Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pirates Of The Caribbean » Pact met de duivel (fanfic schrijft) » In het Zeekalf

Pact met de duivel (fanfic schrijft)

3 jan 2015 - 22:23

276

0

255



In het Zeekalf

De volgende ochtend kregen de eilandbewoners enorm veel stof tot praten. Om te beginnen begaf August zich voor het eerst in jaren weer in het havendorp. Hij was gehuld in zijn mooiste kleren: een donkere broek met dito laarzen, een sneeuwwit hemd afgewerkt met een kanten kraag en een vest met vergulde knopen. Op zijn hoofd balanceerde een hoed die zijn ogen moest beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Ikzelf was gekleed in een prachtig groene jurk en een wat vergeelde parasol bengelde aan mijn arm. Het duurde niet lang eer onze aanwezigheid werd opgemerkt: kinderen werden naar binnen geroepen en tientallen blikken priemden in onze nekken. Toen we aankwamen in het Zeekalf, werden we opgewacht door een groepje humeurige arbeiders. Barry keek ons minachtend aan. De sfeer was om te snijden.
‘Zo, wie we daar hebben,’ schalde zijn venijnige stem door het vertrek. ‘Komt het stuk ellende kijken naar wat hij heeft aangericht? Welnu mijn kroost verhongert en het eelt valt van mijn handen.’
‘En toch heb je nog geld om je te bezatten,’ sneerde Augusts stem ijskoud en de mannen deinsden angstig terug. August liep het vertrek in, de hoed voor zijn ogen, maar ik wist dat hij iedereen observeerde. Toen hij weer begon te spreken was zijn stem sereen, maar krachtig.
‘Ik weet dat ik met mijn malaise veel vragen en onbegrip oproep. Desondanks wil ik jullie vragen om ons domein niet te bezoedelen met jullie laffe daden. Inbraak is inbraak en wie betrapt word zal zwaar gestraft worden.’
De minachtende sfeer sloeg om. Glimlachjes haperden en verdwenen. De zelfingenomenheid maakte plaats voor iets anders… maar niet iets van schuldbewustheid of sluwheid… maar een sfeer van totale verbijstering.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.