Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Hogwarts will be there to welcome you home.” » the begin of everything

Hogwarts will be there to welcome you home.”

27 april 2015 - 18:27

1369

0

271



the begin of everything

Hey iedereen, dit is mijn eigen versie van Harry potter. Dus soms zal dit afwijken van de boeken en niet alles zal kloppen. Enjoy :)

Mijn hele leven wist ik dat ik anders was. Ik wist niet wat het was maar ik hoorde nergens thuis. Ik was geadopteerd toen ik 3 was.Mijn ouders waren super lief voor mij en ze zagen me als hun eigen dochter. Toen ik 10 jaar werd ging ik met mijn ouders en mijn beste (en enigste ) vriendin Lily naar de zee. Het was een prachtige dag en we hadden heel veel plezier. Ik weet niet meer hoe het was gebeurd maar ik viel in het water maar ik was niet nat. Mijn ouders keken bezorgd en Lily haden naar mij gekeken alsof ik een alien was. Sindsdien wouden mijn ouders niet meer naar zee met mij ze zeiden dat het "vervloekt" was. Op school was ik altijd één van de beste studenten. Ik studeerde hard en ik vond het ook wel leuk om vanalles te leren. Dat was al één van de redenen waarom mensen mij raar vonden. Ik werd ook uitgelachen omdat ik een bril had. Ook de meisjes van mijn klas gingen niet graag met me om. Niet dat ik het erg vond, het enigste waar zei over praatten was jongens of over barbie poppen. Het liefste waar ik over praatte was boeken. En vooral fantasie boeken. Lily was helemaal het tegenovergestelde van mij maar toch had ze me graag. Vandaag was mijn elfde verjaardag. Ik kreeg van mijn moeder een boek en mijn vader gaf me lenzen !! Het is misschien een raar cadeau maar zo zouden de pestkoppen me misschien volgend jaar met rust laten. "Liv, er is ook nog post voor je" zei mijn moeder. Ik rende in mijn pyjama naar buiten en in de brievenbus lagen 3 brieven. Ik liep terug naar binnen en opende de eerste brief. "Liefste liv, nu zullen er al 11 kaarsjes staan op de taart!! Je bent al een echte dame liefs Oma" leesde ik luidop. Het volgende was van nonkel john. Ik keek naar het laatste kaartje en staarde een lange tijd naar de envelop. Het was een witte envelop met daarop een logo dat "Hogwarts" zei. "Mam wat is Hogwarts?" mijn moeder kwam naast me staan en ze schudde haar hoofd maar haar ogen werden groot en ze keek zenuwachtig. "ik weet het niet" Nu kwam ook mijn vader naast me staan. Ik prutste de brief die met iets rood was vastgeplakt open. "Hogwarts School of witchcraft and wizardry" mijn ogen werden groot en ik las snel verder.



HOGWARTS SCHOOL of WITCHCRAFT and WIZARDRY


Headmaster: Albus Dumbledore(Order of Merlin, First Class, Grand Sorc., Chf. Warlock,
Supreme Mugwump, International Confed. of Wizards)
Dear miss Scot ,
We are pleased to inform you that you have been accepted at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Please find enclosed a list of all necessary books and equipment.
Term begins on 1 September. We await your owl by no later than 31 July.
Yours sincerely,
Minerva McGonagall
Deputy Headmistress


-Second page-

HOGWARTS SCHOOL of WITCHCRAFT and WIZARDRY
UNIFORM


First-year students will require:
1. Three sets of plain work robes (black)
2. One plain pointed hat (black) for day wear
3. One pair of protective gloves (dragon hide or similar)
4. One winter cloak (black, with silver fastenings)
Please note that all pupil's clothes should carry name tags.


COURSE BOOKS
All students should have a copy of each of the following:

The Standard Book of Spells (Grade 1)
by Miranda Goshawk
A History of Magic
by Bathilda Bagshot
Magical Theory
by Adalbert Waffling
A Beginner's Guide to Transfiguration
by Emeric Switch
One Thousand Magical Herbs and Fungi
by Phyllida Spore
Magical Drafts and Potions
by Arsenius Jigger
Fantastic Beasts and Where to Find Them
by Newt Scamander
The Dark Forces: A Guide to Self-Protection
by Quentin Trimble


OTHER EQUIPMENT
1 wand
1 cauldron (pewter, standard size 2)
1 set glass or crystal phials
1 telescope
1 set brass scales
Students may also bring, if they desire, an owl OR a cat OR a toad.
PARENTS ARE REMINDED THAT FIRST YEARS
ARE NOT ALLOWED THEIR OWN BROOMSTICK




Ik kon mijn ogen niet geloven. Was dit een grap? Er stond dat ik was toegelaten op een school voor tovenaars en heksen? Maar heksen bestaan toch niet? En ik kan niet toveren. En er stond iets over dat ik een huisdier mocht meenemen : een kat, een uil of een pad!? Wie heeft er nu een uil of pad als huisdier? En dan de laatste zin : een bezem? Mijn moeder pakte de brief van me af en liep snel met mijn vader naar de living. Ik kreeg niks meer door mijn keel. Ookal wist ik dat het niet echt kon zijn en dat het waarschijnelijk een grap was voelde ik mijn hart racen en kon ik niet stilzitten. 2 uur duurde het voor mijn ouders terugkwamen. "Liv, ik snap dat dit allemaal onwerkelijk lijkt voor je maar het is waar, je bent een heks" ze vertelde me alles over de "wizardworld" zelf waren ze geen tovenaars, maar mijn oma wel. Ze was niet mijn echte oma omdat ik geadopteerd was maar toch noemde ik haar oma. Oma was de enige persoon die mij echt begreep. Elke vrijdag ging ik na school koekjes en thee gaan eten en net zoals mij hield ze van boeken. Dat was éen van de vele redenen waarom ik zoveel van haar hield. Oma was voor mij een lief oud vrouwtje,Ik kan het gewoon niet geloven ,ze is een heks ?! Toen ik geboren werd was het hoofd van Hogwarts hen komen vertellen dat ik een heks was. Die avond kon ik niet slapen hoe kon dit allemaal? Ik moest meteen aan de zee denken. Was het daarom dat ik niet nat werd, had ik magie gebruikt zonder dat ik het wist? Ik pakte de brieven van Hogwarts die in mijn nachtkastje lagen en las ze over en over. Ik las wat ik allemaal nodig had. Ik las ook dat we een uniform hadden. Over een maand werd ik al verwacht op Hogwarts. Mijn moeder vertelde me dat oma met mij ging meegaan om al mijn benodigheden te kopen. Ik wist niet waar we al deze dingen zouden vinden. Ik had van de meeste dingen nog nooit gehoord en zeker nog niet gezien in de winkels van London. Ik wreef met mijn hand over het logo van Hogwarts. Niet lang daarna viel ik in slaap.
---------------------------------------
2 weken later was het zover. Oma en ik gingen vandaag gaan shoppen voor mijn schoolgerief. Ik opende de deur toen de bel ging en sprong in de armen van mijn oma. "Mijn kleine Liv, ik ben zo blij om je te zien" Ik nam afscheid van mijn ouders en ik vertrok met Oma naar het centrum van London. "Oma, ik heb zoveel vragen voor je" "Dat snap ik meisje, vraag maar" "Hoe kan het dat niemand iets over heksen of tovenaars weet?" ze lachte "Op dit moment lopen hier wel een paar heksen of tovenaars rond, waarschijnelijk omdat ze in de muggleworld zijn geboren maar ze gaan hier niet hun kleren aandoen die ze ook in de wizardworld dragen. De wizardworld is ergens anders, het is een andere wereld. Je zult er wel achterkomen hoe het allemaal werkt." "Wat is de muggleworld Oma?" ik had van het woord "Muggle" nog nooit gehoord. "Muggle betekent mensen die niet kunnen toveren. Soms gebeurd het dat er ineens een tovenaar of heks wordt geboren in een muggle familie. Jij hebt ook muggle ouders, mama en papa kunnen niet toveren dus ook zij zijn muggles. maar het kan zijn dat jouw echte ouders wel tovenaars waren." Ik knikte, ik had nog duizenden vragen. "Ben jij ook naar Hogwarts gegaan?" "Ja, het is de beste school waar je naartoe kunt gaan! Ik ben er zeker van dat je het daar heel leuk gaat vinden" ze glimlachte en aaide me over mijn hoofd. "En zijn de magische scholen anders dan de scholen hier?" "Ja, je hebt natuurlijk andere vakken, je leert toveren, dranken maken, je leert vliegen op een bezem en ook de sporten zijn anders. Quidditch is de bekendste sport maar je leert wel op school wat dat is." Ik vroeg nu de vraag waar ik al zo lang had over nagedacht. "Waar gaan we al deze dingen vinden? Ik heb nog nergens in London een winkel gezien waar je toverstokken of een ketel kunt kopen" "Dat is waar, hier ga je dit niet vinden. Daarom Liv ,gaan we naar Diagon alley"



ZEG ME WAT JE ERVAN VINDT


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.