Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Iluna Lavender en het geheim van de maan » 2- Brandstof en duizelende ritjes

Iluna Lavender en het geheim van de maan

2 juli 2015 - 13:38

1591

1

251



2- Brandstof en duizelende ritjes

Als je hoofdstuk 1 al had gelezen, ik heb nog een heel stuk tekst toegevoegd aan hoofdstuk 1. Dus het is denk ik wel handig als je dat eerst leest. Anders weet ik niet hoeveel je van de rest snapt... Voor de rest veel leesplezier

Een paar dagen later werd Iluna veel te vroeg wakker. Om 11 uur zou Professor Argentijn haar en Bianca komen ophalen om spullen te kopen voor school. Bianca was er eerst niet helemaal mee eens geweest. Een kostschool ergens in Groot- Brittannië en waar ook nog magie geleerd wordt. Het was teveel. Maar uiteindelijk ging ze ermee akkoord. Ze hadden die tweede avond nog lang doorgepraat over alle voor en na delen en over hoe dat allemaal wel niet geregeld moest worden, maar Professor Argentijn zei dat er voor alles een oplossing was. Iluna zou in aanmerking komen voor beurs van Zweinstein voor het kopen van schoolspullen. Bianca en Paul hadden het niet heel breed dus dat kwam eigenlijk wel goed uit. Maar zei Bianca de vorige avond tegen Iluna: “Ook zonder die beurs , had je alles wat je nodig had gekregen, je bent en blijft als mijn eigen dochter voor mij” Daarna had ze Iluna goedenacht gekust. Het leek alsof Bianca opgelucht was over het feit dat alle problemen die ze met Iluna had niet haar schuld waren. Iluna was gewoon speciaal.

Om kwart voor 11 pressies belde Professor Argentijn aan. Bianca deed de deur open en de professor stapte de kamer is. “Nou, aangezien de reistijd per auto of openbaar vervoer ongelofelijk lang is, stel ik voor dat we met brandstof reizen.” Iluna en Bianca keken de Professor vol verbazing aan. “Met brandstof reizen is vrij populair in de tovenaars wereld bij jonge gezinnen. Ik zal het uitleggen. Ik heb hier een pakje Brandstof. Ik heb gevraagd om jullie haard op het haardrooster aan te sluiten, zodat we naar de wegisweg kunnen reizen. De bedoeling is als volgens, je pakt een beetje brandstof en stapt in de haard dan zeg je waar je heen wild in dit geval wegisweg. Er is een collega aan de andere kant om u te helpen uitstappen. Ik stel voor dat u eerst gaat.” Hij keek Bianca aan. Bianca zuchtte ongemakkelijk, alsof ze dit allemaal toch wat makkelijker had voorgesteld. Ze stapte onzeker in de openhaard en riep: Wegisweg. Groene vlammen verschenen en weg was ze. Iluna wist niet wat ze moest denken. Ze wou dat ze kon weten of Bianca veilig was aangekomen. Professor Argentijn mompelde: “hmm, dat ging geloof ik vrij goed, nu jij Iluna.” Iluna pakte de brandstof en stapte in de haard. Ze trilde van de zenuwen. “WEGISWEG” riep ze. Ze zag de groene vlammen om haar heen verschijnen maar ze waren helemaal niet heet. Vervolgens begon alles te draaien. Ze zag allerlei haarden voorbij schieten, plot greep een arm haar beet en trok haar uit de haard. Ze was op een hele andere plek. Het zag eruit als een groezelig cafeetje. De arm die haar eruit had getrokken behoorde tot een lange man in een paarse mantel gehuld. Hij schudde haar hand: “Don Schillingen, Juffrouw, aangenaam kennis te maken” Iluna zag dat Bianca naast Don stond, ze zag er een beetje stoffig uit. Achter Iluna verschenen weer groene vlammen in de haard en Professor Argentijn verscheen. “Bedankt voor je hulp, Don, ik neem het vanaf hier weer over. Dames, dit is de Lekke Ketel, ongeveer de beroemdste kroeg van heel Engeland, bijna iedereen komt hier langs als hij naar de wegisweg wilt. Tenzij je natuurlijk verschijnselt. ”

Ze volgde Argentijn naar door een deur naar buiten en kwamen in een klein steegje uit waar de vuilnisbakken stonden. Argentijn pakte een stokje dat hij eerder had gebruikt om de kopjes in muizen te veranderen en tikte op een van de bakstenen in de muur. De baksteen begon te wiebelen en er ontstond een klein gaatje wat groter en groter werd, tot dat er een soort boog was ontstaan.
Iluna ’s mond viel open bij het zien van wat er aan de andere kant van de boog lag. “Welkom op de wegisweg” Zei Argentijn met een zekere trots. Het was een lange kronkelige straat met allemaal winkels. Maar niet zomaar winkels. Alles leek te zijn blijven hangen in een paar eeuwen geleden, maar tegelijker tijd was het ook heel anders. Er waren allerlei soorten winkels, winkels die allerlei rare dingen in tonnen verkochten, winkels die uilen en padden verkochte, en winkels die toverboeken en inkt verkochten en nog veel meer. Een groep jongens hadden hun neus op een winkel etalage gedrukt. Iluna ving iets op van: “wauw, dit is de snelste ooit, 190 KM per uur binnen enkele seconden” Maar ze kon niet zien waar ze het over hadden. Een meisje zeurde tegen haar moeder om een ‘ukkepulk’ en groep kinderen zeiden tegen elkaar iets over een toverfopshop of zoiets.

Alles bij elkaar was het erg overweldigend en Iluna keek haar ogen uit, net als Bianca trouwens. Ze stopte voor een sneeuwwit gebouw. “Dit is goudgrijp, de tovenaarsbank. Hier kan ik jou studiebeurs voor dit schooljaar halen en u kan misschien wat dreuzelgeld ruilen voor tovenaars geld.” Ze liepen de bank binnen een klein soort mannetje hield de deur voor hen open. ‘Dat is een Kobold “ Fluisterde Argentijn, die de verbaasde blikken van Iluna en Bianca had gezien. De deuren waren van zilver en er stond iets op gegraveerd ,maar Iluna kon het niet lezen. “Goedgrijp is de veiligste plek om iets op te bergen en te bewaren. In de hele geschiedenis is het maar een keer gebeurd dat iemand er in slaagde iets te stelen” “En daar worden wij liever niet aan herinnerd” Zei de Kobold die de deur openhield geïrriteerd. Ze kwamen in een grote hal waar lange witte balies waren waar kobolden aan zaten te werken. Argentijn liep naar een van de balies toe en Iluna en Bianca volgden hem. De kobold aan de balie keek over zijn bril naar hen: “zegt u het maar?” “Ik ben hier voor Zweinstein, een studiebeurs voor leerjaar 1 op te halen, voor mejuffrouw Lavender. En ik geloof dat Mevrouw Stiels graag dreuzelgeld wilt komen wisselen als ik mij niet vergis” Bianca wisselde wat geld, waarna Argentijn vroeg of Iluna meewilden gaan naar de kluis.

Iluna die niet wist wat ze kon verwachten knikte ja en volgde de Kobold die hen naar de juiste kluis moest lijden. Ze liepen door een grote marmeren deur en kwamen in een grotachtige gang waar een rails op de vloer lag. De kobold liep naar de rails toe en er kwam een karretje aangesneld. “Stapt in” Gromde de Kobold. De rit is het karretje was vreselijk snel en hard. Het was net een achtbaanrit. Ze stopte bij een kluis, die de kobold opende door er enkel met zijn hand langs af te strijken. In de kluis lagen allemaal zakken met nummers erop 1 t/m 7. Argentijn pakte een zak met een 1 erop en overhandigde die aan Iluna. Zo dit is genoeg geld om je eerste jaar op Zweinstein door te komen.
Enkele minuten en een duizelende rit later stonden ze weer buiten goudgrijp. Professor Argentijn vroeg aan Iluna om de Lijst met spullen te pakken ,zodat ze samen zouden kijken wat ze als eerste zouden halen. Iluna had pakte het tweede document uit de envelop en las:

ZWEINSTEIN HOGESCHOOL VOOR HEKSERIJ EN HOCUS-POCUS
UNIFORM 1e Jaars
1e Jaars hebben nodig:
• Drie effen werkgewaden (zwart)
• Een even puntmuts (zwart) voor schooltijd
• Een set beschermende handschoenen (drakenhuid of soortgelijk)
• Een wintermantel (zwart met zilveren spelt)
N.B. Alle kledingstukken moeten van naamlabels worden voorzien.

VERPLICHTE LITERATUUR
• Het standaard spreukenboek niveau 1 – door Miranda Wiggelaar
• De geschiedenis van toverkunst tot heden – door Hermelien Wemel- Griffel
• Gedaanteverandering een boek voor beginners – door Emeric Morfo
• Duizend en een Magische Kruiden en Paddenstoelen – door Philippa zwam
• Magische Drankjes en Brouwsels – door Arsenius Grein
• Fabeldieren en Waar Ze Vinden– door Spiritus Zalmander
• De zwarte kunsten: Een handboek tot zelfbescherming – door Quinten Tondel
• Magisch Engels Niveau 1 – door Lissolore Zwenda
• Een magische wereld – door Egbert Hubbelgok

OVERIGE BENODIGHEDEN:
1 Toverstaf
1 Ketel (Tin, Standaardmaat 2)
1 Set glazen of kristallen flesjes
1 Telescoop
1 Set koperen weegschalen

Leerlingen mogen tevens een Uil, een Kat of een Pad meenemen.
Ouders worden er aan herinnerd dat 1e jaars geen eigen bezemstelen mogen bezitten.



“Zo” Zei Argentijn, “Wat zullen we als eerste halen?”
Een paar uur later stonden Bianca en Iluna weer in de Lekke Ketel. Hun armen beladen met pakjes en tassen. Ze hadden de boeken gehaald bij klieder en vlek, waar de meest fantastische spreukenboeken hadden gestaan. Ze hadden de boeken tweedehands gekocht om geld te besparen, maar Bianca vond het belangrijk dat de gewaden van Iluna nieuw zouden zijn. “Het is belangrijk dat een goede eerste indruk kan maken op school.” Zei ze, terwijl ze Madame Mallekin, gewaden voor alle gelegenheden binnenstapte. De ketel en de kristallen flesjes kochten ze ook nieuw, aangezien dat volgens Argentijn best wel rampzalig zou kunnen zijn als die zouden lekken. De Telescoop en de weegschalen hadden ze echter tweedehands gekocht in een zaakje dat Morepe’s fijne roestwaren en instrumenten, zo goed als nieuw heette.

Vervolgens gingen ze naar Olivanders voor een toverstok. Olivander zelf was stokoud en had een best griezelige starende blik in zijn ogen. Iluna had zeker 11 of 12 toverstokken moeten uitproberen voor ze de juiste vonden. Eikenhout 23 cm redelijk buigzaam met een kern van Eenhoornhaar. Als laatste wou Bianca een uil kopen. “Zodat ik je kan bereiken als je straks op Zweinstein zit. Als ze daar niet eens een telefoon hebben.” Dus gingen ze naar Braakbals uilen Boetiek, waar Bianca een Lichtbruine Velduil kocht (Iluna vond hem prachtig). “Hebben we alles?” Vroeg Argentijn “Ja, mooi zo. Dan kunnen we terug” Hij gaf ze allemaal een handje brandstof en ging zelf als eerste. “Dan kan ik jullie helpen uitstappen. “ “Brandstof was inderdaad een lekker snelle manier om te reizen” bedacht Iluna, “duizenlendwekkendsnel, gewoon .”


Reacties:


Redhead zei op 2 juli 2015 - 0:06:
Echt heel cool, maar een tip. Het is wat fijner om te lezen als je duidelijke alinea's maakt. Maar verder heel leuk!