Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Freedom. » 2. An unknow person.

Freedom.

24 nov 2014 - 19:25

426

1

290



2. An unknow person.

Een zacht briesje streek door mijn bruine haar, terwijl ik in de lucht vloog. Ik voelde me zo… Vrij! Langzaam daalde ik neer in een chique dreuzelwijk van Coderic’s Eind. Ik zette mijn zwarte motor tegen de muur van het grote huis van de Potters. Ik klopte op de deur. Eén tel later verscheen een breed grijnzende James. Hij had me waarschijnlijk al zie aankomen door het raam. Ik grijnsde terug van oor tot oor. Kom binnen! Zegt James. Ik kom binnen en met een ‘Hallo mevrouw Potter’! en een ‘Hallo meneer Potter’ ga ik op de bruine houten trap naar James kamer. James deed zijn deur open. En we kwamen in James grote kamer. De kamer had een rood tapijt wat hun voetstappen dempte, rode muren met gouden plinten. James bureau stond tegen het raam. Het raam was rijkelijk versierd. We gingen op zijn bed zitten en legde mijn hutkoffer op de grond. Zo, wat brengt jou hier, Sluipvoet? Sorry dat ik geen brief stuurde met Koda, maar ik was snel vertrokken. James snapte het direct, ik had hem al heel veel over mijn verschrikkelijke ouders verteld. Natuurlijk mag je bij mij intrekken, Sluipvoet. Dat je dat zelfs nog durft vragen! James had nog een bed bijgetoverd, er was ruimte genoeg in de kamer voor twee bedden. Nog iets nieuw gehoord van Maanling en Wormstaart? Vroeg Sirius. Nee, niet echt. Worm is naar Frankrijk en Maanling is ook op vakantie. Wow! Zei ik. Dat is nieuw. Goed dat Maanling mee mag met zijn ouders, vroeger durfde ze hem niet mee op vakantie nemen. Ja, zelf was hij ook blij, maar ze gingen ook ergens waar het afgelegen was…. Verder speelde ze knalpoker, en speelde ze toverschaak, waar James zo goed in was. Nadat James Sirius drie keer had verslagen, zei Sirius: Nog iets gehoord van Lily? James antwoordde: Ja, ze is naar Spanje. Ik mis haar wel. Maar we houden wel contact. Spijtig dat ze zo goed bevriend is met Secretus. Toen roddelden de twee beste vrienden nog wat over Sneep en beschreven zij haakneus uiterst zorgvuldig, keken nog wat op de sluipwegwijzer en daarna gingen ze slapen. Ze hadden alle vier al hun lijsten van hun boeken gekregen, maar hadden afgesproken om morgen allemaal samen naar de WegisWeg te gaan, want morgen waren Peter en Remus terug van hun reis. Hij sliep goed, het was een goed bed. Tot dat hij midden in de nacht iemand ziet rondlopen in de kamer. En James ligt in het bed naast hem, dus hij is het niet….


Reacties:


narcissa
narcissa zei op 25 nov 2014 - 16:25:
Oei spannend nu wil ik weten wie er door de kamer sluipt.
En wat leuk dat Mooney met zijn ouders op vakantie is. arme Remus.

Dit hoofdstuk is al beter beschreven dan het het andere. echter viel me wel iets anders op deze keer. Je begint van uit de ik persoon te schrijven.
b.v een zacht briesje streek door mijn haar, terwijl ik door door de lucht vloog.
op het einde heb je het ineens over hij. probeer er op te letten dat je vanuit de zelfde persoon schrijft. Dat je of vanuit ik schrijft, of dat je hij en Sirius gebruikt, maar niet allebei, want zo komt het heel erg verwarrend over.

Maar buiten dat vind ik het een heel erg leuk verhaal om te lezen en ben ik erg benieuwd wie er in de kamer is. en wat Wormstaart,Maanling, sluipvoet een Gaffel gaan doen op de wegisweg.

want dit is echt een heel erg leuk idee voor een verhaal en ik vond erg leuk dat Secretus' (arme Sneep) haakneus uitvoerig werd beschreven.

Leuk verhaal.