Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Tokio Hotel » Angels » Proloog

Angels

30 mei 2009 - 22:34

350

0

156



Proloog

“Mama? Bestaan engelen echt? Net zoals alle lieve feeën uit de sprookjes?”¯ vroeg de kleine Bill met glunderende ogen aan z’n mam. Samen met z’n broertje en zijn beste vriendjes had de kleine rakker enkele uurtjes geleden stiekem een meisje horen vertellen. Op zich deden de sprookjes hem niets maar het woord ‘engelen’ deed hem toch even nadenken. Wat begreep men eigenlijk bij die term? Bestonden ze echt? Konden ze echt vliegen? Bewaakten ze echt hun uitverkorene? Zou hij ook een engel hebben die elke stap die hij zette in de gaten hield? Of was alles louter een fantasie, iets dat men had verzonnen en zo fictief had gemaakt dat je er niet eens meer in kon geloven?
“Weet je liefje? Ik denk het wel. Engelen beschermen ons tegen het kwade. Iedereen heeft er eentje, ofwel een mooi meisje of een knappe jongen. Alleen zien we ze nooit. Maar misschien, heel misschien, als je ooit eens geluk hebt, lieve schat, krijg je die engel te zien. Zolang je er maar in gelooft…”¯ vertelde Simone rustig en geloofwaardig.

Hoewel de kleine Bill elk woord in zich opnam en zich voorhield elke nacht aan z’n engel te denken, vergat hij het steeds vaker. De jongen werd ouder, wijzer en zelfstandiger. Zijn onschuldige ogen werden veranderd door fonkelende sterren. Zijn lichaam groeide alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Hij beleefde de puberteit net als iedereen, zijn lichaam kreeg andere vormen, zijn gedachten verschoven een beetje van z’n originele. Hij leerde verliefde gevoelens kennen en de daarbij gepaarde ontgoochelingen. Steeds vaker probeerde hij een eigen stijl te creëren, eentje waarin hij zich echt goed voelde, ongeacht wat de anderen over hem te zeggen hadden. Hij vocht naar een eigen mening, een eigen stem die van zich liet horen. Bill groeide op als een sterk individu, gemaakt door keuzes, beslissingen en een eigen wil. Hij was niet meer de kleine jongen van vroeger met de onschuldige ideeën. Nee, Bill was anders, apart en excentriek. Slechts één enkele vraag galmde steeds weer door z’n hoofd en herinnerde zich aan zijn kindertijd: ‘Bestaan engelen echt?’


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.