Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ťn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Merlin BBC - De mythe ontwaakt » Episode 1 - Old times relive

Merlin BBC - De mythe ontwaakt

13 juni 2015 - 20:21

339

0

283Episode 1 - Old times relive

In een land van mythen, en een tijd van magie, rust het lot van een groot koninkrijk op de schouders van een oude man... Zijn naam? Merlin.

Na zijn dagelijkse postronde keert Merlin terug naar huis. Vermoeid zakt hij neer op de bank, en hij neemt de afstandsbediening van de tafel voor zich in zijn hand. Klik. 'George, where have you be-' Klik. '..hebben op het schiereiland restanten van een oude middeleeuwse vesting ontdekt.' Zijn interesse is gewekt, en terwijl hij scherp op het televisiescherm focust pakt hij een flesje van de tafel. Hij drinkt het in een teug leeg, en zijn lange witte baard krimpt om uiteindelijk helemaal te verdwijnen. Ook zijn grijze haar kleurt langzaam donkerbruin. Ondertussen praat de blonde vrouw op de televisie verder: 'Onderzoekers hebben onder andere de restanten van een vrouw gevonden, en een prachtige gouden kelk. Waar de vesting voor diende weet men nog niet zeker, maar waarschijnlijk had het rituele betekenis. Het pronkstuk van de opgraving is een oud boek dat in bijzonder goede staat verkeerd. Het is geschreven in een onbekende taal en bevat vele illustraties van mytische wezens.' Op het scherm worden beelden van het boek getoond. Merlins' ogen worden groot. Dit is niet zomaar een rituelenboek. Dit is een magieboek uit lang vervlogen tijden, nog voordat hij geboren was. Een boek uit de tijd voor koning Uther. Een magieboek van de Druïden van de Oude Religie!

Het scherm verspringt weer naar de vrouw, die nu haar hand tegen haar oor drukt. 'Ik krijg net een bericht door... Het boek is gestolen, onder de neus van de archeologen en alle reporteurs. Niemand heeft iets gezien. We gaan nu naar de bewakingsbeelden kijken.' Gealarmeerd gaat Merlin recht op zitten. Het beeld schakelt over naar een tafel waar het boek op ligt. Een menigte fotografen staat op een meter van de tafel vandaan te flitsen. Plotseling beginnen zijn ogen te vekleuren. Een fractie van een seconde lichten ze rood-oranje op, en het beeldscherm van de televisie flitst uit. Hij weet wie het heeft gedaan, en hoe. Maar hoe kan zij in godensnaam nog leven? In de laatste strijd heeft hij haar persoonlijk omgebracht. En toch stond ze daar: Morgana.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.