Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning » Hoofdstuk 2

Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning

28 juni 2015 - 11:44

430

1

135



Hoofdstuk 2

Hier is Hoofdstuk 2, ik hoop dat jullie het goed vinden. Jullie zullen merken dat er de komende week meer hoofdstukken zullen verschijnen. Dit komt omdat ik de komende drie weken op reis ben. Ik zal proberen al zeker twee nieuwe delen klaar te hebben. Kunnen jullie alvast in de reacties achterlaten wat je hier van vind? Alvast bedankt, Nuvatak.

Erdon

'Ik zeg het je, dat was helemaal geen vleesetend vliegend groot vierkant!' Timon ijsbeerde over de open plek. Een paar mensen hadden zich rond hem verzameld. 'Wat was het dan wel?' vroeg een van de omstaanders. Het was een jonge vrouw die angstig haar al ferm opgezwollen buik vasthield. 'Het was een reusachtige kano met een boomstam erin met daar aan een groot vierkant doek.' Riep een man vanaf het terras van de herberg. Hij was met Timon meegegaan naar het strand en zat nu met een stevige pint te bekomen. 'En het waren er dan ook nog eens twee.' voegde Timon daar aan toe. 'Het zijn met minstens zestig man, misschien nog wel meer. Allemaal bewapend ' 'En wij hebben veertig man die een wapen kan oppakken.' Wist Theon.'wat ga je doen.' 'Ik ga met hen praten.' 'Wat ga je doen!' Theon keek even ontzet naar het dorpshoofd. 'Ze hakken je gewoon in duizend stukken wanneer jij daar komt aanzetten.' 'Misschien niet wanneer ik onbewapend naar hen toe ga.' Hij klonk zeker van zijn zaak maar in het echt was hij dat helemaal niet. Hij wist niet hoe de mensen zouden reageren wanneer ze zagen dat er zij niet alleen waren op het eiland. 'Theon.' Riep hij. 'jij hebt de leiding over het dorp tot dat ik terug kom.' of voor eens en altijd, wanneer ik niet meer terug kom, dacht hij erachteraan. Hij smeet zijn zwaard en zijn mes op de grond, schudde zijn schild dat op zijn rug hing naar voren en legde deze ook op de grond. Hij wierp nog een snelle blik op zijn lans die tegen de muur van de herberg stond en stapte toen doelbewust naar de ingang van het dorp. opeens liep er iemand naast hem. Toen hij zijn hoofd draaide om te zien wie het was zag hij dat het zijn trouwe vriend Theon was. 'Wat kom je doen.' Timons stem klonk niet vragend, eerder hard. 'Ik kom een zijn verstand verloren persoon helpen.' Antwoordde Theon al even bars. Timon hield zijn pas in. 'Theon.' Zij hij. 'Je helpt me op dit moment meer wanneer je in het dorp blijft dan wanneer je met me meegaat. Ik weet het, we hebben altijd zij aan zij gevochten. We hebben dezelfde leermeester gehad. Je hebt me altijd bijgestaan, maar nu kun je dat niet.' Theon zweeg. Toen Timon zijn pas weer inzette bleef hij staan. Timon liep door de poort naar buiten. 'Ik hoop je ooit nog terug te zien, Timon.' Prevelde Theon. Niemand zag de traan die over zijn wang naar beneden liep.


Reacties:


WTlover
WTlover zei op 1 juli 2015 - 10:13:
Ik ben benieuwd! Je weet de lezer goed nieuwsgierig te maken
Als je meer lezers wilt kun je mensen er op attenderen dat je weer een nieuw hoofdstuk klaar hebt. Ik kwam er nu per toeval achter. Veel succes met schrijven verder (al heb je dat geloof ik niet nodig want je doet het al heel goed!)

~XxX~