Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Lost in Neverland » 5. De Tussenwereld

Lost in Neverland

26 mei 2009 - 22:11

632

4

405



5. De Tussenwereld

Dorien
De Tussenwereld is telkens opnieuw een beetje oogverblindend. Het is zo oneindig wit, we hebben geen idee hoe groot het juist is, en durven het ook niet echt uittesten. Wie weet waar komen we dan terecht...
‘Ehm, is er een speciale reden waarom ik eruit zie als een Japans schoolmeisje, of is dat gewoon de schuld van jouw melige brein?’ vraagt Elvira droogjes terwijl ze zichzelf bekijkt. Ravenzwart, stijl haar reikt tot net op haar schouders en ligt in een rechte pony over haar voorhoofd, een zwarte baret zwierig schuin er overheen. Haar gezicht is overduidelijk Aziatisch, met smalle donkere ogen en een schattig wipneusje. Een natuurlijke schoonheid, enkel geaccentueerd met een licht laagje mascara. Ze is gekleed in een zwart schooluniform met een rood-goud gestreepte das en een embleem op haar trui. In haar rechterhand houdt ze een toverstok, die ze nu geïnteresseerd bekijkt.
‘Elvira? Stel jij jezelf dan even voor?’ Ik knip mijn vingers onder haar neus en ze kijkt een beetje verstrooid op.
‘Oh ja. Ik ben Miyako Wilson. Japanse ouders, maar geboren en getogen in Londen. Zestien jaar oud, bijna zeventien, zesdejaars Griffoendor. Ik ben goed in Bezweringen, ik dans, ik speel saxofoon, ik hou van jazzmuziek,’ en ze trekt een brede grijns, ‘en ik ben de kalmerende factor die jullie twee onder controle houdt.’
‘Dat belooft wat,’ grinnikt Yasmine’s stem vanuit het meisje rechts van me. Ze is gekleed in een identiek schooluniform, alleen heeft zij het wat opgeleukt door de trui om haar schouders te knopen, de das losser te trekken, de mouwen van haar hemd op te rollen en de zoom van het rokje te scheuren zodat het nu rafelig en gewaagd kort is. Ze werpt een blik omlaag en vloekt hard.
‘Typisch! Dorien, je weet dat ik rokjes haat!’ Ik grinnik en ontwijk een uithaal, gelukkig komt ze me niet achterna op die hoge stilettohakken.
‘Ik hoop maar dat mijn personage een beetje weet hoe ze met die stelten moet lopen, ik breek mijn enkels nog,’ vloekt ze en bestudeert de rest van haar nieuwe uiterlijk. Lang zwart haar met felgekleurde plukjes in roze, blauw, groen, paars, oranje... Haar irissen zijn ook zwart, waarschijnlijk bijgekleurd met magie. Kunstig aangebrachte make-up die haar gezicht op de juiste manier in de kijker zet. Knap op een nogal brutale manier. Een piercing in haar neus en een klein schoonheidsvlekje op haar wang. Eigenlijk zo’n beetje de natte droom van elke rocker-boy.
‘Tabitha Thompson, wordt liever Tibby genoemd. Zeventien, Griffoendor, zesde jaar, blabla. Ik speel gitaar, ben soms iets te enthousiast, heb een chronische chocoladeverslaving, mijn beste vak is Transfiguratie.’
‘Kijk niet zo, het wordt leuk,’ plaag ik haar en ze steekt dreigend haar pas ontdekte toverstok naar me uit. ‘En dat brengt ons bij mij. Destiny Martin, bijnaam Dizzy. Zesdejaars Griffoendor, net zeventien geworden. Sinds één jaar vaste positie in het Zwerkbalteam van Griffoendor als Jager. Mijn favoriete schoolvak is Verweer tegen de Zwarte Kunsten. En ik heb me aan het eind van het voorbije jaar op school ingeschreven in het penvriendenproject en schrijf al de hele vakantie brieven met een jongen wiens echte naam ik niet ken, ik weet alleen dat hij bij ons op school zit.’ De twee andere rollen hun ogen even naar elkaar en ik check mijn uiterlijk. Donkerblonde krullen tot halverwege mijn rug, groene ogen, rondingen op alle juiste plaatsen, een schooluniform met een afgescheurde rand aan de rok, maar niet zo kort als die van Yasmine/Tibby, en een piercing in mijn tong. Daar moet ik om grijnzen, mijn ouders zouden me wat aandoen als ik met een piercing thuiskom, maar hier doe ik mijn zin.
‘Klaar?’ vraag ik en steek een hand uit naar de klink.
‘Doe maar,’ knikt Elvira/Miyako.
‘Als het echt moet,’ blaast Yasmine/Tibby, knipoogt dan naar mij. Ik duw de deur open en we stappen het zoveelste verhaal in.


Reacties:


TWINcest
TWINcest zei op 27 mei 2009 - 22:08:
‘Typisch! Dorien, je weet dat ik rokjes haat!’ Ik grinnik en ontwijk een uithaal, gelukkig komt ze me niet achterna op die hoge stilettohakken.

Serieus, moest het weer? Was het weer tijd om mij te pesten? --'

En dit kan helemaal niet x'D Wat stel je mij erg voor!:
Eigenlijk zo’n beetje de natte droom van elke rocker-boy.

Pahah.. tot nu toe maak je het al way leuker dan dat ik de verhalen vind ><

We want more! [Ik en mijn alter ego's]


Melisande
Melisande zei op 27 mei 2009 - 17:14:
Hehe Destiny Martin^^ coole naam^^
Ik ben zeer benieuwd!!!

Xx


inke
inke zei op 27 mei 2009 - 12:57:
leuk!!
ga je snel verder??
xx


xNadezhda zei op 27 mei 2009 - 9:13:
Hahaha geniaal ^^
Destiny Martin is trouwens een geweldige naam
Ik vind het echt geweldig om dit te lezen, het is net alsof ik er zelf bij ben. En ik ben érg benieuwd wat je met deze drie personages gaat uitvoeren!
Meer!

<3 Nadezh