Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning » Hoofdstuk 3

Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning

22 juli 2015 - 21:24

637

1

125



Hoofdstuk 3

Hier is Hoofdstuk 3, ik denk dat ik er misschien wel nog eentje kan schrijven morgen of vrijdag. tot dan :)

Timon liep door het bos, in een flinke tred over de duinen. Op de laatste duin bleef hij staan. Mannen schreeuwden. Grepen naar hun wapens. Timon liep het strand op. Een grote matroos kwam op hem afstormen. Hij haalde uit met zijn zwaard. Toen ging het snel. Een flits voor zijn gezicht. Het zwaard van de matroos was opgevangen door een ander zwaard.
'Je moet niet iemand aanvallen voor dat hij iets gezegd heeft, Bjorn'. zei de man die hem verdedigd had. 'Hij is zelfs onbewapend.'
'Ja...ja kapitein.' Zei de man die Bjorn heette. Hij haastte zich terug naar zijn vrienden die een beetje verder stond te grijnzen na dat ze hadden gezien hoe hun kapitein hun maat had vernederd.
'Ik ben Holdar Uthal.' Zei de man die hem had verdedigd.'Ik ben de Kapitein van dat schip daar.' Hij wees naar het linkse schip. 'En dat is Svennar Karwij.' Hij wees op een man wiens haar al wat begon te grijzen maar dat vroeger diep blond moet zijn geweest. 'Hij is de kapitein van dat ander schip daar.'
'Ik neem aan dat je met een schip één van jullie grote kano's bedoeld.' vroeg Timon.
Holdar had moeite om zijn lag in te houden. Hij was namelijk opgegroeid in de nabijheid van schepen. 'Ja dat zijn dat.' Timon, die aanvoelde dat de man hem aan het uitlachen was vond het beter om het even over een andere boeg te gooien.
'Maar daar hebben we het later nog wel eens over.' Zei hij. 'Ik ben Timon Heggerson. Dorpshoofd van het dorpje Erdon, een beetje verder. 'Laten we anders een gemakkelijk plekje opzoeken om alles te bespreken.'
'Dat weet ik wel zijn.' zei Holdar.

-------------------

Terwijl Timon achter Holdar aan het kamp door liep, kon hij het kamp eindelijk eens goed bekijken hij kwam tot de conclusie dat "kamp" een te groot woord was. Her en der zag je een paar vuurtjes. Overal stonden er stapels goederen. Eigenlijk stonden er nog maar een paar tenten.
Holdar liep rechtstreeks op één van de grotere tenten af.
'Dit is mijn tent.' Legde hij uit. 'En dit is die van Svennar Karwij. Als het goed is zou hij ook aanwezig moeten zijn'. Hij wees op een tent die vlak naast die van hem stond.
Hij liep zijn tent binnen. Daar stond een man met zo blond haar dat het wel wit leek. De man schonk drie glazen in met een spul dat zeer straf moest zijn. Je rook de alcoholgeur gewoon.
'Dit is nu Svennar Karwij.' Zij Holdar overbodig.
'Aangenaam.' De man die Svennar heette had al twee glazen in zijn handen.
'Drink je?' Zei hij. Timon schudde zijn hoofd. Eigenlijk dronk hij wel maar van het spul dat hij van die Kelt aangeboden kreeg wouw hij niet drinken. Waarschijnlijk was hij al dronken na één glaasje.
maar dat gold niet voor de Kelt. Die haalde gewoon zijn schouders op en dronk het glaasje in één tuig leeg.
Holdar stond er maar met opgetrokken wenkbrauwen naar te kijken.
'Laten we ter zaken komen.' Hij zette zich op één van de krukken. De anderen volgden zijn voorbeeld. 'Zo Timon, Wat kom jij hier doen?'
'Kan ik niet beter vragen wat Júllie hier komen doen? Ik dacht dat het gebied rondom mijn dorp ook nog tot mij behoorde.' In de stem van de dorpsleider klonk een spoor van humor.
Holdar glimlachte. 'Je hebt gelijk ik ben je inderdaad een uitleg verschuldigd.' Ook svennar glimlachte. Of alleszins zijn ogen. Zijn mond had het te druk met het doorslikken van het straffe spul dat rijkelijk in zijn glas gutste. De Kelten noemden het Villnior. Het was een sterkedrank gemaakt van peer en gerst. Later hoorde Timon dat het voor meer dan de helft uit alcohol bestond.
'Goed.' Begon Holdar. Hij keek in zijn nog half gevulde glas. Het begon allemaal twee maanden geleden... . Of nee... wacht... . Eigenlijk begon het allemaal één jaar geleden...


Reacties:


Nuvatak zei op 22 juli 2015 - 21:28:
Sorry dat het zo lang duurde dat dit hoofdstuk werd afgewerkt. Ik was twee en een half week op reis en kreeg het daarvoor niet op tijd af.
Maar dit zal ik goed maken met een HOLDAR UTHAL MARATHON!!! Kijk voor meer informatie op mijn prikbord.