Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: JEZP Seizoen 1 » Hoofdstuk 4: Red de Sandshrew!

Pokemon: JEZP Seizoen 1

8 juli 2009 - 12:06

816

0

293



Hoofdstuk 4: Red de Sandshrew!

De vorige keer: Justin krijgt een Bulbasaur, waarmee hij prof. Oak moet redden. Hiij wordt aangevallen door eeen groep Pidgey, en gaat naar een pokecenter. Daar wordt het gevecht Jansen en Janssen vs. Justin en meneer Retchum. Justin en Retchum winnen. De zoon van Retchum, Rick gaat mee op reis met Justin.

Hoofdstuk 4: Red de Sandshrew!

Justin en Rick zijn nog steeds in Route 1. Het is al aardig donker, als Justin op zijn horloge kijkt ziet hij dat het al half 9 is. ''Laten we maar hier overnachten. Het is al laat.'' zegt hij. Na een kwartiertje alles klaar leggen, gaan ze slapen. Mar voordat Justin dat gaat doen, gooit hij een pokeball in de lucht, en Bulbasaur komt eruit. ''Bulba!''roept Bulbasaur. ''Welk level is hij?'' vraagt Rick. ík weet niet.'' zegt Justin. ''Hier, geef eens je pokedex. Als je dan over de pokemon scant, zie je het level van de pokemon, en zijn aanvallen. Justin vindt het goed, en Rick scant Bulbasaur met de pokedex.

Bulbasaur, level 6 (Bijna level 7)

Bulbasaur is een combinatie van een Graspokémon en een Gifpokémon. Omdat hij een Graspokémon is, heeft Bulbasaur plantachtige kenmerken zoals de zaadachtige vergroeiing op zijn rug. Dit zaad zit sinds de geboorte op zijn rug en ontwikkelt zich maar langzaam. Hij kan dagenlang zonder voedsel doordat hij energie opslaat in de zaadbol op zijn rug. In de loop der tijd evolueert Bulbasaur naar Ivysaur en uiteindelijk naar Venusaur. Aanvalstechnieken van Bulbasaur zijn de Roede, waarin hij zijn tentakels gebruikt, de Mesbladaanval, waarin hij scherpe blaadjes afvuurt, en de Tekkel. Zijn sterkste aanval is echter de Zonnestraal, waarbij het zonlicht zich in hem op hoopt en vervolgens als een krachtige straal met heel veel energie wordt afgevuurd. Bulbasaur is extreem sterk en is moeilijk te vangen in het wild. Elk jaar op een bepaald tijdstip verzamelen de Bulbasaur zich ergens, in de zogenaamde Geheimzinnige Tuin, voor de grote evolutie. Niemand weet echter waar dat is en wanneer dat plaatsvindt. Men vermoedt dat dat heeft te maken met de stand van de planeten en de maan. De evolutie wordt begeleidt door een Venusaur, die door het opnemen van zonnestralen dan fungeert als energiebron voor het evolutieproces. Na het evolutieproces verdwijnt de Geheimzinnige Tuin weer.

Level Aanval Type
1 Tackle Normal
3 Growl Normal


''Ok. Bulbasaur heeft Tackle op level 1 geleerd, Growl op level 3. Hij is nu level 6, en bijna level 7.'' zegt Rick. ''En jij, heb jij pokemon?'' vraagt Justin. Rick knikt. ''Kom er maar uit, Pidgey!'' roept Rick, en gooit ook een pokeball in de lucht. Een goed verzorgde Pidgey komt tevoorschijn. Bulbasaur deinst een beetje achteruit, maar Justin gaat naar de Pidgey toe. ''Bulbasaur is vast bang, omdat we eerder werden aangevallen door een zwerm boze Pidgey.(*) Maar deze lijkt me wel aardig.'' zegt Justin. ''Dat is hij ook.'' zegt Rick. ''En nu slapen.'' voegt hij er aan toe, en lacht. Daarna gaan ze slapen. Met naast hun, Bulbasaur en Pidgey...

De volgende ochtend worden ze bruut wakker gemaakt. Justin is als eerste wakker door de huilende pokemon. Daarna ook Rick. ''Dat lijken wel een groep Sandshrew!'' zegt Rick. ''Maar die komen hier toch niet voor?'' vraagt Justin vol ongeloof. ''Blijkbaar wel. Kom, we gaan er naar toe.'' zegt Rick, en gaat op de Sandshrew af. Achter een boompje zitten 5 Sandshrew te huilen. ''Ze lijken me nog jong, volgens mij zijn ze hun moeder kwijt.'' zegt Rick. Opeens komt er een kwade Sandslash uit de struiken. ''Sandslash!'' roept hij, en gaat voor Justin staan. ''Volgens mij wil ze een gevecht.'' zegt Rick. Justin gaat al klaar staan. ''Ok dan!'' roept Justin. Rick zal de scheidsrechter zijn.

''Sandslash zal tegen Justin strijden. Begin!''
''Kom op, Bulbasaur!'' roept Justin.
Bulbasaur komt eruit.
Sandslash valt meteen aan. Met een Sand-Attack.
''Bulbasaur ontwijk, en doe dan je...''
Voordat Justin is uitgepraat doet Bulbasaur al een aanval. Hij wordt na de aanval fitter en Sandslash verzwakt...
Dat is Leech Seed, bij deze aanval gaat er bij de tegenstander levens van af, bij jou pokemon erbij op.'' zegt Rick.
Justin is blij dat Bulbasaur dit geleerd heeft. ''En maak het af met Tackle!'' want hij ziet dat Sandslash erg verzwakt is.
Bulbasaur raakt zijn doel,en Sandslash vliegt hard achteruit...
Rick kijkt of ze is uitgeschakeld.
''Sandslash kan niet meer verder vechten. Justin en Bulbasaur hebben gewonnen!'' roept Rick.
Justin juicht, en neemt Bulbasaur in de armen. ''Het is gelukt makker.'' zegt hij.

Sandslasgh feliciteert Justin. Opeens komt er een van de 5 kleine Sandshrew naar Justin toe, en vraagt iets aan zijn moeder. De Sandslash knikt. ''Volgens mij mag je de Sandshrew hebben.'' zegt Rick. Justin kijkt op. ''Echt waar? Mag dat?'' vraagt Justin. De Sandslash knikt. Justin pakt een pokeball, en gooit om op Sandshrew. Maar Sandshrew ontwijkt hem. ''He? Waarom doe je dat?'' vraagt Justin. Maar dan ziet hij het. Sandshrew loopt naar zijn broertjes en neemt afscheid.Ook aan Sandslash neemt hij afscheid. En dan probeert Justin Sandshrew weer te vangen. En het lukt!

En nu gaat Justin op reis samen met Bulbasaur en zijn nieuwe Sandshrew. En natuurlijk Rick met zijn Pidgey. Op weg naar een nieuw avontuur...

Wat gaat er allemaal nog gebeuren? Je ontdekt meer pokemon in hoofdstuk 5: De Ekans-dans

(*): Lees Hoofdstuk 2: De Pidgey trotseert je! voor meer info.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.