Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Dribs and Drabbles » De trein kwam abrupt tot stilstand...

Dribs and Drabbles

7 aug 2015 - 13:10

309

0

232



De trein kwam abrupt tot stilstand...

De trein kwam abrupt tot stilstand. Hermelien keek verdwaasd op, het boek in haar hand en de kat op haar schoot totaal vergeten. "We horen helemaal nog niet stil te staan. We zijn pas-"
"Misschien hebben ze Malfidus betrapt op iets en moeten ze hem er nu uit flikkeren. Zwarte markt in dreuzeltelgorganen ofzo," opperde Ron, die er een giftige blik als reactie op kreeg. Knikkebeen blies zelfs, voelde blijkbaar het ongenoegen van zijn baasje.
Toen ze na tien minuten nog niet weer vertrokken waren, konden er echter geen grapjes meer vanaf.
Uit verschillende coupé's kwamen hoofden, die angstig weer ingetrokken werden toen de Klassenoudsten en Hoofdmonitoren aangehold kwamen, struikelend over gewaden die ze al een zomer lang niet meer hadden gedragen.
Het geroezemoes was tot een kakofonie gerezen toen eindelijk een stem door de trein galmde - had Anderling ook al op de trein gezeten toen ze vertrokken?
"Geen paniek, studenten. We hebben het probleem bijna opgelost. Er staan en - eh, schaap op het spoor."
Hermelien had het bijna niet meer. In Een beknopte beschrijving van Zweinstein had ze namelijk gelezen dat het spoor van de Express met dezelfde spreuken en bezweringen beschermd werd als het kasteel zelf; Dreuzels, (fabel)dieren en mogelijk gevaar zou niet dichter dan een halve kilometer van het spoor moeten kunnen komen.
"Misschien is het een magisch schaap," stelde Harry voor.

De vrouw van het etenskarretje kwam hen een half uur later hun avondeten brengen: een dikke brei soep die ze met dezelfde pollepel opdiende als waarmee ze Ron wakker porde, een stomend bord met aardappelen met jus, vlees en groenten, en een plateau vol pompoentaart. En die avond werden dekens met zonnebloemmotief tevoorschijn getoverd als uit het niets.

Ze kwamen pas op drie september aan in Zweinsveld. En dat allemaal door een doodgewoon schaap.

Voor de meiden van de meeting; Utrecht, vijf augustus. <3
&&. Dit was een war/prompt die we op 't station deden.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.