optreden...Ik vind het bijna jammer dat ik me niet beter heb voorbereid. Ik heb niet eens speciale kleding meegenomen en ik ben er zelfs nog niet helemaal uit welk lied ik zal gaan zingen. Nou ja, dat komt wel goed, denk ik, zolang mevrouw Smeets maar niet wilt dat ik het héle liedje zing. Gisteravond heb ik een stuk van een romantisch liefdesliedje uit de Grease-film uit mijn hoofd geleerd en ook het refrein van een wat swingender nummer. Het moet genoeg zijn om te bewijzen dat ik in elk geval maat kan houden (wat veel anderen niet kunnen zeggen). Waar ik niet bij stil heb gestaan, is dat iedereen het zo serieus neemt. Rustig nou maar, houdt ik mezelf voor terwijl ik de muziek van een echt T-Birds-liedjes uit de aula hoor komen. Even later komen de jongens weer naar buiten. Levi en Lucas hebben te horen gekregen dat ze geen rollen zullen krijgen, maar desondanks kijken ze allebei hartstikke vrolijk.
,,Vind je het niet erg?” vraag ik aan Levi.
,,Helemaal niet,” zegt hij grijnzend. ,,Ik had het toch al niet verwacht. Bovendien heeft mevrouw Smeets me gevraagd of ik de show wil filmen. Dat past beter in mijn straatje.” Levi wilt later filmregisseur worden, dus is het niet zo stom van mevrouw Smeets om hem te vragen Grease straks te filmen. Ze heeft geen betere keus kunnen maken.
,,En jij Lucas?” vraag ik.
,,Ze wil dat ik het decor ga schilderen en zo.” zegt hij.
,,Gaaf zeg!” Ik zie dat een groep meiden, onder wie Melina en Amber, aan de beurt zijn voor hun Pink Lady's-rollen. Wat slim is mevrouw Smeets. Ze is nog maar zo kort op school, maar ze heeft al precies in de gaten waar we goed in zijn. Dat zet me aan het denken. Mijn vrienden zijn allemaal ergens goed in. Amber kan uitstekend dansen, Melina zingt waanzinnig, Levi maakt prachtige foto's en films en Lucas kan fantastisch tekenen. Maar ik? Waar blink ik in uit? In een heleboel dingen ben ik wel aardig, maar echt talent heb ik nergens voor. Opeens bekrimpt me een angstig gevoel omdat ik me realiseer dat de Sandra Dee's hierna aan de beurt zijn. Ik ga zitten en repeteer de tekst. Het duurt niet lang voor Melina en Amber terug komen. Melina ziet er wat verhit uit, maar blij.
,,Heb je 'm?” vraag ik. Ze knikt.
,,Ik denk het wel. Al is het nog niet officieel, morgen hangen de namen op het bord.”
,,En jij, Amber?”
,,Ze zei dat ik bij het achtergrondkoor kon.” ze grijnst. ,,Als ik tenminste niet te hard zing. Prima, hoor. Ik wil er gewoon graag bij zijn.” Op dat moment staan alle Sandra Dee-meiden op om auditie te doen. Sommige hebben zich erg uitgesloofd om er net zo uit te zien als de Sandra Dee in de film. Opeens voel ik me ontzettend stom dat ik me niet beter heb voorbereid. Vooral als Lynn langs loopt in een fifties-outfit en vol afgrijzen naar mijn simpele spijkerbroek kijkt. Ze wilt er net iets over zeggen als mevrouw Smeets ons roept.
,,Zet 'm op, meid!” Fluistert Melina.

Lynn is al derde aan de beurt en ik moet toegeven: ze doet het goed. Ze heeft bijna geen make-up op en als je haar niet beter zal kennen, zal je echt denken dat ze 'jong en onschuldig' is. Ze zingt fantastisch, niet één verkeerde noot. Voor ik het in de gaten heb, ben ik ook aan de beurt. Ik wurm me naar het podium. Als ik daar sta voel ik me erg klein en nerveus. Iedereen staart naar me. De pianist begint het romantische liedje te spelen en ik doe mijn mond open om te beginnen, maar ik mis de beginnoot. De pianist kijkt me aan.
,,Mag ik opnieuw beginnen?” vraag ik. Mevrouw Smeets knikt en daar klinken de eerste noten weer. Nu gaat het wel goed en mevrouw Smeets knikt. Ze fluistert meneer Salem iets toe.
,,Oké, goed, Nola. We willen nog iets anders horen,” roept ze. ,,Kun je het volgende couplet zingen?”
,,Ik ben bang dat ik alleen het eerste ken,” zeg ik. Ik hoor Lynn en haar vriendinnen lachen. ,,Ik kan wel iets doen van dat liedje Summer Living, uhm, Loving.”
,,Is goed.” zegt mevrouw Smeets en ze knikt naar de pianist. Deze keer vergeet ik de woorden na de eerste regel. Het lijkt wel of ik niet meer kan nadenken. Iedereen kijkt naar me. Ik wil dat de grond open gaat en me opslokt. Mevrouw Smeets kijkt me bezorgd aan, maar ik weet het echt niet meer. De woorden zijn weg. Mijn hoofd is leeg.
,,Oké, je kunt gaan,” zegt ze. ,,Volgende.” Er zijn nog een paar meiden na mij, maar ik heb het totaal niet in de gaten. Ik voel me zo rot. Dit is niet hoe ik het me had voorgesteld. Dit is mijn ergste nachtmerrie. Natuurlijk ben ik niet verbaasd dat ik niet werd teruggeroepen toen iedereen geweest was. Ik strompel de aula uit, ren naar de gang en vertrek meteen naar huis. De volgende dag lees ik op het mededelingenbord dat Lynn de rol heeft gekregen.
*Einde flashback*


Ja, vanaf die dag heb ik mezelf de belofte gedaan om alleen nog te zingen voor de spiegel in de badkamer. Ik had ook nooit verwacht dat ik hier zou zijn. Ik had in februari een aanmeldingsformulier verstuurd en toen ik klaar was met mijn school in Engeland, dus in juli, kreeg ik pas antwoord terug.
,,Hallo? Nola, kom je?” Melina zwaait naar me. Ze staat met Amber lachend bij de ingang van de school. Vandaag ben ik zo blij dat ik hier ben en dat ik op deze school mag zitten, geen idee wat ik anders zou willen.
,,Ik kom eraan.” roep ik en ik maak snel een foto van het schoolgebouw. Ik ren naar de meiden toe en loop samen met ze naar binnen.


Reacties:

1 2

x1Dx
x1Dx zei op 26 okt 2014 - 19:28:
Heel leuk!
Snel verder!! X


fangirl5sos
fangirl5sos zei op 26 okt 2014 - 19:13:
aahhhwww
xx


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 26 okt 2014 - 18:25:
Geweldig!!
Xx


calumhood
calumhood zei op 26 okt 2014 - 17:54:
Aahw, snel verder vind het echt een topverhaal


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 26 okt 2014 - 17:52:
Ahw :"(
Xx