Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand alone's » Lieke's SA (Liekekusje1D)

Stand alone's

15 jan 2015 - 16:40

2117

1

266



Lieke's SA (Liekekusje1D)

Image and video hosting by TinyPic

,,Lieke, let jij ook even op alsjeblieft.” Mevrouw de Graaf kijkt me aan en ik sla gelijk mijn schrift dicht. Ik ben echt mega grote fan van One Direction en ik heb ze getekend in mijn schrift. Mijn beste vriendin Joy zit naast me en begint even zachtjes te lachen om mijn gezicht. Telkens als ik aan de jongens denk, droom ik helemaal weg. Joy vind Zayn het leukste en droomt elke keer over hem weg. Wie ik het leukste vind? Niall. Hij is zo schattig en het liefste zou ik ze willen ontmoeten, maar ja welke fan wilt dat nou niet? ,,Kan jij de stelling van Pythagoras opnoemen Lieke?” Even zucht ik. Waarom moet ik dat toch altijd zeggen? Het is zo simpel, maar sommige leerlingen weten niet eens wat kwadraten zijn.
,,In een rechthoekige driehoek is de som van de kwadraten van de lengtes van de rechthoekszijden gelijk aan het kwadraat van de lengte van de schuine zijde.” Noem ik zuchtend op.
,,Heel goed.” Mevrouw de Graaf kijkt nu naar een klasgenoot van me en hij mag een andere som oplossen en benoemen. Ik open mijn schriftje weer en kijk naar mijn tekening. Ik droom weer weg. Ik zie Niall voor me. Hij glimlacht naar me en van binnen word ik al warm. Oh, wat zou ik ze graag willen ontmoeten.
,,Oh Lieke, kus me.” Ik schrik op uit mijn gedachten. Joy begint hard te lachen en krijgt een boze blik van mevrouw de Graaf. Ik geef haar een klein speels duwtje, maar eigenlijk zou ik willen dat Niall dat tegen me zegt. Ach, ik kan het wel vergeten. Het moet een hele verrassing zijn als ze nu voor me stonden. Zayn, Louis, Liam en Harry zijn fantastisch en ook niet verkeerd, maar als Niall voor me zou staan, weet ik niet wat ik zou doen. Flauwvallen? Schreeuwen? Met grote ogen naar hem staren, terwijl het kwijl uit mijn mond loopt?! Ik lach ik mezelf en voel me echt stom. Natuurlijk doe ik zo niet. Hopelijk kan ik Niall een keer ontmoeten, dat zou echt fantastisch zijn.
,,Oké, jongens en meisjes. Nu gaan jullie vier raadsels oplossen in jullie schrift. Over een half uur wil ik jullie antwoorden zien.” Mevrouw de Graaf draait zich naar het bord toe en schrijft vier raadsels op:

Een vader en zijn twee zonen moeten een rivier oversteken.
Er is slechts één kano en die kan enkel het gewicht van de vader alleen dragen of het gewicht van de beide jongens samen.
Hoe kunnen ze alle drie op een veilige manier de rivier oversteken?
–-------------------------------------------------------------------------------------------------
Een boer gaat naar de markt om zijn eieren te verkopen.
Op het einde van de markt heeft de boer nog 7 eieren over tot een man bij hem komt en zegt: ,,Ik wil de helft van je eieren en nog een half ei extra.”
Een voorbijganger vond dit wel grappig en bestelde hetzelfde bij de boer om het hem moeilijk te maken.
Toch slaagt de boer erin om beide klanten te bedienen zonder ook maar 1 ei te breken en er zelfs nog 1 over te houden.
Hoe heeft hij het gedaan?
–-------------------------------------------------------------------------------------------------
Een schoolbus rijdt op de snelweg.
In de schoolbus zitten zeven kinderen, maar geen begeleiders.
Elk kind heeft zeven rugzakken met daarin zeven poezen. Elke poes heeft zeven kittens die ook in de rugzakken zitten.
Alles en iedereen heeft de normale hoeveelheid poten en benen gekregen.
Hoeveel poten en benen bevinden er zich in de bus?
–-------------------------------------------------------------------------------------------------
Je staat bij een rivier en hebt exact 4 liter water nodig.
Je hebt 2 emmers, 1 emmer waar 5 liter in kan en 1 waar 3 liter in kan.
Hoe kun je 4 liter water afmeten door enkel deze twee emmers te gebruiken?


Ik schrijf de vier raadsels op in mijn schrift en steek mijn hand op. Mevrouw de Graaf kijk me aan.
,,Ja Lieke?”
,,Mag je die raadsels samen maken?” Mevrouw de Graaf knikt. Ik richt me tot Joy en samen beginnen we met het eerste raadsel.
,,Die eerste is makkelijk.” Begin ik.
,,Oh ja?” vraagt Joy, die een beetje zenuwachtig begint te worden. Joy is nooit goed geweest in wiskunde en ik wel. Gelukkig mogen we samen werken, want anders zou ze het echt niet weten.
,,Ja, de twee jongens stappen eerst in de kano en steken de rivier over.”
,,En de vader dan?”
,,Één van de jongens stapt uit de kano, de tweede keert terug naar de vader met de kano. De tweede stapt uit de kano, terwijl de vader instapt en de rivier oversteekt.”
,,Ja, maar dan is de tweede toch nog niet over?”
,,Joy, luister. De eerste jongen, die al aan de overkant staat, stapt weer in de kano en keert terug naar de tweede. De tweede jongen stapt in en samen steken ze de rivier over. Snap je het?” Ze schudt haar hoofd. ,,Kijk. De kano kon alleen het gewicht van de vader of het gewicht van de twee jongens dragen. Dus de vader en één zoon kunnen niet tegelijk.”
,,Oh, wacht. Nu snap ik 'm. De volgende!” Joy krijgt er helemaal zin in.
,,Met die twee klanten.” Ik denk na. Hoe zit dat? Dan weet ik het. ,,De eerste klant krijgt de helft van zeven eieren, dat is?”
,,Drie en een half, maar die eieren mochten toch niet breken?”
,,Dat klopt. De eerste klant wilt nog een half ei extra, maar aangezien dat niet kan, krijgt hij er in totaal vier.”
,,En de tweede klant dan, die wilde hetzelfde.”
,,Nee, die wilde ook de helft. De boer neemt de drie eieren die hij nog over heeft na klant één. Hij krijgt de helft van drie, dat is anderhalf en nog een half ei extra zijn twee eieren. Hij houdt dus nog één ei over van zijn zeven eieren.” Ik schrijf de berekening op in haar schrift: 7-4-2=1.
,,Ik begrijp er niks van, maar het zal wel goed zijn. Jij bent een kei in wiskunde.” Even moet ik blozen van haar compliment. Net als we aan de derde raadsel beginnen, word er op de deur geklopt en slaat Joy gelijk haar schrift dicht. Wat is er aan de hand, maar ik kan niks vragen want ik val van verbazing van mijn stoel af.
,,Sorry dat we storen, maar is hier ook ene Lieke Kragten?” OMG! Hoe weet hij mijn naam?! Ik sta op.
,,Dat ben ik.” Zeg ik wat blozend. Niall kijkt me aan en komt als eerste naar me toe.
,,We hebben een brief ontvangen van ene Joy.” Ik kijk Joy verbaasd aan.
,,Wat voor brief?”
,,Joy had ons geschreven of we misschien een uitzondering konden maken en jullie konden meenemen voor een dag met One Direction, oftewel met ons.” Verteld Liam.
,,Dus daar was je zo geheimzinnig over!” roep ik naar Joy en omhels haar. ,,Dank je wel! Dank je, dank je wel!” Joy begint te lachen en ik trek haar van haar stoel af. Samen met de jongens loop ik met ze mee de school uit en gaan richting de stad.

De hele dag hebben de jongens en wij in de stad gelopen. Niall en ik hebben over van alles en nog wat gepraat terwijl we met z'n allen in de Starbucks zaten. Zayn en Joy zijn ook erg close geworden en ik moet toegeven dat Niall en ik het ook erg goed met elkaar kunnen vinden. Ik vond hem al superleuk, maar nu vind ik hem nog leuker. Vanaf het begin van de X-Factor was ik al verliefd op hem, hij was ook zo schattig. Nu vind ik hem nog schattiger en ik voel de vlinders nog harder in mijn buik rondvliegen. We zijn nu bij de stadium, want de jongens hebben daar een concert straks en wij mogen op de eerste rij staan. We zijn nu in de kleedkamer van de jongens en ik stop voor de deur, terwijl de jongens de kleedkamer in gaan. Ik hou Joy ook tegen, het is niet netjes om bij ze te zijn, ze zullen zich moeten omkleden. Ik denk niet dat de jongens het leuk vinden als wij ze zien terwijl ze zich omkleden. Niet dat ik het erg zal vinden. De sixpack van de jongens zou ik zo graag willen zien, maar de jongens moeten het niet erg vinden.
,,Wij wachten hier wel.” Zeg ik en ik zie Niall omdraaien.
,,Hoezo dat?”
,,Nou, ik wil niet dat jullie je schamen omdat wij erbij zijn.”
,,Ach, doe niet zo raar.” Nu komt ook Zayn naar ons toe. Hij trekt Joy mee naar binnen en hetzelfde doet Niall bij mij. Liam sluit de deur en de jongens gaan naar de kamer waar hun kleding hangt. Ik volg Niall met mijn blik en zie hem zijn shirt uittrekken. OMG! Wat ziet hij er goed uit! Ik bijt op mijn lip en voel mijn hart harder kloppen. Niall kijkt me aan en glimlacht. Vind hij het nou niet erg dat ik zomaar kijk? Ik voel dat ik rood word en draai snel mijn hoofd weg. Joy kijkt ook naar Zayn en ik begin te grinniken.
,,Het zijn tienduizend negenhonderd tweeënnegentig poten en benen.” Zegt Joy dan. Verbaasd kijk ik haar aan.
,,Huh, wat?!” Ik begrijp niks van haar. Waar heeft ze het nou weer over?
,,Tienduizend poten en benen?” Louis kijkt me aan.
,,Ja.” Zegt Joy en doet even een vreugde dansje. Ik begin hard te lachen en Zayn kijkt haar verbaasd aan. ,,Eindelijk weet ik ook een antwoord.” Zegt ze.
,,Heb je het nou over wiskunde?” vraag ik en rol even met mijn ogen. Ze knikt. ,,Je bent gek! Je gaat toch geen wiskunde bespreken met One Direction?!”
,,Waarom niet?” Niall kijkt me lief aan en mijn benen beginnen slap te worden. Hij heeft een groot effect op mij. ,,Misschien kunnen we helpen.” Hij geeft me een knipoog en ik smelt nu helemaal.
,,Dat is het antwoord.” Zegt Joy. ,,Van dat raadsel. Er zijn zeven kinderen met elk twee benen. Twee keer zeven is veertien.” Ik knik. Dat heeft ze knap ontdekt. Ik voel de blik van Niall en ik ben volgens mij zo rood als een tomaat. ,,De poezen zitten in negenenveertig rugzakken. Dat is dus negenenveertig keer zeven.”
,,Driehonderd drieënveertig.” Zeg ik.
,,Ben jij altijd zo slim?” Niall kijkt me aan en ik haal mijn schouders op.
,,Ja, Lieke is de slimste van de klas.”
,,Nou, mij mag je ook wel een keer bijles geven hoor.” Zegt Niall en hij raakt heel even mijn hand aan. Mijn hele lijf begint te tintelen.
,,Jongens, jullie moeten op.” Hoor ik de management zeggen. Niall kijkt me aan.
,,Ben je er klaar voor?”
,,Ik? Jij moet er klaar voor zijn.” Zeg ik lachend.
,,Ik ben er helemaal klaar voor. Het allermooiste meisje staat op de eerste rij.” Hij geeft me weer een knipoog. Even sta ik stil en kijk hem met grote ogen aan. Wat zei hij nou?!
,,Lieke?” Joy zwaait met haar hand voor mijn gezicht. ,,Hallo?!” Nu word ik wakker uit mijn shock, omdat Louis me aanraakt.
,,Sorry.” Zeg ik tegen Niall.
,,Het geeft niks.” Hij steekt zijn hand uit. ,,Mag ik je vergezellen naar de eerste rij.”
,,Word je dan niet herkent?”
,,De deuren gaan over een half uur pas open, dus nee.” Hij geeft me weer een knipoog en ik pak zijn hand aan. Niall neemt me mee naar de grote zaal en nu staan we alleen op de eerste rij. Dit voelt een beetje ongemakkelijk, want ik weet niet goed wat ik moet zeggen. ,,Ik meende wat ik zei.” Zegt Niall tegen me. ,,Jij bent het allermooiste meisje die ik ooit gezien heb.” Ik begin te blozen en merk dat Niall mijn hand nog steeds vast heeft. ,,Ik dacht dat ik nooit meteen verliefd werd op iemand, maar ik heb me vergist. Toen ik je foto zag, die je vriendin bij de brief mee gestuurd had wilde ik je zo graag leren kennen. Je bent echt heel erg mooi.” Zegt hij en voordat ik het weet liggen zijn lippen op die van mij. Geschrokken doe ik niks terug, maar dan ga ik op de kus in. Van binnen gil ik het uit: Ik zoen met Niall Horan, AAAAAAHHHHH!!, maar van buiten heb ik mijn ogen gesloten en geniet ik van het moment. Niall trekt zich terug en geef me nog een laatste kus op mijn wang. Hij gaat met de andere jongens naast het podium staan en allemaal gillende meiden hoor ik binnen komen. De deuren zijn nu dus open. Het concert begint en de jongens komen het podium op. Niall geeft me een luchtkus en ik glimlach. Ik hoor heel veel meiden roepen: Niall, ik hou van je! En andere dingen, maar het maakt me niks uit. Want ik heb gezoend met Niall en zij niet. Ik ben zo gelukkig en ik wil Niall niet meer kwijt!


Reacties:


Liekekusje1D zei op 18 jan 2015 - 20:46:
Ah super lief!
Echt geweldig 💋
Sorry dat ik zo laat reageer ik had het niet gezien, de melding.
X