Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » Onverwachte liefde » Ochtend

Onverwachte liefde

17 maart 2015 - 15:11

935

2

300



Ochtend

Veeel te lang geleden dat ik iets gepost heb :O Heel erg sorry, ik hoop dat jullie mijn verhaal nog lezen, voor diegene die het lezen: veel lees plezier en laat gerust een reactie achter :)

De volgende ochtend word Legolas wakker doordat er op de deur word geklopt. Hij staat op uit zijn bed en loopt naar de deur toe. Als hij hem open doet staat er een onbekende, mannelijk elf.
‘Goedenmorgen jonge heer Legolas,’ zegt de elf met een lichte buiging. Hij komt Legolas bekend voor, maar hij weet niet meer wie hij is.
‘Goeiemorgen,’ antwoord hij dan maar.
‘De heer Elrond vraagt u hem te vergezellen bij het eten.’
‘Natuurlijk, ik kom er aan,’ zegt Legolas en de man loopt weg. Legolas kijkt de elf even na terwijl hij wegloopt. Zoals alle elfen is hij knap, maar toch mist Legolas iets aan de elf. Hij probeerd zich te bedenken wat, maar eigenlijk weet hij het al wel. Meteen ziet hij het gezicht van Aragorn voor zich. Even lacht de elf in zichzelf en dan gaat hij zijn kamer weer in. Hij loopt naar zijn kast toe en pakt er een donkere tuniek uit. Meestal draagt Legolas geen donkere kleuren, maar van het werken in de ziekenboeg worden zijn kleren erg snel vies. Ook pakt hij een bruine legging en trekt deze aan. Zodra hij zich heeft aangekleed doet hij zijn haar vast in een vlecht. Op het kastje naast zijn bed staat het anti-bloosdrankje van Relina, even twijfeld hij, maar dan neemt Legolas toch een slokje. Stel dat Elronds zonen ook bij het eten zijn, denkt hij. Zijn gedachten zijn de hele tijd Aragorn, maar dat wil hij niet laten merken aan zijn broers. Elladan en Elrohir maken graag grapjes over alles. Legolas doet zijn schoenen aan en loopt naar de eetzaal. Zodra hij binnen komt ziet hij dat Elrond en zijn zonen al aan de tafel zitten, samen met onder anderen Landir en Xevier. Naast Aragorn is nog een plekje vrij, dus daar gaat Legolas zitten. Hij lacht even naar hem en kijkt dan gauw weg.
‘Goeiemorgen,’ zegt hij dan tegen iedereen.
‘Goedemorgen Legolas,’ antwoord Elrond en de rest zegt ook allemaal wat.
‘Een goede nachtrust gehad?’ vraagt Elrond dan.
‘Zeker,’ zegt Legolas en hij denkt even terug aan zijn droom. Als hij daar aan denkt moet hij glimlachen, snel begitn hij eten op te scheppen.
‘Mooi. Vanmiddag komt mijn dochter, Arwen, weer thuis. Ze is weg geweest om een tijdje helerstraining te krijgen bij de vrouwe Galadriel. Relina heeft gevraagt of jij deze morgen wil helpen in de ziekenboeg. Als Arwen er is zal zij proberen wat zieken en gewonden te helen, dus dan kan jij Relina vanmorgen mee helpen met het klaar zetten daarvoor,’ verteld Elrond dan.
‘Kan ze dat broertje van ons ook niet even oplappen? Dan kunnen we eens gaan trainen,’ zegt Elrohir grappend.
‘Wat zijn we weer ongeduldig,’ zegt Aragorn terug.
‘Tja, wij hebben Legolas al zien schieten, dus nu willen we ook met hem trainen, maar dat kan niet als ons broertje hem voor zich zelf houd,’ zegt Elladdan met een knipoog naar Legolas. Die moet lachen en is blij dat hij nog wat van het drankje heeft genomen. Elrond en Elrohir moeten ook lachen, maar Aragorn kijkt blozend naar zijn bord.
‘Nou jongens, over een dag of twee kunnen we daar wel mee beginnen,’ zegt Elrond.
‘Echt? Ik ook?’ vraagt Aragorn verbaasd.
‘Zeker, je enkel heeft wel bijna genoeg rust gehad.’
De rest van de tijd praten ze over wat ze als eerste willen gaan trainen. Zodra ze klaar zijn met eten staat Legolas op om naar de ziekenboeg te gaan.
‘Is het goed als ik met je mee loop?’ vraagt Aragorn dan.
‘Natuurlijk,’ antwoord Legolas en zijn hart maakt een sprongetje. Aragorn staat ook op en samen lopen ze weg. In de gang lopen ze dicht naast elkaar. Af en toe strijken hun handen langs elkaar. Als dit gebeurt voelt Legolas een tinteling door zijn huid gaan, hij kijkt naar de man naast hem. Aragorn moet blozen en kijkt snel weg.
‘Dus, eh, waarvoor moet je naar de ziekenboeg, is er iets niet goed?’ vraagt hij dan maar. Vanuit zijn ooghoek ziet hij dat Aragorn iets ontspand.
‘Nee hoor, alles gaat goed,’ antwoord hij en hij lacht even naar Legolas.
‘Ik moet even wat aan Relina vragen,’ vervolgd hij dan. De elf wil verder vragen, maar durft dat niet. Wat zou hij Relina willen vragen, vraagt hij zich af. Zwijgend lopen de mannen naasts elkaar verder. Als ze bijna bij de ziekenboeg zijn spreekt Aragorn opeens weer.
‘Waarom help je in de ziekenboeg?’ Legolas schikt op uit zijn gedachten en kijkt naar Aragorn.
‘Ik wil graag helpen als ik dat kan, zeker als ik anders niks doe,’ antwoord de elf dan.
‘Maar waarom hier? Waarom niet bij de wacht of bouw?’
‘Hier verhelpen ze ziekten en wonden, zodat niemand een geliefde verliest. Zoiets wil ik niet weer bijna mee maken en daarom wil ik helpen dit voor anderen te voorkomen,’ zegt Legolas eerlijk. Zodra hij bedenkt wat hij zei kijkt hij snel weg van de man.
‘Niet veel jonge elfen zouden daarvoor kiezen boven andere dingen,’ zegt Aragorn terwijl ze stil blijven staan voor de deur van de ziekenboeg.
‘Is dat erg?’ vraagt Legolas twijfelend en hij kijkt de man aan.
‘Nee, het maakt je speciaal,’ zegt Aragorn zacht en hij begint te blozen. Even strijkt hij over de elf zijn hand en loopt dan snel naar binnen. Verbaasd blijft Legolas in de deuropening staan en kijkt de man na terwijl hij door de kamer loopt op zoek naar Relina.
‘Hij is echt een schatje he,’ zegt opeens een stem achter Legolas en hij springt verschikt op. Relina komt naast hem staan, ze heeft een stapel dekens in haar handen.
‘Ik hoorde jullie praten terwijl ik in het linnenhok stond,’ zegt ze met een knipoog.
‘Ja, hij is geweldig,’ antwoord Legolas met een verliefde glimlach.


Reacties:


flor
flor zei op 17 juli 2015 - 13:51:
ik vind dit een erg goed verhaal, er zijn best wel wat verhalen van de lord of the rings op Fanfic, en er zijn daartussen ook veel verhalen waarin de personen verliefd worden. maar ik heb geen ander verhaal gevonden dat op deze manier gaat. Ik hoop ook dat ze snel een relatie krijgen word vast een leuk nieuw hoofdstuk.


narcissa
narcissa zei op 6 maart 2015 - 22:53:
Aragorn is echt schattig als hij bloost.
zelfs na zo'n lange tijd is dit nog even leuk om te lezen. Ik hoop stiekem dat ze snel een relatie krijgen want vind ze super leuk samen.
Shipped!! AraLas. of wat voor een namen fans dan ook bedenken als ze personages shippen.
Top!!!