Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Theodoor Noot » hoofdstuk 8

Theodoor Noot

29 mei 2009 - 15:14

596

3

242



hoofdstuk 8

Piepend kwam de trein tot stilstand. Er klonk een galmende stem door de trein. “We zijn gearriveerd. Laat uw koffers alstublieft in de trein achter. De bagage word afzonderlijk naar school vervoerd.”¯
Theodoor wenkte Devon. De kleine zwarte kat sprong op schoot en klauterde naar de schouder van zijn baasje, waar hij arrogant op ging zitten.
“Kom”¯, zei Theodoor kil tegen de anderen. Tijdens de treinreis had hij zich tot een leider van de Zwadderaars ontpopt. Ieder die tegen hem in ging kon een bol op zijn dak verwachten.
De zes Zwadderaars en twee toekomstige Zwadderaars liepen de coupe uit.
Op het perron aangekomen gingen de hogerejaars naar de koetsen toe. Theodoor en Seth keken om zich heen. Ze hadden als gehoord dat zijn niet met de koetsen mee zou den gaan, maar wisten niet waar ze dan wel heen moesten.

Hagrid kwam haastig het perron opgelopen. Er waren wat probleempjes in het Verboden Bos geweest, waardoor hij nu te laat was gekomen.
“Eerstejaars hierheen, allemaal hier verzamelen. Eerstejaars!”¯ riep Hagrid ietwat buiten adem.
Niet veel later bracht hij de eerstejaars naar de boten. Hij vertelde hen dat ze erin moesten gaan zitten.
Theodoor en Seth liepen als een man naar voren. Ze liepen met arrogante passen naar de boot waar Elena en Amore in wilden gaan zitten. Ze duwde de twee meisjes aan de kant en klommen er zelf in.
“Waar was dat goed voor”¯ zei Elena boos terwijl ze weer overeind krabbelde.
“Wij zitten hier. Zoek maar een andere boot”¯, antwoordde Theodoor ijzig. Devon sprong van Theodoor schouder op het andere bankje en blies naar de twee meisjes.
“Ik dacht het dus van niet. Kom je Amore?”¯ Ze pakte Devon op, die wild begon te spartelen en gooide hem op Theodoors schoot. “Je moet je kat bijhouden,”¯ zei ze bijna net zo ijzig als Theodoor ervoor.
Amore keek de twee jongens pissig aan, maar klom net als Elena in het bootje erbij. Voordat Theodoor of Seth ook nog maar iets konden zeggen, vaarde de boten al uit zichzelf weg.
“Fijn”¯, zei Theodoor chagrijnig, “nu zitten we met hen opgescheept.”¯
“Ken jij ze?”¯ vroeg Seth aan hem met een blik op de Elena en Amore. Devon had zich ondertussen luid spinnend op gerold op Theodoors schoot.
“Die wel”¯, hij wees naar Elena, “ik zag haar op de Wegisweg toen ik spullen ging halen voor Zweinstein. Dat zusje van haar is een echte betweter. “
Theodoor en Seth praatte de rest van de tijd ook alsof de andere twee er niet bij waren.
“Hou toch eens een keer jullie bek dicht”¯, snauwde Elena geïrriteerd. Ze had de beledigingen over hen al veel te lang aan moeten horen.
“Moet je horen”¯, zei Theodoor vol leedvermaak, “ het modderbloedje denkt dat ze iets over ons kan zeggen.”¯
Seth snoof schamper. Amore keek Theodoor erg pissig aan. Het was een geluk voor de twee jongens dat ze waren gearriveerd, anders hadden ze hoogstwaarschijnlijk een gratis zwemles gekregen.
“Eerstejaars meekomen”¯, zei Hagrid wederom luid. Hij draaide zich om en wende zich tot de vier kinderen die net het bootje uit waren gestapt. Devon zat weer bij Theodoor op de schouder. Hij keek Hagrid boos aan en blies luid.
“En jullie vier”¯, zei hij boos, “jullie houden nu op met dat geruzie. Vort naar binnen.”¯
Theodoor, Elena, Seth en Amore liepen de deur in.
“Wat denkt die wildeman wel niet?”¯ zei Theodoor zacht tegen Seth. Hij kon het niet laten te zeggen, maar Hagrid zag er erg woest uit, wat de zwartharige jongen niet helemaal vertrouwde. Dadelijk at de halfreus hen nog op.


Reacties:


Melszyy zei op 29 nov 2009 - 22:01:
This altijd leentje die de schuld krijgt... zielig hoor.
Go leentje, go leentje!

(Snel verder, muts)


MoonRocker zei op 30 mei 2009 - 11:56:
Woooh. Verdergaan, want het is leukkk =D


Sweetlady
Sweetlady zei op 29 mei 2009 - 15:40:
hoii snl verder