Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning » Proloog

Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning

19 juni 2015 - 9:04

376

1

151



Proloog

Ik had het belooft tegen 23 juni maar ik kon het toch niet laten. Alvast bedankt voor het lezen. laat zeker in de reacties achter wat je er van vindt!! Korte samenvatting: het verhaal van Holgar Miriswald

Erdon, op het eiland Araluen, een week eerder.

Holgar Miriswald, een gelukkige herder uit Erdon, was een simpele boerenziel. Duidelijk te zien aan zijn geel met zwart geruite boerenjack dat goed paste bij zijn donkerblonde baard- en hoofdhaar. Hij liep zoal alle andere dagen met zijn schapen over de Vlakte Aan De Pas*. Al jaar en dag beschermde hij zijn kudde tegen wolven en wargals. Dat was dan ook te merken. Over zijn arm liep een litteken. Zijn armen waren echte spierbundels. Aan zijn riem hing een zwaard en op zijn rug zag je een pijlenkoker vol pijlen. In zijn hand had hij zijn boog vast en in zijn laars zat een mes verstopt. Al bij al, niet iemand om mee te lachen.
Spiedend keek de man om zich heen, opzoek naar iets of iemand die geïnteresseerd was in zijn schapen. En niet om ze te kopen...
Hé wat hoorde hij daar. Het kwam van uit de pas. Daar zag hij ze: wargals! Hij twijfelde niet. Pakte een pijl uit zijn koker legde aan en schoot. de eerste wargal viel neer. Daarna nog een andere.
De man fronste zijn wenkbrauwen. meestal trokken de wargals zich terug naar een veiliger oord na dat hij een paar van hun had uitgeschakeld. deze keer echter niet. Integendeel zelfs, ze stormden nu recht op hem af!
nog eens schoor hij een pijl af en alweer viel er een wargal neer. Maar nog altijd liepen de hondbeesten op hem af.
De man vloekte, draaide zich om een dreef zijn schapen terug naar de palisade die om het dorp heen gebouwd was. Echter ga je met een hele kudde schapen niet zo snel en de groep wargals - ze waren minstens met 40 - haalde hem al snel in. wetend dat het nu alles of niets was trok Holgar zijn zwaard. Vakkundig ging hij de wargals te lijf. Al snel lagen er 8 wargals op de grond. maar het waren er veel te veel. Ze omsingelden hem en namen hem te grazen. kreunend viel de man neer.
Ondertussen ging de poort van de houten palissade open en er liepen zes mannen uit. De wargals, die het gevaar gezien hadden namen nog snel een paar schapen mee en liepen daarna terug naar waar ze gekomen waren.

* Vlakte van Uthal


Reacties:


WTlover
WTlover zei op 17 juni 2015 - 21:55:
Jeetje wat gaaf! Ik zou graag een melding willen. Dat is heel makkelijk, klik op de naam van de lezer en schrijf een berichtje in zijn/haar gastenboek. Dan kunnen ze jou en je verhalen makkelijker weer terugvinden
Ik ben echt heel benieuwd naar de rest van je verhaal, je hebt een hele fijne schrijfstijl (naar mijn mening )
Hou dit vol!

~XxX~