Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Apocryphal Death » Proloog

Apocryphal Death

31 maart 2015 - 22:42

254

0

120



Proloog

Ze kon haar ogen niet van de gigantische schaar afhouden. Haar ogen bleven elke beweging ervan volgen totdat het eindelijk het lintje had bereikt.
‘En het lintje is… geknipt!’ klonk er. Veel mensen keken op, ze dachten namelijk dat het een eeuw lang zou duren. Eén van hen was Rebecca. Die oude vent van een burgemeester praatte verschrikkelijk sloom - en veel.
‘Waarom zijn we hier naartoe gegaan?’ mopperde haar broertje Steve.
Rebecca gebaarde dat hij stil moest zijn en keek strak voor zich uit. Het ziekenhuis was een groot gebouw. ‘ZIEKENHUIS BOSTON’ stond er sierlijk vlak boven de gigantische voordeuren, tussen een paar ramen in. Dan keek ze naar de burgemeester. Hij grijnsde en Rebecca raakte telkens maar de tel kwijt als ze probeerde zijn onderkinnen te tellen.
‘Volgens mij gaat de weegschaal kapot als hij erop staat,’ had Steve een keer gezegd. Rebecca was allang blij dat ze niet de enige was die de burgemeester maar een dikke vent vond.
‘Kijk goed in zijn ogen,’ hoorde ze opeens. Het was een vrouw die naast haar stond. ‘Hij is niet te vertrouwen.’
Hoewel Rebecca niet wist of de vrouw het tegen haar had, deed ze wat ze zei. Akelig beet ze op haar lip en ze realiseerde zich dat ze gelijk had. Die man had ogen. Geen normale ogen. Rebecca vertrouwde die man niet. En daarna besloot ze dat ze het hele ziekenhuis niet vertrouwde.
Ze greep de hand van haar broertje. ‘Kom, Steef, we gaan.’
En ze draaide zich met een ruk om.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.