Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen ťn schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Merlin BBC - De mythe ontwaakt » Episode 2 - Meeting magic

Merlin BBC - De mythe ontwaakt

30 juni 2015 - 16:42

749

0

327Episode 2 - Meeting magic

In een land van mythen, en een tijd van magie rust het lot van een groot koninkrijk op de schouders van een oude man... Zijn naam? Merlin.

Het is al lang geleden sinds Merlin hier voor het laatst was. De laatste keer was hij hier met zijn vriend en mentor Gaius, en waren er verschrikkelijke dingen gebeurd. Nu staat heel Avalon vol met witte tentjes, tafeltjes, toeristen, archeologen en verslaggevers. Het hele terrein is afgezet met gele linten, en er staan ten minste tien politieauto's. 'Meneer, heeft U een toegangspas?' Verstoord kijkt Merlin op naar een politieagent die voor hem staat. 'Toegangspas? Dit was toch open terrein?' De agent kijkt op van zijn notitieboekje. 'Ja, maar dat was voordat er zulke fantastische vondsten waren gedaan die vervolgens gestolen werden. Maar goed, geen pas dus. Dan kan ik U er helaas niet door laten.' De walkietalkie van de agent begint te piepen. 'Alan, assistentie nodig bij ingang C, ik herhaal assistentie nodig bij ingang C!' 'Excuseer mij, meneer, ik wordt opgeroepen. U mag niet naar binnen tenzij U een pas heeft!' Merlin grijnst even tevreden. De agent had de gloed in zijn ogen niet gemerkt, en bovendien was zijn magie weer geslaagd. Hoewel hij al jaren oefent met magie op moderne apparaten blijft hij er zijn twijfels over houden. Die dingen lijken zelf wel magisch af en toe. Snel duikt hij onder het lint van dun plastic door. Niemand lijkt hem op te merken, zoals gewoonlijk. Dat had Arthur ook nooit gedaan. Opnieuw dwalen zijn gedachten af.

'Boem.' 'Oh, het spijt me meneer!' Een jonge vrouw is net tegen hem aan gelopen en kijkt hem nu bedremmeld aan. 'Geen proble-' Merlin kijkt het meisje aan. Is dit een eerste truc van Morgana? 'M-Merlin?' 'Freya! Wat... Hoe..?' 'Kom mee, hier kunnen we niet praten!' Het meisje klemt angstvallig Merlin's arm vast. Op een leeg stukje zandterrein, enkele meters van de witte tenten vandaan, laat ze hem pas los. 'Freya hoe kom je hier terecht? Waar ben je al die jaren geweest?' 'Sjt, niet zo hard! Ik ga al jaren achter de magie aan. Waar de magie het sterkst is, daar ben ik ook. Lange tijd was dat in een oude ruïne, waar jij je drakenei vandaan hebt gehaald. Maar kort geleden voelde ik hier plots een gigantische bron ontkiemen en ik werd hierheen getrokken.' 'Jij was er bij toen ik het ei haalde?!' roept Merlin verbaasd uit. Freya knikt beschaamd. 'Waarom heb je nooit iets gezegd? Al die jaren...' Het meisje laat haar hoofd hangen. 'Woon je in de buurt?' vraagt ze zachtjes. Merlin, die al weer spijt had van zijn boze toon, knikt. 'Voor Arthur zeker?' Hij kijkt Freya aan. Ze weet het een en ander over hem en Arthur, maar deze vraag zou ze nooit gesteld hebben. Het past gewoon niet bij haar. 'Wat voor boek heb je daar?' Hij wijst op Freya's schoudertas. De ogen van het meisje gloeien fel op. 'Niks wat jou aangaat!' Dan vergroten haar ogen, en er verschijnt een gepijnigde uitdrukking op haar gezicht. 'Merlin..,' spreekt ze met moeite, 'Help!' Ze hijgt, en uit haar ogen spreekt doodsangst. Twee gigantische zwarte vleugels scheuren plots door haar wollen vestje heen. Haar armen transformeren langzaam in klauwen en haar huid wordt dik, harig en zwart. In een mum van tijd is ze veranderd in een woest monster met een zwarte schoudertas om zijn lichaam gesnoerd. Met grote vleugelslagen verdwijnt ze de lucht in.

In een bedrukte stemming zwerft Merlin rond over Avalon. Hij komt langs de offertafel, waar de restanten van Morgause uitgestald liggen. Daarnaast staat de Kelk van leven en dood uitdagend te glinsteren alsof hij klaar is voor gebruik. Verder zijn er enkele gangen blootgelegd die zelfs in zijn eigen tijd al bedolven waren geweest. Daar ligt niets bijzonders in, hoewel de archeologen er van alles uitgestald hebben waar ze erg enthousiast over lijken. Merlin is nog niet half zo enthousiast. Hij is het boek kwijt, Morgana kwijt en Freya kwijt. Of wat ze dan ook was. Hij heeft hulp nodig van iemand. Wie dan ook. Maar zijn bondgenoten zijn allemaal al lang geleden gestorven. Ze hadden hem niet toegestaan hen te redden. Ze wilden niet leven ten koste van anderen. Maar zonder hen leven is moeilijk geweest. En vreselijk zwaar. En nu er zo veel op het punt staat te gebeuren kan hij niet meer zonder hulp; hij moet iets doen. Daarom gaat hij op zoek naar de enige die hem nu kan helpen. De enige buiten Morgana en hemzelf die actief magie kan gebruiken. En daarvoor moet hij naar de Wouden van de Druïden, zoals Merlin ze blijft noemen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.