Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon: JEZP Seizoen 1 » Hoofdstuk 5: De Ekans-dans

Pokemon: JEZP Seizoen 1

6 juni 2009 - 11:27

422

0

315



Hoofdstuk 5: De Ekans-dans

De vorige keer: Ash moet Prof. Oak bevrijden met zijn nieuwe starterpokemon Bulbasaur. Als hij wordt aangevallen door een massa Pidgey, vlucht hij naar een pokecenter. Er wordt een gevecht (Jansen en Janssen vs. Justin en meneer Retchum) gehouden. Rick gaat mee op reis, hij heeft een Pidgey. Justin vangt een Sandshrew.

Hoofdstuk 5: De Ekans-dans

''Ok, kom er maar uit, Sandshrew!'' roept Justin. Een blije Sandshrew komt uit de pokeball, en Justin pakt zijn pokedex, om Sandshrew te scannen.

Sandshrew, level 7

Sandshrew is een muis Pokémon. Hij graaft zich diep in onder de grond in droge gebieden. Hij heeft een hekel aan water. Hij kan zichzelf oprollen tot een bal. Sandshrew evolueert naar Sandslash op level 22.

Level Aanval Type
1 Scratch Normal
3 Defense Curl Normal
7 Sand-Attack Ground


''He kijk, daar is Virdian City! Daar kun je eindelijk je pokkemon healen, maar ook spullen kopen!'' roept Rick, en rent meteen naar Virdian City toe.

Nadat Justin zijn Bulbasaur en Pidgey, en Rick zijn Pidgey hebben geheald, willen ze nog naar de pokemart gaan. Maar net voor ze binnenstappen, komt er een oudere meneer naar hun toegerend. ''Wacht! Jullie zijn perfect om me te helpen!'' roept hij vanaf de verte. Justin en Rick kijken op, en gaan naar de meneer. ''Ik ben Rikard, ik organiseer elk jaar de Ekans-dans.'' zegt de meneer, blijkbaar Rikard hetend. ''De Ekans-dans?'' vraagt Justin. ''Inderdaad. Dat is een dans die Ekans doen. Maar de Ekans willen niet meer luisteren! Misschien dat jullie kunnen helpen...'' zegt Rikard. ''Is goed, meneer! Wij knappen dit zaakje wel op!'' roepen Justin en Rick tegelijk.

''Dit zijn de Ekans.'' zegt Rikard. 10 Ekans zijn er op een rij. Justin haalt zijn pokedex tevoorschijn.

Ekans is een stil maar dodelijk roofdier. Zijn eten bestaat voornamelijk uit Pidgey and Spearow eieren. En om zijn prooi helemaal door te kunnen slikken kunnen zijn kaken los van elkaar en wijd open. Zijn prooi speurt hij op met het puntje van zijn tong. Hoe ouder hij wordt, des te langer hij wordt. 's Nachts wikkelt hij zijn lichaam om de takken van een boom om te slapen. Als hij net geboren is, is hij nog niet giftig en doet zijn beet alleen maar pijn.

''Ok, laten we dan maar beginnen met oefenen!'' roept Justin.

Die avond was de eerste voorstelling. En vele mensen vonden het fantastisch. ''Bedankt voor jullie hulp, zonder jullie was het nooit gelukt. Als bedankje geef ik jullie deze Town Map. De volgende gym is in Pewter City, maar dan moet je eerst door het Virdian Forest.'' zegt Rikard. ''En waar is het Team Rocket hoofdkwartier?'' vraagt Justin.'''Ergens in Route 2.'' zegt Rikard. En dan vertrekken onze helden weer... Naar het Team Rocket hoofdkwartier!

Het lijkt toch echt dat Justin en Rick bijna Professor Oak kunnen bevrijden? In Hoofdstuk 6: Kom maar hier met die sleutel! lees je het eerste deel bij het Team Rocket hoofdkwartier...


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.