Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning » Hoofdstuk4

Holdar Uthal, Van Schipper tot Koning

25 juli 2015 - 19:42

384

0

115



Hoofdstuk4

Het is misschien een kort hoofdstuk maar het is de eerste uit de Marathon. Tot morgen

Een statig geklede man liep met een flinke tred in de richting van een grote eikenhouten deur. Twee wachters zagen hem aankomen en bogen. De grote deur ging open. Verschillende goedgeklede mensen wachten hem daar op. De man liep naar de nog lege troon en ging er op zitten.

Koning Lior III Van De Kelten begon te spreken: 'Na onze poging om met een bondgenootschap te sluiten met de Skanders* en zo de Teutonen geklemd te zetten tussen twee legers draaide uit op een fiasco: De Skanders namen dit op als omkoping en het eindigde in een verloren zeeoorlog! Na onze nederlaag tegen de Hellenen twee jaar geleden kunnen we een verdere poging niet wagen. Ik wil niet de geschiedenis ingaan als de koning die niets kon winnen! Heren, jullie zijn mijn raadgevers, zeg mij wat ik moet doen.' De Koning keek de kring van edelen en officieren rond.

Aarzelend stak een man met al wat grijzend haar zijn hand op. 'Heer, als we niet over land kunnen moeten we over zee. En dan bedoel ik niet naar landen die we al kennen maar over zee naar nieuw land. Zonder grote legers of vloten.'

De Koning keek geïnteresseerd. zeer geïnteresseerd zelfs. 'Daar zeg je iets generaal, daar zeg je iets. Heb je zo een idee hoe we dit moeten aanpakken?'

'Ik stel voor dat we drie schepen eropuit sturen, onder leiding van drie mensen met ervaring met zowel zeevaart op volle zee als met oorlogvering.'

'Heeft Iemand iemand in gedachten die deze opdracht kan uitvoeren?'

'Maar het is niet wanneer één iemand hem goed genoeg vind dat deze ook echt de juiste persoon is.' Riep één van de edelen.

De Koning knikte.'Ik stel voor dat wanneer iemand wordt voorgesteld er zeker door één iemand moet worden gesteund.' Hij keek de kring van edelen rond.

'Termon Knedbalt.' Wordt er geroepen.

'Steun.' Natuurlijk deze ex-admiraal heeft heel veel ervaring op beide vlakken. Natuurlijk is hij hier geschikt voor.

'Svennar Karwij.' Ook de tweede naam komt niet als een verrassing. Schipper van de Gouden Ra, Het schip van de koning. Hij heeft meegedaan aan verschillende veld- en zeeslagen.

'Steun.' Klinkt er wel vrijwel onmiddellijk.

'Giron Tanger?' Klinkt het aarzelend.Niemand steunt.

Een uur later zijn ze nog aan het discussiëren over wie de derde kapitein zou gaan worden.

tot dat er een naam valt: 'Holdar Uthal.'


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.