Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ιn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Stand alone's » Janita's SA (Janitaa)

Stand alone's

30 maart 2015 - 21:24

2113

1

313



Janita's SA (Janitaa)

Image and video hosting by TinyPic

Nee hé, niet weer! Soms word ik zo gek van mijn broer. Hij denkt dat hij me met de een of andere jongen kan koppelen, maar zo werkt dat niet. Ik kies mijn eigen vriendje, maar als ik dat tegen hem zeg, breek ik zijn hart. Wie mijn broer is? Louis Tomlinson van One Direction. Ik ben eigenwijs en doe alleen dingen die ik leuk vind en dat vond Louis maar niks. Hij vond het tijd worden dat ik 'volwassen' werd en dus gaat hij verschillende jongens aan mij proberen te koppelen. Alsof ik dan volwassener word. Ik vind al die jongens niet leuk en die zal ik ook nooit leuk vinden. Eerst kwam hij aan met Harry Styles, zijn eigen beste vriend nog wel. Echt ongelooflijk, Harry is heel lief maar niet mijn type. Volgens mij kan Harry het ook niet bij één meisje houden. Harry is de player van One Direction en dat was hij vanaf het begin al. Morgen gaan Elma en ik naar de stad om gezellig te shoppen. Na Harry kwam Luke. Ja, Luke Hemmings van 5 seconds of summer, maar ik vind hem ook niet leuk. Het is steeds hetzelfde liedje. Telkens als ik wat met Elma af wilt spreken, komt Louis met weer een jongen.
,,Lou, ik heb net met Elma afgesproken. Ik kan het niet maken om te laat te komen.”
,,Janita, ik heb al met hem afgesproken. Ik kan hem niet meer afbellen, dus eigenlijk heb je geen keuze. Zeg je afspraak maar af.”
,,Wat...?! Ben je nou serieus?! Ik moet mijn beste vriendin afbellen omdat jij mij weer wilt koppelen aan een jongen? Spoor je wel?!”
,,Ik ben heel serieus, jij moet volwassen worden. Je hebt teveel lol met Elma, maar je kijkt niet om je heen. Het leven is meer als alleen maar lol.”
,,Dus jij zegt dat ik geen lol mag hebben?”
,,Natuurlijk mag je wel lol hebben! Je bent heel onredelijk nu. Je date duurt maar een half uurtje of zo. Alsjeblieft, doe het voor mij.” Louis kijkt me met de liefste puppy ogen aan en dat kan ik niet weerstaan. Ik kan nu geen nee meer zeggen.
,,Oké, heel eventjes. Maar dan bel ik Elma nu op om de afspraak een paar uur te verzetten.”
,,Prima, ga je daarna maar klaarmaken. Hij zal vast en zeker al klaar zitten.”
,,Ja, ik ga al!” ik steek even mijn tong naar hem uit en ren daarna naar boven, naar mijn kamer. Ik trek mijn shirt uit en bel ondertussen Elma op.

Hé Nita. Ben je er klaar voor?
Sorry El, maar ik moet het verzetten.
Wat? Waarom?
Omdat Louis weer een jongen heeft gevonden.
Maar hij heeft al maanden geen jongen gevonden, waarom nu ineens?
Geen idee, het spijt me echt enorm schat. Misschien kunnen we om twee uur afspreken in plaats van één uur?
Natuurlijk, geen probleem. Succes hé!
Dank je wel, schat. Ik zie je vanmiddag.


Ik hang op en trek een nieuw shirt aan. Ik ben benieuwd met wie Louis nu weer aankomt. Ik respecteer dat Louis mij wilt helpen, maar hij kan niet voor mij kiezen. En ik snap sowieso niet waarom hij zich bemoeit met mijn liefdesleven. Ik ben al verliefd en dat weet hij niet. De jongen zelf ook niet hoor. Ik durf het hem sowieso niet te vertellen. Ik ben blij als ik in zijn buurt ben en elke blik die hij me geeft, geeft me vlinders in mijn buik. Ik zie hem vaak en dat zou ik niet anders willen zien.
,,Nita, ben je al klaar?” Ik rol met mijn ogen en zucht. Weer Louis. Waarom is hij toch altijd zo ongeduldig? Ik heb gewoon even tijd nodig om mezelf aan te kleden. Snel trek ik mijn All Stars aan en ren de trap af, waar Louis al bij de voordeur staat te wachten. ,,Héhé.”
,,Nou, alsof jij altijd zo vlot bent. Nou kom op, dan gaan we, die jongen wacht niet.” Ik geef Louis een knipoog en trek hem dan mee naar zijn auto. We stappen in en Louis start de motor. We rijden weg van het huis, op naar de locatie van mijn date.

Na een tijdje stopt Louis en ik kijk uit het raam of ik mijn date al zie. Van schrik slaat ik even een gil. Niall staat buiten. Heb ik een date met hem?! Louis pakt mijn hand.
,,Gaat het wel?”
,,Heb ik een date met Niall?” Ik wijs naar Niall buiten. Louis schudt zijn hoofd en ik haal opgelucht adem. Ik zou niets liever willen dan met Niall op date, maar als ik wel een date had zou dat betekenen dat Louis weet dat ik hem leuk vind.
,,Nee, met Ashton.” Louis wijst naar de andere kant. Ik zie hem staan. Ashton Irwin van 5 seconds of summer. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar om zoveel jongens te scoren om met mij te daten en het zijn nog leuke jongens ook. Ze zien er echt niet verkeerd uit, maar het zijn niet mijn types. Ashton zal best aardig zijn, maar mijn gevoelens voor Niall kan ik niet uitzetten. Hoe vaak ik dat ook geprobeerd heb, want hij zal toch wel niks in mij zien. Ik stap uit en Louis ook.
,,Waarom is Niall hier dan?” vraag ik aan Louis, terwijl ik in mijn ooghoek Niall en Ashton aan zie komen.
,,Niall heeft een afspraak met mij. Ik dacht, twee vliegen in één klap. Ashton wilde hier ook wel afspreken om jou te ontmoeten.”
,,Maar Niall...”
,,Hé Janita.” Ik hou op met praten en zie Niall naast me staan.
,,Hé.” Zeg ik wat verlegen. Kom op, kan ik nou nooit eens normaal doen bij hem?! Steeds als ik Niall zie of bij hem ben, klopt mijn hart harder dan een ferrari. Ik weet alleen niet zo goed hoe ik het hem moet vertellen.
,,Gaat alles goed met je?” Ik knik en Louis trekt me richting Ashton, die me glimlachend aankijkt.
,,Hé, jij moet Janita Tomlinson zijn. Het zusje van Louis?” Ashton steekt zijn hand uit die ik pak.
,,Dat klopt.”
,,Leuk je te ontmoeten, zullen we gaan?” Ik knik en loop met Ashton mee. Nog heel even kijk ik achterom naar Niall, die wat zegt tegen Louis. Zou dat over mij gaan? Ach doe niet zo raar. Niall praat nooit over mij, hij zal vast zeggen hoe leuk hij het voor me vind dat ik weer op date mag. Maar vind ik het zelf wel zo leuk? Ik ben verliefd op Niall, waarom ben ik dan nu op date met Ashton. Ik kijk Ashton aan. Ik durf hem niet te zeggen dat ik niet op date wil, dat het allemaal het idee was van Louis, maar ik kan het niet zeggen. Louis doet zoveel moeite voor me, hij wilt me zo graag gelukkig zien. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar steeds zag ik hem verdrietig kijken en dat breekt mijn hart. Ik kan Louis niet zeggen dat ik al deze dates niet wil en dat een date met Niall het allerleukste zou zijn. Hij accepteert het natuurlijk nooit dat ik date met één van zijn bandleden, maar ja wat moet ik nu doen? Ik kan niet faken dat ik het zo leuk vind op deze date. Ik stop met lopen en zie dat Ashton en ik nu bij zijn auto zijn. ,,Gaat het wel?” Ik schudt mijn hoofd. ,,Wat is er?”
,,Ik wil dit niet. Het spijt me Ashton.”
,,Wat is er aan de hand?” Oké, waarom is hij zo lief voor me? Ik wijs hem net keihard af.
,,Ik wil niet met je op date, ik wil helemaal niet op date.”
,,Waarom heeft je broer onze date dan geregeld?”
,,Omdat hij wilt dat ik op date ga. Hij wilt dat ik volwassener word.”
,,Ben je kinderachtig dan?”
,,Nee, maar ik maak nogal veel lol met mijn beste vriendin. Soms een beetje te veel, dat weet ik. Maar ik kan er gewoon niks aan doen. Elma is wel mijn beste vriendin en ik kan haar niet laten stikken. We willen genieten van het leven, straks kan dat niet meer omdat we dan allebei getrouwd zijn en kinderen hebben.”
,,Heb je dit wel eens gezegd tegen je broer?”
,,Nee, maar ik vertel hem zoveel niet.” Ik kijk even in het rond. Ik zie nergens een plek waar we echt kunnen zitten om te praten. ,,Weet jij ergens een plek waar we rustig kunnen praten. Ik wil het je best uitleggen, maar niet zo in het openbaar.” Ashton knikt, pakt mijn hand en opent de deur van de auto. Ik stap in en Ashton aan de andere kant. Hij start de motor en rijdt weg van de plaats waar we waren, weg van Louis en weg van Niall.

Ja, dit is een perfecte locatie. Ashton weet wel goede plekken om rustig te praten. We stappen uit en gaan op het bankje zitten.
,,Nou vertel.” Ashton kijk me aan en opeens merk ik dat ik dit moeilijker vind dan ik had gedacht.
,,Mijn beste vriendin en ik hebben heel veel lol en leven ons leven, maar dat vind Louis kinderachtig blijkbaar. Ik heb al met twee andere jongens gedatet, maar dat wilde ik dus eigenlijk niet. Ik dacht dat het nu voorbij was met dat gekoppel, maar toen kwam hij dus met jou.” Ik schrik en kijk hem aan. ,,Sorry, niet dat jij niet leuk bent hoor.”
,,Geen zorgen, ik neem het niet persoonlijk. Ga door met je verhaal, alsjeblieft.”
,,Ik ben echt heel blij met mijn broer hoor, maar af en toe gaat hij te ver. Dan denkt hij juist niet aan wat ik wil. Hij houdt van me, dat weet ik, maar hij moet niet denken dat hij dingen voor me kan beslissen. Ik wil heel graag een date, maar niet met iedere jongen die rondloopt op deze aarde.”
,,Er is dus wel een jongen die je leuk vind?” Ik knik.
,,Ja, maar hij vind mij niet leuk.”
,,Hoe weet je dat nou? Misschien zit hij nu wel aan je te denken. Dat hij misschien ook verliefd is op jou.”
,,Doe normaal, hij zou nooit verliefd kunnen zijn op mij. Niall...”
,,Wacht, stop! Niall, Niall Horan?”
,,Ja.” Zeg ik verlegen en voel dat ik rood word.
,,Waarom heb je dat nooit tegen hem gezegd?”
,,Ik durf het niet. Ik ben bang dat hij me afwijst.”
,,Weet je wat?”
,,Wat?”
,,Wij gaan naar Niall toe en dan vertel jij het. Je moet het hem toch een keer vertellen?”
,,Ja, maar...”
,,Nee.” Ashton staat op en pakt mijn hand. We stappen de auto in en rijden weg.

Oké, nu is het moment. Ik zie de jongens al staan en mijn hart klopt sneller. Niall glimlacht naar me, maar kijkt toch niet blij. Kan ik dit beter niet doen? Louis komt verbaasd naar me toe.
,,Is jullie date niet leuk?” Ik kijk Ashton aan.
,,Ashton is heel lief en aardig, maar ik moet even met Niall praten.” Niall kijkt me heel verbaasd aan en komt naar me toe. Ik pak zijn hand, waardoor ik warm word van binnen en neem hem mee naar een plek waar we apart staan van de anderen.
,,Wat is er?” Niall kijkt me wat bezorgd aan.
,,Het spijt me dat ik dit niet eerder verteld heb, maar ik kon het niet eerder. Ik ben bang Niall.”
,,Waarvoor?”
,,Dat jij me afwijst.”
,,Waar heb je het over?”
,,Ik vind je leuk, echt heel leuk. Ik ben verliefd op je, maar ik ben bang dat jij niet verliefd bent op mij. Al die andere jongens waar ik een date mee had, had Louis geregeld omdat hij vond dat ik volwassener moest worden. Het spijt me zo!” Ik kijk naar de grond en een traan gaat over mijn wang. Ik ben echt een watje. Ik had het natuurlijk veel eerder moeten vertellen en nu gaat Niall vertellen dat hij niet verliefd is op mij. Ik voel de vingers van Niall onder mijn kin en hij duwt die omhoog, zodat ik naar hem moet kijken.
,,Geen zorgen Janita, ik durfde het je ook nooit te zeggen, maar ik vind je ook leuker dan leuk. Mijn gevoelens zijn nog nooit zo sterk geweest voor iemand. Ik ben alleen maar jaloers geweest op Harry, Luke en nu dus op Ashton. Ik wil jou zo graag mijn vriendin noemen, maar ik was misschien nog wel banger dan dat jij bent dat je me zou afwijzen.” Een hele grote glimlach verschijnt op mijn gezicht. Niall is ook verliefd op mij?! Ik neem het initiatief en leg mijn lippen op die van hem, wat al snel veranderd in een passievolle kus. Ik ben zo gelukkig. Eindelijk kan ik zoenen met de jongen die ik al jaren zo leuk vind! Ik durf het nu te schreeuwen: IK HOU VAN NIALL HORAN, VOOR ALTIJD!


Reacties:


Janitaa
Janitaa zei op 31 maart 2015 - 12:00:
Woew!
I realy love this <3