Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » schrijfuitdagingen » De inwijding

schrijfuitdagingen

20 aug 2015 - 16:00

665

1

246



De inwijding

Bong. Bong. Figuren met lange mantels en de kappen diep over hun hoofd getrokken, komen de kamer ingelopen. Iedere stap precies kloppend met de ritmische klanken van de gong. De figuren lopen totdat ze in een cirkel staan. In het midden zit er een meisje op de grond. Haar haren verbergen haar gezicht dat naar de grond kijkt. Ze is gekleed in een lang shirt met een panty. Een figuur stapt uit de cirkel naar voren.
‘Uw naam,’ klinkt het dwingend. Het meisje kijkt door haar oogharen omhoog.
‘Ariana,’ klinkt het met zekere stem. De persoon herhaalt de naam een keer en kijkt naar degene die rechts van haar in de kring stond. Ze knikken een keer naar elkaar. De persoon draait zich om en pakt iets van een tafel af. Ariana kijkt erna. Als ze dit ondergaat, hoort ze bij hun. Als ze dit ondergaat mag ze eindelijk blijven. Dan zal ze de geborgenheid van deze mensen om haar heen voelen. Dan zal haar ook het juiste pad gewezen worden.
‘Ariana, waarom wil je dit?’
‘Ik wil graag bij jullie horen. Ik wil ook geborgenheid en een echte vriend hebben.’
‘Een echte vriend zal je eraan overhouden. Dat is een ding dat zeker is.’ Het voorwerp dat net gepakt is, wordt overgegeven aan de voorste persoon.
‘Houd je handen omhoog.’ Ariana doet wat haar gezegd is. Er wordt iets uit de emmer gepakt en over de handen van Ariana gesmeerd. Ze voelt hoe het natte spul een weg zoekt naar beneden. Ze hoort iedere druppel zacht tikken op de grond. Het voelt net als water, maar ze weet dat het geen puur water is. Het ruikt heel sterk naar kruiden. De geur prikt pijnlijk in haar neus.
Een andere emmer wordt gepakt.
‘Stop je handen hierin.’ Ariana doet weer wat haar wordt gezegd. Dit keer is het wel water, waar allemaal bloemen in drijven. De sterke geur wordt vervangen door een geur van bloemen. Eigenlijk wil ze aan haar handen ruiken, maar ze wil niet raar overkomen.
Een knikje van de leidster en twee andere figuren stappen uit de kring naar het midden toe. Ze pakken het haar van Ariana vast en beginnen het te vlechten. Even later wordt het opgestoken en zit het vol met bloemen.
‘Je bent nu gereinigd en mooi gemaakt. Je eed kan beginnen.’ Ariana knikt.
‘Je hoeft alleen maar te herhalen wat ik zeg. Ik Ariana beweer mij volledig over te geven.’
‘Ik Ariana beweer mij volledig over te geven.’
‘Te zorgen met liefde. Te zorgen in voor en tegenspoed. Mijn leven te geven voor mijn leidster. Ik bewijs de zorg aan te kunnen en niets of niemand voor mijn leidster te laten gaan.’ Ariana herhaalt netjes de hele eed. Iedereen in de cirkel maakt klakgeluidjes als applaus.
‘Okee dan. Je hebt je eed volbracht. Nu krijg je je beloning.’ Een deur gaat open en dicht. Ariana ziet iets wits in de armen van een van de figuren zitten. Ze voelt het lichte gewicht als het in haar armen wordt gelegd. Twee blauwe ogen kijken haar aan. Het kopje beweegt en het lichaampje nestelt tegen haar aan.
‘Zorg goed voor onze Shadow.’ Vervolgens brengen ze allemaal hun armen omhoog en maken een miauw-geluid.
‘Hey kleine Shadow,’ fluistert Ariana. De kappen gaan van de gezichten af en nu ziet Ariana wie er voor haar staan. Ze herkent de personen die ze onlangs heeft ontmoet. Ze herkent de verschillende stemmen. Ergens wordt een deur opengezet. Voor iedere persoon die aanwezig is, komt er een kat naar voren. In een keer krioelt het van de katten.
‘Welkom bij je nieuwe manier van leven,’ begroet Mary haar.
‘Dank je. Ik zal heel goed voor haar zorgen.’ Ariana aait over het kopje van Shadow die ze stevig tegen zich aandrukt.
‘Je zult vinden in Cats wat je zoekt. Wij zullen er altijd voor je zijn en nog belangrijker je leidster Shadow zal er voor je zijn.’ Ariana lacht en ziet vol goede moed haar toekomst tegemoet.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 31 aug 2015 - 15:01:
Dit is zo..Kats
I like it!