Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Larry Odd Parents » Aflevering zestien - Cupido's liefdesavontuur

Larry Odd Parents

31 okt 2014 - 16:16

2583

4

325



Aflevering zestien - Cupido's liefdesavontuur

De weken daarna waren stormachtige. De hele familie was meteen verliefd geworden op het jonge feetje. Ook Niall, die ten tijden van de bevalling de anti-feeëngevangenis extra goed had bewaakt, was onmiddellijk gevallen voor het jongetje met de paarse ogen, die met zijn lach de wolken wegstuurde.
Zoals elke goede baby had Lux zich meteen bekwaamd in het wakkerhuilen van zijn ouders en peetbroertje. De enige reden dat Liams ouders dit onheil bespaard bleef, waren de uitstekende anti-geluidsspreuken in zijn kamer. Ze werkten echter niet op de vissenkom, waardoor Liam rondliep met wallen onder zijn wallen en echt moeite moest doen om niet tijdens de les in slaap te vallen. Niet dat dit hem minder van zijn peetbroertje liet houden. Integendeel.
Het was een vrij rustige middag geweest en Louis had de kleine net weer in zijn bed gestopt. Liam was ook alweer in zijn bed geklommen, nadat hij gewenst had dat al zijn huiswerk af was. Al de hele dag had hij verlangd naar dit moment: slaap.
Hij lag net lekker in zijn warme bed toen hij voelde dat de ondergrond veranderd was. Niet langer was het zijn zachte matras, maar in plaats daarvan een koude vloer. Hij opende zijn ogen en zag dat hij niet meer zijn slaapkamer was. Natuurlijk.
“Wat nu weer, Niall?” vroeg hij kwaad, terwijl hij zich oprolde in zijn dekbed voor wat extra warmte. Als ze hem echt zo nodig in wakkere toestand wilden hebben zouden ze moeite moeten gaan doen.
“Niall heeft hier niets mee te maken,” zei een onbekende stem.
“Wie dan wel?” Liam vroeg zich af of hij misschien gewoon in slaap gevallen was en dit een droom was. Dan moest hij wel erg moe zijn, want hij kon zich niet herinneren dat hij zich ooit eerder in zijn dromen moe had gevoeld.
Zijn hoofdkussen en dekbed verdwenen plotseling, wat de jongen liet rillen. “Hé, wat heeft dit te betekenen?” riep hij kwaad. Hij opende zijn ogen en zag dat hij in een regiewagen zat. Op het scherm was een tv studio zichtbaar. “Cupido’s liefdesavontuur” las hij op het decor nadat hij zijn zware ogen voldoende had gefocust omdat überhaupt te kunnen. “Hè? Wat is dit voor vreemde droom.” Hij keek nog eens naar de schermen en zag drie mannelijke feeën op de hoge krukken zitten. En één van hen was Louis! Liam keek naar een ander scherm dat een close-up liet zien van de kandidaat en daar zag hij de onmiskenbare krullen van zijn andere peetouder. “Wat heeft dit te betekenen?” schreeuwde hij.
“Relax, petekind,” zei de stem weer. Er stapte een fee die strak in het pak gestoken was op hem af. Hij had netjes gekapt bruin haar en droeg een montuurloze bril. “Ik ben Peter van Harry’s management,” stelde de man zich voor.
“Wat? Hè? Harry’s management? Waarom heeft hij een management?”
“Lang geleden was Harry een bekende zanger hier in Feeënwereld. Sindsdien hebben vele andere beroemdheden het stokje van hem overgenomen en is Harry met dank aan die verschrikkelijke Louis feeënpeetouder geworden, maar hij heeft zijn contract bij ons nooit stopgezet.”
“En waarom zijn we hier? Wat willen jullie van hem?”
“Er is voor het eerst in tienduizend jaar een feeënbaby geboren! Het is het hotste gesprekonderwerp in Feeënwereld! Dus wij wilden een reality-show over de baby en zijn familie maken, je weet wel, met verborgen camera’s en zo, maar die verschrikkelijke echtgenoot van hem kwam erachter en hield ons tegen! Alsof Harry wegleiden van de miljoenen aanbiddelijke mannen en faam nog niet genoeg was, heeft hij ons dit ook nog eens geflikt. Dus wij belden Cupido en schreven Harry in voor Feeënwerelds meest bekeken datingshow. In de ideale situatie had Louis natuurlijk niet meegedaan, maar Cupido wilde niet meewerken tenzij we ‘echte liefde een kans gaven’, hoeveel geld we hem ook aanboden.”
“Dat kan niet! Ze hebben een kind samen!”
“Fout! Harry heeft het kind gedragen, dus hij is de vader. Louis is toevallig de partner van deze vader, maar wat zegt dat?”
“Pardon? Lux heeft paarse ogen, Harry groene en Louis roze. Het is toch overduidelijk dat Louis ook een aandeel heeft gehad in de baby?”
“Ach, de overdracht van genen bij jullie mensen is zo lachwekkend. Zo werkt het niet in de Feeënwereld, jochie. Bovendien: als ze echt voor elkaar gemaakt zouden zijn, zal de echte liefde overwinnen, toch?”
Liam knikte. “Ja, dat lijkt me wel, ja.”
“Zo mooi dat beide winnaars worden beschoten met één van Cupido’s pijlen die ware liefde veroorzaakt!” bulderde de man. Schaterlachend rolde hij door de regiewagen.
“Wat? Dat kun je niet menen!”
“En of ik dat meen!” zei de man tussen zijn gelach door.
“Nou, ik meen dit,” zei Liam en hij greep naar de brandblusser achter hem en spoot in de richting van de man. Toen die niks meer kon zien door het schuim rende Liam naar de deur en zette hem op een lopen.
Gelukkig was de plaats van de studio duidelijk aangegeven met bordjes. Liam rende zo hard als hij kon door de gangen, terwijl hij de schreeuwen van enkele medewerkers in de verte hoorde. Gelukkig vond hij snel de juiste deur. De rode lamp die erboven hing gaf aan er opnames bezig waren.
Liam stormde binnen en kwam terecht tussen het publiek. “Hé, Liam!” riep Harry toen hij zijn petekind zag.
Cupido’s blik betrok en hij begon duidelijk te zweten. “Och, het is alweer tijd voor de boodschappen!” riep de fee terwijl hij op zijn horloge keek. “Maar we zijn over enkele minuten bij u terug om de vraag die iedereen bezighoudt te beantwoorden: met wie zal Harry Styles het avontuur van de liefde aangaan?”
“Styles-Tomlinson!” riep Liam, maar hij droeg geen microfoontje en werd dus niet gehoord door het tv kijkend publiek.
“Kijk eens, Liam. Ik kwam mijn oude manager tegen en hij zei dat hij me had ingeschreven voor een leuk spelletje. Is het niet tof? Ik moet mensen vragen stellen en straks mag ik er één kiezen en dan gaan we iets doen! Ik vraag me alleen wel af waarom ze nummer drie amper spreektijd geven…”
“Kijk, als dat het petekind niet is!” zei Cupido meteen angstvallig. “Kan ik hem heel even van je lenen, Harry?”
“Natuurlijk!” zei Harry. “Hé, wens me succes, hè. Ik vraag me wel af wat het volgende onderdeel is, maar goed, verrassingen zijn leuk.”
Voor Liam ook maar iets kon zeggen trok Cupido hem al kwaad mee. “Ik ben niet vergeten dat ik door jou bijna gestorven ben!” brieste die. Hij keek om zich heen en zuchtte opgelucht. “Oké, dat ben ik echt niet vergeten, maar je weet dat ik je vergeven heb. Het is alleen zo dat ik niets kan doen, oké? Het heeft me al ongelooflijk veel moeite gekost om ze überhaupt zover te krijgen dat Louis mee mocht doen, maar nu zorgen ze ervoor dat die arme jongen amper spreektijd krijgt.”
“En Harry heeft niets door, want ze hebben hem niet verteld in wat voor programma hij zit,” zei Liam.
“Precies! O, shit, we moeten weer beginnen. Ik wou dat ik je kon helpen, Liam. Misschien, dat als ik snel genoeg ben… Nee, dat is gekkenwerk! In ieder geval, ga de coulissen in aan de rechterkant. Misschien vind je daar iemand die je kan helpen.”
“Maar ze zijn naar me op zoek, Cupido!”
“Sorry, ik kan je echt niet helpen en we moeten nu weer bezig!”
Liam vloekte luid wat tot afkeurend gemompel vanaf de tribune leidde. “Zien jullie dan niet dat Louis van hem houdt? Ze zijn voor elkaar gemaakt!” schreeuwde hij, maar de tribune negeerde hem.
Pas nu wierp hij een goede blik op Louis. Hij had het meer uitgesteld omdat hij zichzelf die pijn wilde besparen dan omdat het nog niet gekund had. De jongen zag er absoluut gebroken uit. Hij rukte aan de achtbaangrendel die hem in zijn stoel hield, net zoals de andere jongens, maar er was geen beweging in te krijgen. Hij wou dat hij naar hem toe kon, maar dat zou niet lukken en hij wist ook niet hoe hij hem op een andere manier moest helpen.
Liam volgde dus Cupido’s advies maar op en liep aan de rechterkant de coulissen in. Meteen zag hij Zayn staan. Nee, die zou hem toch niet helpen, die leek veel te graag iets met Louis te willen hebben. Hij liep al verder om door te zoeken toen hij voelde hoe hij bij zijn arm werd gepakt.
“Wonderlijk hoe wij elkaar altijd treffen als jij in je eentje door Feeënwereld dwaalt, niet?” merkte de zwartharige fee op.
Liam had geen zin en tijd om hem uit te leggen dat dat niet klopte en negeerde hem dus maar. Met een stevige ruk trok hij zich los uit Zayns greep. “Ik heb geen tijd Zayn. Ik moet iets of iemand vinden om Louis en Harry te helpen!”
“Louis is toch veel beter af zonder hem, dat zie je toch ook wel, Liam?” zei de fee nonchalant.
Nee, dat ging Liam toch echt een brug te ver. Hij sloeg Zayn vol in zijn gezicht. “Durf dat nog één keer in mijn gezicht te zeggen en ik zal er persoonlijk voor zorgen dat je nog lelijker wordt dan je anti-feeën tegenhanger. Louis en Harry houden zielsveel van elkaar! Ze hebben een kind! Groei op en leer te accepteren dat Louis nooit voor jou zal kiezen omdat hij de liefde van zijn leven al gevonden heeft!”
Zayn zuchtte. “Dat weet ik ook wel, oké?” mompelde hij.
Liam beet op zijn lip. Plotseling vroeg hij zich af wat er met Zayn gebeurd was, en met name tussen Zayn en Louis. Misschien was hij gewoon eenzaam en projecteerde hij dit op Liams feeënpeetouder. “Ken je Adam? Die fee met een donkerblauwe pluk in zijn zwarte haar, met die strakke broek en dat leren jasje.”
“Mijn god, dat was zo’n spetter!” zei Zayn onmiddellijk.
“Nou, ik kan jullie wel aan elkaar voorstellen?” stelde Liam voor. “Maar dan moet je me nu wel helpen.”
“Geen zorgen, ik heb een plan,” zei Zayn meteen. “Cupido heeft me gevraagd te komen. Ik dacht dat ik ja zei om Louis op te kunnen vangen als hij verloren zou hebben, want ze zorgen er wel voor dat die jongen geen enkele kans heeft. Daar moeten we de oplossing dus ook niet gaan zoeken. In plaats daarvan kunnen we beter iets aan de prijs doen. Zie je die twee pijlen daar? Die zal Cupido afschieten aan het eind van de show: één op Harry en één op de winnaar. De anderen worden weggehaald zodat ze niet per ongeluk verliefd kunnen worden op iemand anders. Maar ik ben geniaal, dus ik weet hoe we die pijlen toch bij Louis en Harry kunnen krijgen.”
“Dat is niet eens nodig. Ze houden al van elkaar!”
“Maar als de pijlen op zijn kunnen ze daar niet mee gaan kloten, dus luister.”
Om eerlijk te zijn vond Liam Zayns plan eigenlijk helemaal niet zo goed en hij vertrouwde de fee nog altijd niet voor de volle honderd procent, maar het leek er niet op dat hij een andere keuze had aangezien de show al aan zijn einde liep. Dus de fee en het petekind slopen via de achterkant van het decor naar de andere kant van de studio, waar ze geduldig bleven wachten tot Harry werd gevraagd een keuze te maken. Toen ging het heel snel.
Zayn vloog naar voren zoals ze hadden afgesproken en scheurde zijn shirt kapot om afleiding te creëren. Ondertussen rende Liam naar de pijlen en griste ze weg. Maar dat was ook alles aan hun plan wat ging zoals gepland.
Niall verscheen in de studio. “Wat denken jullie dat hier aan de hand is? Wat doen de Styles-Tomlinsons in zo’n belachelijke datingshow?”
Het management leek ook door te hebben dat hun plannetje helemaal in het water was gelopen en stormde binnen. “Stop! Harry Styles is onze cliënt en jij kunt niet zomaar bepalen wat hij wel en niet doet, ook al ben je dan de machtigste fee van het universum!”
Ondertussen trokken twee feeën een hevig spartelende en luid schreeuwende Louis naar de coulissen. Niall rende achter hem aan, sloeg beide feeën knock-out en nam de huilende Louis mee.
Harry’s management was inmiddels echter al bij Harry aangekomen en na een simpele zwaai van hun stafje was de fee verdwenen.
“Nee!” schreeuwde Liam en hij rende naar de plaats waar Harry zojuist nog gestaan had.
“Aan de kant, Payne!” beval Niall.
Liam gaf meteen gehoor aan het bevel door naar Louis te rennen. Onmiddellijk viel hij zijn feeënpeetouder om de nek. Een goede troost was het echter niet, voor geen van beiden.
Niall hief zijn staf op en de grote ster lichtte op. “Ik ben niet voor niets de meest machtige fee in het universum!” riep hij en een moment later verschenen zowel Harry als zijn manager op precies dezelfde plek als waar ze verdwenen waren.
“Wat? Hoe?” schreeuwde de manager.
“Je moet niet met mijn vrienden sollen!” legde Niall simpelweg uit.
“Harry!” riep Louis en hij maakte zich onmiddellijk los uit Liams greep. Met opgeheven stafje rende hij op de manager af. “Ik wens dat je de manager omkegelt met een enorme bowlingbal!” riep Liam naar de fee, die de wens gretig in uitvoering bracht. “Waag het niet om met je tengels aan mijn man te komen!” schreeuwde de fee.
“Louis! Mijn god, wat is er gebeurd?” vroeg de fee met de groene ogen verward.
Zijn roze-oogige man barstte weer in snikken uit op diens schouder. “Ik dacht dat ik je kwijt was, Harry!”
“Was jij nummer drie? Lieten ze je daarom niet praten? Wat is dit voor show?”
“Cupido’s liefdesavontuur,” zei Cupido grimmig.
“Wat?” riep Harry. “Waarom? Hoe?”
Niall was inmiddels al bij de manager aangekomen en Liam was blij dat hij niet in zijn schoenen stond. Zelf rende het petekind naar zijn feeënpeetouders en omhelsde ze stevig. “Het is gelukt! Jullie zijn nog gewoon bij elkaar!”
“Geen zorgen, ik laat hem niet gaan,” zei Harry.

Dat weekend, toen Liam eindelijk een beetje bijgeslapen was, wenste hij dat ze naar Feeënland gingen. “Maar Adam moet ook mee,” zei de jongen geheimzinnig. Adam werd dus de slaapkamer in gepoeft en hij ging meteen akkoord, hoewel Liams geheimzinnige glimlachje hem enigszins nerveus maakte. Lux werd in de wandelwagen gelegd en met z’n vijven liepen ze even later over de regenboogweg.
“Waar woont Zayn?” vroeg Liam al snel.
“O, dat is een aardig stuk lopen,” antwoordde Louis. “Maar wat wil je in godsnaam bij Zayn doen? Ik hoef hem persoonlijk niet te zien.”
“Ik heb hem iets beloofd.”
“Nou, als jij het wil,” zei Louis. Enkele seconden later verschenen ze voor Zayns voordeur.
“Klop jij maar aan, Adam,” zei Liam.
“Ga ik dit een leuke verrassing vinden?” vroeg Adam.
“Ik denk het wel,” zei Liam.
De fee klopte dus maar op de deur die inderdaad werd geopend door Zayn. Die deed vol zelfvertrouwen de deur open, maar dat zelfvertrouwen zag Liam meteen smelten toen hij zag wie er op de deurmat stond. Hij nam niet eens de moeite zijn shirt kapot te scheuren.
“De masseur?” vroeg Adam geamuseerd.
“Wil je een massage?” stamelde Zayn.
“Nee, we komen gewoon op bezoek,” zei Liam met een knipoog. “Maar bij nader inzien moeten we misschien toch maar naar Anne. We hadden haar beloofd dat we nog langs zouden komen,” legde Liam uit. “Jullie redden je wel samen, toch?”
Adam keek hem vragend aan maar knikte toch. “Ja, vast wel. Nou, ik zie jullie dan nog wel. Doei!”
Ook zijn feeënpeetouders keken Liam vragend aan. “Hij hielp me vorige week bij die spelshow en in ruil daarvoor had ik beloofd hem voor te stellen aan Adam,” legde het petekind uit.
“En wat een verdomd goede keuze was dat, jongen. Het is dat je niet magisch bent, anders had ik je zo aangenomen als mijn leerling,” zei Cupido geamuseerd vanaf het dak.

Euh, ja, sorry. En deze is voor Cyn. <3


Reacties:


Krewella
Krewella zei op 3 nov 2014 - 8:02:
De feels!
DE FEEEELS!

Daan wat geweldig en mwiiiii en nu moet je wel door gaan posten hè *puppyeyes*

Ik vind het ook zo leuk dat ik elke aflevering tot nu toe ken van FOP ^^


WTlover
WTlover zei op 31 okt 2014 - 17:26:
Duuuus.. dat duurde even, maar toetsweken zijn ook hell. Inderdaad flinke chaos, maar het komt wel goed. Een mooie afsluitende zin c: kijk uit naar het volgende hoofdstuk.


xcarrotx
xcarrotx zei op 31 okt 2014 - 16:50:
Aaah zo blij dat het weer goed kwam


1Dzayn
1Dzayn zei op 31 okt 2014 - 16:25:
Jongens chaos dit chaos *rent paniekerige rondjes*
Gelukkig is het goedgekomen hihi