Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » All The Little Lights » Koffie [The Legend of Korra]

All The Little Lights

26 aug 2015 - 20:33

489

5

273



Koffie [The Legend of Korra]

Gebruik de openingszin, "hé, kom jij hier vaker?"

Het was niet alsof het de bedoeling was geweest. Het was niet alsof ze er überhaupt tijd voor had gehad. Ze was naar de universiteitsbibliotheek gekomen om keihard te blokken voor het met rasse scheden naderende tentamen. Niet voor dit.
Maar zoals het studenten betaamt was studieontwijkend gedrag haar eigen. Op de dagen dat urenlange dates met je studieboeken de enige mogelijkheid waren, waren televisieseries nog nooit zo spannend, stomme telefoonspelletjes nog nooit zo leuk en zelfs de stofjes die door de lucht vlogen nog nooit zo interessant geweest. Kun je nagaan wat er zou gebeuren als er iets écht interessants het toneel zou betreden.
“Hé, kom jij hier vaker?”
Het waren niet de woorden die ze had willen uitspreken. Ze had er diep over nagedacht, tussen regels over vanderwaalskrachten en waterstofbruggen, die ze door een gebrek aan concentratie telkens overnieuw moest lezen. Maar toen het diepgewortelde verlangen op te staan en bij haar boeken weg te gaan haar de moed had gegeven om richting het meisje te lopen, waren al die innerlijke pogingen plotsklaps uit haar geheugen gewist. Uit paniek had ze de eerste woorden die in haar opkwamen maar uitgesproken. Ze kon zichzelf wel slaan.
Het meisje keek op uit haar studieboek. Een veraste blik viel op Korra, die wel door de grond kon zakken.
“Net zoals iedereen hier, vooral tijdens tentamenperiodes,” sprak het meisje met een glimlach op haar gezicht. “Jij niet soms?”
Korra lachte zenuwachtig. “Ha ha, ja, ik ook! Dus, is het al bijna tijd voor een pauze? Die zijn heel belangrijk, weet je. Je neemt veel minder op als je te lang achter elkaar door studeert!” Weer kon ze zichzelf wel slaan. Wat was ze aan het doen? Zichzelf compleet voor schut zetten, dat was het!
Maar het meisje lachte haar niet uit. Nee, ze bladerde wat in haar boek en keek toen weer op. “Zodra ik dit hoofdstuk uit heb. Nog een pagina of vijftien. Dan zouden we wel koffie kunnen gaan drinken, als je wil?”
Even dacht Korra dat haar studieboeken haar brein nu compleet vermorzeld hadden. Hoorde ze dat goed? Of had ze zolang geleerd dat de inkt op de papieren haar had doen hallucineren? Het meisje keek haar nog steeds vragend aan. “Ja! Ja, fantastisch! Kom maar naar mij als je klaar bent. Ik zit daar,” ze wees naar de tafel waar haar studieboeken nog werkeloos lagen. “Nou, tot over vijftien pagina’s dan!”
“Tot zo!”
En Korra spurtte weg. Wat had ze gedaan? Ze had moeten leren, en nu ging ze ineens koffie drinken met een ontzettend leuk maar wildvreemd meisje. Zo ging ze haar tentamens nooit halen! Zeker niet nu haar brein het beschamende tafereel steeds opnieuw afspeelde, wat haar concentratie helemaal wegjoeg.
Ze had haar hoofd zo diep in haar boeken, dat ze het meisje nooit aan zag komen. Geschrokken sprong ze overeind toen ze met een hand op haar schouder de aandacht wilde trekken.
“Tijd voor koffie,” zei het meisje met een glimlach. “Ik ben trouwens Asami.”


Reacties:


xNadezhda zei op 25 aug 2015 - 16:46:
Stiekem ken ik deze ship ondanks dat ik TLOK nog niet heb gezien. Yay Tumblr. En het is zo lief en stuntelig en lief. <3


Eliros
Eliros zei op 24 aug 2015 - 17:51:
Korra bb. <3
Dit is zo schattig! Good job. c:


xjeszell
xjeszell zei op 24 aug 2015 - 15:54:
This is so so cute. Ik zag dit ook zo leuk voor me en ja. <3


Bodine
Bodine zei op 24 aug 2015 - 14:22:
Hé, wat leuk dat jouw personage zélf degene is die de pick up line gebruikt!

Also, wat lieeeef. Nee maar echt. Wat lieeeeef. Awh awh. <3


Kayley
Kayley zei op 24 aug 2015 - 14:19:
Korra is een ramp. Als ze haar avatarstatus en awesome skillz niet heeft om voor haar te spreken, kan ze niets, blijkbaar. <3 Wat 'n sukkel.
EN KORRASAMI. JAAAA. I love them so much, uwu.
You're a champ for writing this. :3