Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Gone, maar dan anders. » Hoofdstuk 1: Gone.

Gone, maar dan anders.

24 juni 2009 - 8:02

292

2

264



Hoofdstuk 1: Gone.

Lusteloos hing Isis op de bank, een Donald Duck uit 1977 lezend. Heel saai allemaal. Opeens hoorde ze een klap. En nog een. Wat was dat? Haar moeder kwam de kamer binnenrennen. Zo te zien was ze doodsbang. Vloekend plukte ze Isis van de bank en bonjourde haar de meterkast in.

Twee maanden later...

Samen met haar klas zat Isis in de bedompte kelder onder de supermarkt. Ze overdacht nog eens wat er de afgelopen twee maanden gebeurd was. Een groep vreemdelingen was het dorp binnengevallen en hadden dood en verderf gezaaid. In ongeveer 3 dagen was iedereen boven de 14 jaar gerekruteerd om tegen de indringers te vechten, die door de dorpelingen gedoopt waren tot de Bende. Maar ook al was het dorp in de meerderheid, de Bende, had het verrassingselement gehad en bestond uit opgeleide vechters. Toch wist het dorp al 2 maanden lang stand te houden, al sliep iedereen altijd met één oog open en hielden de meesten mensen 's nachts om de beurt de wacht.
Iedere keer als de wachten alarm sloegen, en de kinderen de schuilkelders in vluchtten, trok Isis' maag samen van angst, en werd ze misselijk van het geluid van de doodskreten die buiten opstegen.
Deze keer was de aanval overdag geweest, iets wat totaal nieuw was. De Bende wist dat de kracht van de dorpelingen, die zichzelf de Strijders noemden, langzaam weg aan het sijpelen was.
Ze wenste dat het allemaal over was, ze wenste dat ze zich volledig af kon sluiten van de buitenwereld, dat ze nooit meer de kreet van een stervende hoefde te horen.
En toen kwam de klap. Een immense klap, alsof een reus met zijn vlakke hand op de aarde sloeg. Het was stil, een onaardse stilte, die tastbaar leek. Niemand verroerde zich. De stilte leek eeuwig voort te duren, totdat Isis opstond en doodsbenauwd een blik naar buiten waagde. Wat ze zag was ongelooflijk. Overal op straat lagen wapens. Wapens van beide partijen, maar er was niemand. De Bende én de Strijders waren verdwenen. Aarzelend klom Isis naar buiten...


Reacties:


KolaLollie
KolaLollie zei op 2 juni 2009 - 15:32:
eh - hoe komt dat?
ikke vin m leuk!!!
ikke wil meer lezen!
over wat is de fanfic? ik bedoel, is er een boek dat gone heet of zo?


MoLoveAnime
MoLoveAnime zei op 1 juni 2009 - 20:38:
Snel veder, please!