Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Once Upon A Time » A CaptainSwan story » Babysitting

A CaptainSwan story

3 juli 2015 - 12:52

911

1

288



Babysitting

Emma en Hook gaan babysitten op baby Neal...

Emma stond in de keuken van haar nieuwe huis eieren met bacon te maken. Het was alweer een week geleden dat zij en Killian het huis hadden gekocht. Ze hadden niet veel tijd nodig, omdat het huis al was ingericht, en ze allebei maar weinig spullen hadden die ze echt graag mee wouden. Ze glimlachte toen ze de eieren met bacon op het kookeiland neerzette. De afgelopen week was gewoon zo perfect verlopen. Emma drukte op het knopje van het koffie-zet apparaat, en deed slagroom en kaneel op haar chocolademelk. Killian kwam de keuken binnenlopen. "Morning, love." Hij ging achter Emma staan en gaf haar een kus in haar nek. "Goedemorgen." Emma schonk koffie in voor Killian en zette die op de eettafel. Ze liep terug naar de keuken en zette ook de eieren met bacon en haar chocolademelk op tafel. "Ik heb ontbijt gemaakt." Killian keek tevreden uit het raam. "Zie ik." Hij glimlachte. "Wat?" Vroeg Emma nieuwschierig. "Nee, gewoon, alles had niet beter kunnen zijn, Swan." Emma lachte verlegen. "Ik trek even mijn kleren aan Killian, Henry vroeg of je met hem wou gaan zeilen." "Is goed, love." Emma glimlachte en liep naar boven. Ze trok haar spijkerbroek aan, een wit t-shirt en haar rode, leren jasje. Na een kwartier over haar haar en make-up gedaan te hebben liep ze weer naar beneden. De telefoon ging beneden over en Emma rende naar beneden. "Swan! Welke knop moest je ook al weer indrukken om tegen iemand te praten?" Killian zat onhandig met de telefoon in zijn hand. "De groene, ophangen met de rode." Killian drukte de groene knop in met zijn haak. "Met Henry." Zei degene aan de andere kant van de lijn. "Aye lad, met Killian." Antwoordde Killian. "Hey Killian, kan je nog zeilen vandaag?" "Aye, om tien uur bij de boot?" "Is goed." "Tot straks, Killian." "Bye, Henry." Emma glimlachte en pakte haar auto-sleutels. "Ga je lopen?" Killian knikte. "Je moet echt een rijbewijs gaan halen Killian." Zei Emma. "Misschien, maar zorg eerst maar dat jij op tijd komt, love." Emma grijnsde en gaf Killian een kus op zijn mond. "Bye, love." "Bye Killian.

Emma zat wat papieren door te nemen op het sheriff station toen Mary-Margeret binnen kwam lopen. "Emma!" Riep Mary-Margeret enthousiast. "Mam." "Ik vroeg me af, willen jij en Killian vanavond op Neal passen?" Vroeg Mary-Margeret. "Misschien... Hoezo?" "Charming en ik hebben afgesproken met Red en granny." Emma zuchtte. "Kunnen Aurora en Ella niet oppassen ofzo?" Mary-Margeret schudde haar hoofd. "Nee." "Oke, maar dan mag jij mijn bureau opruimen." "Mary-Margeret lachte. "Deal."

Emma lag met haar hoofd op Killian's schoot op de bank. "Bloody hell, ik kan echt niet echt wennen aan zo'n kijkdoos ding." Emma keek grinnikend naar de televisie. "Televisie." Emma keek omhoog naar Killian. "Maar het went wel, denk ik." Killian lachte naar haar. Opeens begon Neal te huilen. "Oh ja," zei Killian. "Je baby broertje." Emma stond op en liep naar de kinderwagen. Ze pakte Neal uit de kinderwagen. "Shhhhhhhhht." Emma probeerde de baby te kalmeren. Hij ging door met huilen. "Killian, wil je hem eens vasthouden." Emma legde Neal in Killian's armen. "Swan!" Killian pakte de baby onhandig vast. "Hoe op aarde, kan ik zo'n kind ooit normaal vasthouden zonder het pijn te doen. Swan!" Emma pakte een flesje met poeder melk en deed het in de magnetron. "Wacht even." Ze keek vanuit de keuken toe hoe Killian de baby probeerde vast te houden. Het leek echt nergens op, tot hij opeens ontdekte dat hij de baby ook andersom kon leggen, zodat hij niet zijn best hoefde te doen om zijn haak in het hoofd van de baby te steken. Emma keek naar Killian. Ze glimlachte en ging snel net het flesje melk naar de woonkamer. Killian overhandigde Emma de baby en Emma schommelde hem zachtjes heen en weer, terwijl hij uit het flesje aan het drinken was. Killian sloeg zijn arm om Emma heen. "Je bent hier goed in, Swan." Emma keek opzij en zoende Killian. "Dankje, maar zolang je Neal niet vermoordt doe jij het ook nog best goed." Killian grinnikte. De bel ging. Emma stond op, met Neal in haar armen en liep naar de deur. "Emma!" Mary-Margeret en David stonden voor de deur. "Hey!" Emma liep naar achteren en Mary-Margeret en David liepen naar binnen. "Hook." David klopte op de schouder van Killian. "Zo te zien zit er geen haak door mijn kind..." David grinnikte. "Sorry. Moest gewoon even die opmerking maken. Emma legde Neal in de kinderwagen. "Hij heeft net drinken gehad." Zei Emma tegen Mary-Margeret. Mary-Margeret knikte. "Hey Neal, papa en mama zijn er weer!" Zei Mary-Margeret vertroetelend tegen Neal. Hij sputterde wat en er kwam allemaal kwijl uit zijn mond. Emma vond het schattig, maar al die tijd die het zou kostten. "Wij gaan weer." Zei David. "Weten jullie zeker dat jullie geen chocolademelk willen ofzo, of koffie?" Vroeg Emma nog. Mary-Margeret schudde haar hoofd. "Hoeft niet, bedankt voor het oppassen, en Emma, je bureau is opgeruimd." Emma knikte. "Mooi, haha." "Doei!" Emma zwaaide ze uit bij de deur. Killian kwam naast haar staan en legde zijn arm over Emma haar schouder. "Nu is het weer alleen jij en ik, love." Zei Killian, hij trok Emma mee naar binnen en sloot de deur.

Excuses voor een hoofdstuk waar niet iets heel speciaals gebeurd ofzo, maar leek me gewoon leuk dat dit er even tussendoor kwam voor een aantal redens (kom je later wel achter...).
~X


Reacties:


narcissa
narcissa zei op 4 juli 2015 - 8:51:
best een leuk hoofdstuk hoor. Bloody Hell (deed mee even denken dat Ron Wemel zijn intrede had gedaan in Storybrooke. Die zegt namelijk ook altijd Bloody Hell haha) Neal is wel een schattig kindje. en Gelukkig maar dat Killian zijn haak niet in zijn babyhoofdje heeft geboord.