Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Can I start all over? (AF) » .12.

Can I start all over? (AF)

20 nov 2014 - 17:05

2123

7

442



.12.

Image and video hosting by TinyPic

Ik plof op mijn bed als we thuis zijn en begin te huilen. De deur zit op slot, dus niemand kan bij me naar binnen komen. Ik kan niet geloven dat ik gezongen heb! Het was alweer een afgang! Ik ga echt nooit meer zingen! Ik ga verder in de dans en zing nooit meer, ook niet voor de spiegel!
,,Nola, gaat het wel?” Hoor ik Lindy aan de andere kant van de deur vragen.
,,Laat me maar even.” Zeg ik snikkend en verstop mijn hoofd weer in mijn kussen.
,,Nola, ik ga niet weg. Wil je me alsjeblieft naar binnen laten?” Even zucht ik. Vriendinnen zijn goed hoor, maar soms moeten ze me gewoon met rust laten.
,,Lindy, ik wil alleen zijn.”
,,Kom op Nola, ik hoor dat je huilt. Er is iets en daar moet je toch over praten?” Ze heeft gelijk. Ik moet er ook over praten. Ik veeg even wat tranen weg en loop dan naar de deur. Ik maak hem open en kijk in het bezorgde gezicht van Lindy. ,,Hé.” Zegt ze en trekt me in een omhelzing. Ik neem haar mee naar binnen. ,,Wat is er met je? Waarom rende je meteen hierheen?”
,,Nou, vanwege vanavond in het restaurant.”
,,We hebben het toch gezellig gehad?”
,,Ja, maar ik bedoel toen ik ging zingen.”
,,Iedereen vond het geweldig toen je zong.”
,,Nee, niet waar. Zayn was stil, toen ik klaar was, hij zei helemaal niks. Dat betekend dus dat het helemaal niet zo goed was en dus weer een afgang.”
,,Het was geen afgang. Zayn vind je leuk, daarom was hij zo stil, omdat hij het zo mooi vond dat hij niet wist wat hij moest zeggen.”
,,Toch zing ik niet meer, het voelde verschrikkelijk. Ik stond daar en iedereen keek naar me.”
,,Dat is toch ook de bedoeling als je gaat zingen, daar is aandacht voor nodig. Daar kan niemand toch doorheen gaan praten. Nola, je was echt heel goed aan het zingen.”
,,Lindy, ik ben elke keer bang als ik op een podium sta, bang om af te gaan, bang om uitgelachen te worden, bang om de woorden te vergeten...ik wil niet meer bang zijn, maar dat blijf ik als iedereen maar wilt dat ik zing.”
,,Je hoeft niet bang te zijn, niemand zal je uitlachen. Nola, je hebt hulp nodig en die willen mensen je geven, maar dan moet je die hulp wel accepteren.”
,,Welke hulp?”
,,Nou, Jordan heeft je al geholpen met 'We can't stop', ik wil je best helpen om zekerder op het podium te staan, Melina kan je ook helpen en Amber ook, maar accepteer het. Ik snap dat je bang bent om af te gaan, dat had ik eerst ook. Ik heb nooit zoiets meegemaakt wat jij hebt meegemaakt, maar ik zit op de opleiding waar mijn passie ligt. Jou passie is zingen Nola, dat zie ik gewoon aan je. Je geniet zo als je zingt, maar de angst in je lichaam laat je verstenen. Laat me je alsjeblieft helpen.”
,,En wat nou als je me niet kan helpen, dat die angst blijft?”
,,Nola, wíj kunnen je helpen, dat weet ik zeker. Misschien kunnen we Emma ook om hulp vragen, hoe zij zo ver gekomen is, misschien heeft zij wel tips voor je.”
,,Ik weet het niet hoor. Die angst zit nog zo diep, ik weet niet of het lukt om die weg te krijgen.”
,,Als jij je best doet, komt het helemaal goed. En trouwens, je hoeft het niet alleen te doen hé, Melina, Amber en ik staan voor je klaar. Wij willen je helpen.”
,,Waarmee willen we Nola helpen?” Ik draai me om en Amber en Melina komen naar binnen.
,,Met zingen op een podium. Nola vond dat ze afging gisteravond.”
,,Nee, ben je mal? Je ging fantastisch!” roept Melina.
,,Dat je uitgelachen bent op onze oude school, moet je hier niet meer mee zitten.”
,,Dat gaat moeilijk hé, Amber. Jou is het niet overkomen, jou hebben ze niet uitgelachen.” Ik zucht en ga op het bed zitten met mijn handen voor mijn ogen. ,,Het is zo moeilijk om niet terug te denken aan die tijd als ik op het podium sta. Ik hou van zingen, maar elke keer als ik op een podium sta, denk ik terug en vult die angst mijn lichaam.”
,,Nola, Lindy heeft gelijk. Wij gaan je helpen, zodat je daar van af komt. Ga je dan wel de zang-opleiding nemen?” Ik kijk Melina aan die een arm om me heen geslagen heeft en knik.
,,Als ik nog kan switchen, anders kan het niet.”
,,Dat gaan we straks wel vragen aan de directrice, maar ik denk dat je dan wel moet uitleggen waarom je die niet eerder gekozen hebt.”
,,Dat moet dan maar, hé.”
,,Dus je gaat de zang-opleiding doen? Ga je echt voor je passie?”
,,Ja, ik hou van zingen en ik wil ermee door.” Oké, dit is de eerste keer dat ik het toegeef aan de meiden. Vanaf het begin wilde ik de zang-opleiding doen, maar deed ik het niet vanwege de angst en nu wil ik het heel graag. Dat komt deels door de meiden, ze zijn zo lief voor me, dat ze me willen helpen vind ik zo lief. Ik hoop dat het ze lukt om die angst bij me weg te halen. Ik word in een knuffel getrokken en moet alweer lachen.
,,Dan kan je deze wel goed gebruiken.” Lindy geeft mij mijn schriftje.
,,Heb je 'm gelezen?”
,,Nee, dit is jou schriftje en alleen jij geeft aan wanneer ik hem mag lezen.” Ik sla hem open en ga naar een liedje. Ik geef het schriftje aan Lindy en ze leest: 'Start all over':

Nola:
I have to wonder if this wave's too big to ride, commit or not commit in such a crazy tide. It's sooner than I thought but you called me out, I lost control and there's no doubt, I'm gonna start all over!

Out of the fire and into the fire again
You make me want to forget and start all over
Here I come straight out of my mind or worse
Another change to get burned and start all over
I'm gonna start all over!


Ik kijk Lindy aan.
,,Nu jij!” Ze begint te lachen en staat op. Ze komt naast me staan, met het schriftje en kijkt dan naar de tekst:

Lindy:
Fantastic and romantic, all a big surprise
You've got the warning hesitation pushed aside
It's sooner than I want but you caugh my heart
I guess I'm ready now to start, I'm gonna start all over!


Nola & Lindy:

Out of the fire and into the fire again
You make me want to forget and start all over
Here I come straight out of my mind or worse
Another change to get burned and start all over
I'm gonna start all over!


,,Wij willen ook meezingen!” roepen Melina en Amber tegelijk en ze komen naast ons staan. Ze zien de tekst die ze moeten zingen en zingen die dan ook samen:

Melina & Amber:
It's so easy, you disrupt me, can't complain
It's so easy, you disrupt me, can't complain

Nola:
It's so easy, you disrupt me, can't complain
It's so easy, you disrupt me
I'm gonna start all over, start all over!

Nola, Lindy, Melina & Amber:
Out of the fire and into the fire again
You make me want to forget and start all over
Here I come straight out of my mind or worse
Another change to get burned and start all over
Out of the fire and into the fire again
You make me want to forget and start all over
Here I come straight out of my mind or worse
Another change to get burned and start all over
I'm gonna start all over!


De meiden juichen en omhelzen me. Ik ben best blij, maar vind het ook spannend. Ik ga straks beginnen aan een zang-opleiding en dat betekend dat ik veel vaker op moet treden. Hopelijk helpt de hulp van de meiden een beetje, ik heb geen zin om weer af te gaan.
,,Je was geweldig Nola!” roept Lindy.
,,Dank je wel, ik hoop dat de hele wereld dat ook opmerkt.”
,,Bedoel je nou wat ik denk dat je bedoeld?” Melina kijkt me aan. Ik knik.
,,Heel goed!” zegt Amber.
,,Ja, jij hoort op die zang-opleiding.” Zegt Lindy. ,,Samen met mij en Melina. En ik vind dat Amber ook op die zang-opleiding moet, ze kan op zich ook wel zingen. Ze heeft alleen even oefening nodig.”
,,Denk je dat echt?”
,,Ja, we gaan jou ook helpen. Als ik het moet, moet jij het ook.” Zeg ik tegen haar en sla mijn arm om haar heen.
,,Nou, kom op dan! Dan gaan we naar mevrouw Smith en vragen of jullie nog mogen switchen.” Lindy trekt mij mee en Melina Amber. Snel pak ik nog mijn sleutels, anders komen we er niet meer in en sluit dan de deur achter me.

,,Het is niet de bedoeling, Nola, Amber en Melina.” Ik wist het! We hebben net aan mevrouw Smith gevraagd of het mogelijk is om nog te switchen van opleiding. Ik wist gewoon dat het niet ging lukken. Ik ben nu zo vastberaden, ik had het zo leuk gevonden, maar als het niet kan dan kan het niet. Ik snap niet waarom het niet meer kan, ik bedoel we zijn net begonnen aan de opleiding en op internet stond dat het altijd mogelijk is in het eerste semester om te switchen. Een semester is namelijk zes maanden en daarna moet je die opleiding voor vier jaar doen.
,,Ik weet dat het niet de bedoeling is, maar op internet stond dat leerlingen in het eerste semester mochten switchen van opleiding.” Zeg ik. Mevrouw Smith knikt.
,,Je hebt de website goed gelezen Nola, maar je moet er echt achter staan, want je kunt maar één keer switchen in dit semester. Je kan niet meer terug als het even niet gaat zoals jij wilt.”
,,Dat begrijp ik, maar ik wil het echt heel graag. Ik voel nu dat ik het kan en dat wil ik bewijzen.” Lindy legt haar hand op mijn schouder en kijkt me blij aan. ,,Alsjeblieft mevrouw, ik wil het echt heel graag. Ik voel dat ik er klaar voor ben.”
,,Ik weet het niet hoor Nola.” Waarom doet ze nou zo moeilijk? Overtuigender kan ik niet zijn!
,,Waarom geeft u haar geen kans?” vraagt Melina. Mevrouw Smith pakt mijn inschrijfformulier uit een laatje. Nee, dat mochten Melina en Amber juist niet zien. Ze geeft het papier aan Melina en die leest het. ,,Nola, je hebt opgeschreven dat je absoluut de zang-opleiding niet wilde, waarom?”
,,Omdat ik bang was dat als ik dat wel zou kiezen ik af zou gaan, dat moet je begrijpen. Ik moest opeens beslissen, net nadat ik uitgelachen was.”
,,Mevrouw, dit kunt u toch niet maken.” Zegt Amber. ,,Nola was te emotioneel, ze was net uitgelachen en daarom durfde ze de zang-opleiding niet te doen. Maar nu wilt ze hem wel heel graag doen, want ze houdt heel erg van zingen.” Mevrouw Smith kijkt me aan.
,,Denk je dat je het nu wel aankunt?” Ik knik. ,,Weet je het zeker? Ik kan je er niet meer van af halen.” Ik knik nog een keer.
,,Alstublieft mevrouw!” Nu smeek ik haar bijna, nog even en ik ga op mijn knieën. Lindy, Melina en Amber, mijn drie allerbeste vriendinnen samen met mij op één opleiding dat is gewoon geweldig! En ik weet zeker dat Jordan het ook heel leuk vind om me daar te zien en Emma natuurlijk.
,,En jullie willen dit ook echt heel graag, Amber en Melina?” mevrouw Smith kijkt haar nu aan.
,,Ja, ik dacht eerst dat ik niet goed genoeg was, maar ik heb gezongen en anderen vonden het toch aardig goed. Ik weet dat ik moet werken aan mijn stem, maar als ik daarna wel goed kan zingen, vind ik het alleen maar leuk.” Zegt Amber.
,,Ik hou gewoon erg van zingen, ik had juist de dansopleiding gekozen omdat ik al kon zingen.” Zegt Melina.
,,En jullie gaan hard werken, niet alleen maar praten en lachen tijdens de les?” Alle vier schudden we ons hoofd. ,,Ik wil volledige concentratie.” We knikken alle vier. ,,Nou vooruit dan maar.” We beginnen te juichen en ik omhels de meiden. Mevrouw Smith maakt een brief en kopieert 'm. Één brief geeft ze aan mij, één aan Melina en één geeft ze aan Amber. ,,Geef dit aan de balie en het is voltooid.”
,,Dank u wel!” roep ik en heb de neiging om haar te omhelzen, maar dat doe ik niet. Samen met de meiden loop ik het kantoor uit. Ik kan het nog steeds niet bevatten, maar toch is het zo. Ik, Nola Henderson, die vorig jaar nog uitgelachen werd, gaat diegene die me uitlachte even van het tegendeel bewijzen. Ik kan zingen en dat ga ik bewijzen ook!



Start all over (Zodat jullie weten welk liedje Nola, Melina, Lindy en Amber zingen


Reacties:

1 2

x1Dx
x1Dx zei op 22 nov 2014 - 9:54:
Leuk!
Snel Verder!! X


LindjeX1DX
LindjeX1DX zei op 20 nov 2014 - 22:21:
YES!!! X


MelintjeX1DX
MelintjeX1DX zei op 20 nov 2014 - 19:22:
Yay!
*geeft iedereen een cupcake om het te vieren*
Verder please!
Xx


fangirl5sos
fangirl5sos zei op 20 nov 2014 - 19:11:
yes!!!!!!!!!!!!!!!!
finally!!!!!


Nynlufx
Nynlufx zei op 20 nov 2014 - 18:54:
Well that was 'bout damn time
Is het normaal dat een kat snurkt?
Snel verder!! Xx