Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Lord of the Rings » flor » Hoe alles begon

flor

7 juli 2015 - 14:11

359

0

222Hoe alles begon

Flor woonde nu al bijna 3 maanden in Edoras. Wachtend tot iets gebeurd, maar de mensen van Rohan zijn zwijgend en stil en de Koning is oud. Ze verveelde zich totdat ze op een dag een groep ruiters zag aankomen over de vlakte en wist dat er eindelijk wat zou gaan gebeurden

Flor rende zo snel als ze kon de trappen van de muur op om de vreemdelingen te zien, terwijl deze langzaam richting de poort aan het rijden waren. Ze bekeek de vreemdelingen goed, een daarvan leek op een elf uit het woud, een ander was duidelijk een dwerg en er was een man, waarschijnlijk een mens. Maar voorop de stoet reed nog een man op een sneeuwwit paard. Ze kon niet thuisbrengen wie of wat hij was, hij leek op een mens maar dan veel ouder en veel wijzer.

De stoet stond al een poos stil voor de poort van de stad toen haar opviel dat dat de elf en de man op Hasufel en Arod reden, 2 van de paarden uit de Koninklijke stal. De poortwachter kwam naar voren en riep in de taal van Rohan "Halt, onbekende vreemdelingen!" wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan. Ze zuchtte de Koning had de opdracht gegeven dat alleen mensen die de taal van Rohan spreken naar binnen mogen, sindsdien is het nog rustiger en saaier geworden in de stad, er kwamen geen reizigers of handelaars meer de stad in met nieuws uit de buitenwereld. Ze loopt al van de trappen af als ze opeens de oude man tegen de poortwacht hoort praten. " Zeer goed versta ik uw taal, hoewel de meeste vreemdelingen dat niet doen, waarom laat u ons niet binnen?" Verbaasd luisterde Flor naar dit gesprek want dit was de eerste keer dat een vreemdeling de taal van Rohan kende sinds dat ze hier was. De poortwacht twijfelt "Nog nooit hebben we in Edoras een groep reizigers gehad die zo vreemd was, een elf en een dwerg op het zelfde paard, een tovenaar wiens woord hier bekend erom staat dat het ongeluk brengt en een man allemaal in Elfs gekleed. Maar toch de opdracht was om geen man of vrouw door deze poort te laten als ze de taal van dit land niet spreken, maar dat doet u dus treed in" langzaam opent de poortwacht de poort en het gezelschap rijd door de poort, dit kan noch wat worden denkt Flor bij zichzelf als ze achter de mannen aanrent.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.