Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijden » Kracht

Schrijfwedstrijden

13 april 2015 - 16:50

335

0

236



Kracht

Dorine:
Zuchtend kom ik overeind en sla mijn wekker uit. Ik had echt een vage droom. Over dat een meisje gilde en ik het al wist. Nog geen 5 minuten later gilde het meisje. ‘Huh? Dit droomde ik.’ Snel kleed ze zich om, poetst haar tanden, gaat ze wat eten en gaat naar school.

Bij school:
Als ze op school is schiet er in haar hoofd dat er iets fout gaat en dat er iemand valt. En ja hoor, Janne valt van haar fiets. Snel gaat ze naar haar toe en ziet dat ze een lelijke wond heeft. Het wordt verzorgd en Janne moet naar huis. De conciërge heeft aan Dorine gevraagd of ze mee wil en dat doet ze.
Als ze naar Janne’s huis gaan zegt Dorine: ‘Janne, ik moet je wat zeggen.’ ‘Wat dan?, ‘vraagt Janne. ‘Volgens mij heb ik speciale krachten. Vanmorgen hoorde ik een meisje gillen. Het was precies gegaan zoals in mijn droom. En op school schoot er in mijn hoofd dat er iets fout ging en dat er iemand viel. Dit soort dingen heb ik vaker.’ Janne zei: ‘Volgens mij heb je een gave, een visioen zoals dat heet.’ Ondertussen waren ze bij Janne’s huis aangekomen en Janne ging naar binnen. Dorine ging naar huis.

Ze fietste naar huis en nam haar mobiel op. ‘Met Dorine.’ ‘Goedemiddag Dorine, ik heb gehoord dat je een gave hebt, ik zou die graag willen onderzoeken.’ Dorine zei oké maar waarom dan? Ze stapte de auto in en reed naar de dokterspost.

Bij de dokterspost:
Ze werd naar een kamer gebracht en werd onderzocht. Na een uur werd er tegen Dorine gezegt dat ze inderdaad een gave had. Ze had een visioen, een kracht dat zelden voor kwam. Ze mocht kiezen, of ze houdt hem, of het gaat weg. Dorine dacht na en het leek haar beter als het wegging.
Na een dag kon ze weer naar huis en kreeg Dorine geen visioenen meer. Haar krachten waren voorbij. Het was beter vond ze zelf.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.