Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Schrijfwedstrijd » Een slechthorend probleem

Schrijfwedstrijd

16 mei 2015 - 12:51

561

0

259



Een slechthorend probleem

Image and video hosting by TinyPic

“Jimmy!” roept Cindy. “Minnie? Minnie Mouse?” vraagt Jimmy verbaasd. “Hier kan ik dus echt niet mee leven.” Geïrriteerd slaat het blonde meisje haar armen over elkaar heen. “Wat zei ze Flokkert?” Jimmy kijkt zijn robot-hond aan. Het antwoord is een kwispelende staart. “Jimmy Neutron! Je moet onmiddellijk naar een dokter toe!” krijst Cindy hard in zijn oor. “Naar een dokter toe… Dat denk ik dus even niet, ik zoek zelf wel wat uit om van mijn doofheid af te komen,” zegt Jimmy. “Wat jij wil.”
“Neem je de pil?”
“Nee! Wat. Jij. Wil!”
“Oh, je neemt een nieuwe bril. Nooit geweten dat je slechtziend bent Cindy.”
Met een diepe zucht verlaat Cindy Jimmy’s lab. “Oké Flokkert, we moeten nu echt aan de slag gaan voordat Cindy helemaal doordraait.” Het jongetje neemt plaats achter zijn enorme scherm. Op een soort bordje ligt een klein voorwerp wat lijkt op een gehoorapparaat, alleen dan veel moderner. “Flokkert, mag ik een schroevendraaier?” vraagt Jimmy aan zijn hond. Het hondje blaft en doet wat hem gevraagd werd. Na zo’n drie seconden komt Flokkert terug met een schroevendraaier. “Dank je.” Jimmy schroeft wat aan het apparaatje en doet hem daarna in zijn oor. “Flokkert, muziek!”
Er speelt een deuntje af. “Mhm… Nog niet goed genoeg ik heb exotische bloemen sap nodig,” zegt Jimmy. “Misschien heeft Cas nog wel wat. Kom Flokkert!”
Ze verlaten het lab en gaan naar Cas zijn huis. Voor de deur zit Cas op de grond, etend van zijn taart. “Hey Cas!”
“Hey Jimmy, heb je iets nodig?”
“Wat zei je?”
“Heb je iets nodig.”
“Overbodig? Wat?”
“Nee Jimmy, heb je iets nodig!”
“Oh, ja, ik heb iets nodig. Exotische bloemen sap. Heb jij nog wat?”
Cas staat op en loopt naar Jimmy. “Die heb ik nooit gehad!” roept hij in zijn oor. “Oh, dan ga ik het wel aan Rien vragen. Doei Cas!”
“Doei Jimmy!”
“Minnie?” vraagt Jimmy in zichzelf. “Waarom zeggen ze dat toch allemaal?” Verder besluit hij er geen aandacht aan te geven en maakt zijn weg naar Rien toe.
“Rien?” vraagt Jimmy. Zo te zien staat hij Libby Folfax te versieren met zijn Ultra Lord pop. “Rien, mag ik je even storen?”
“Oh Jimmy! Net op een verkeerd moment.” Rien haalt zijn schouders op.
“Zei je nou een verkeerde president of moment?”
“Verkeerd moment. Maar nu we toch aan het praten zijn, wat kan ik voor je doen?”
“Ik heb exotische bloemen sap nodig. Heb jij wat?”
Rien trekt zijn ik-denk-goed-na gezicht. Vervolgens steekt hij zijn wijsvinger in de lucht. “Maar natuurlijk heb ik die! Altijd een kleine voorraad in mijn Ultra Lord pop zitten, voor nood snap je wel.”
Jimmy trekt zijn wenkbrauwen op. “Je Ultra Lord pop ligt te pitten omdat hij anders rood word, zei je dat nou?”
Rien zucht. “Nee! Ik heb wel wat voor je!” Hij trekt de bovenkant van de pop los en pakt er een klein flesje uit. Dat geeft hij aan Jimmy. “Dankjewel, Rien!”

In zijn lab aangekomen kan hij weer verdergaan aan zijn apparaatje. Dit doet hij ongeveer drie uur totdat het klaar is. “Eindelijk!” roept hij en stopt het apparaatje in zijn oor. “Flokkert, muziek!”
Hetzelfde deuntje speelt af. “Ja! Ik hoor alles uitstekend! Flokkert, praat!” roept Jimmy helemaal opgewonden. Een robot stem klinkt. Ook die woorden kan Jimmy verstaan. “Het werkt! Yes!” Met een vreugde dansje heeft de kleine professor zijn probleem weer opgelost. Jimmy Neutron…


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.