Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 500 words [Stand Alones] » [27-8-15] [One Direction] Vrij zijn

500 words [Stand Alones]

27 aug 2015 - 20:33

489

1

219[27-8-15] [One Direction] Vrij zijn

Hij heeft er geen zin in. Het pak knelt rond zijn schouders, maar dat is toch vooral zijn eigen schuld. Hij heeft het vermaken teveel uitgesteld. De strik zit dan weer precies goed, maar dat kan ook niet anders. Zijn nek is niet verandert. Hij zucht en haalt zijn handen door zijn haar. Aan de andere kant heeft hij er ook heel veel zin in. Na vijf jaar zal hij eindelijk zichzelf kunnen zijn. Hij trekt aan een krul. Wat gaat hij daar nu weer meedoen? Hij fronst en kijkt naar de bruine krullen op zijn hoofd. Ze zijn net iets te lang, vindt hij zo. Misschien moet hij ze maar knippen. De jongen friemelt met de manchetknopen en haalt dan diep adem. Snel loopt hij naar de badkamer, waar hij zijn krullen met gel wat temt.
‘Kom op! We moeten gaan!’ roept zijn partner. De jongen knikt kort naar zijn evenbeeld in de spiegel en verlaat de badkamer.

Toen hij vijf jaar geleden begon in de band, had hij nooit gedacht dat hij vijf jaar later hier zou zijn. Toch is hij er, op de openingsavond van hun eigen museum. Naast hem staat zijn vriendje, aan de overkant van de zaal lopen de andere twee bandleden. Hij kan niet geloven dat hij hier is, dat hij het straks echt gaat doen. Hij kijkt opzij en glimlacht.
‘Wat? Heb ik wat tussen mijn tanden?’ vraagt zijn vriendje. Hij gaat meteen met zijn tong langs zijn spierwitte tanden.
‘Nee, je ziet er prachtig uit, zoals altijd.’
‘Harry.’
‘Louis.’
Ze kijken elkaar even aan en lachen dan zachtjes.
‘Niet te geloven, vind je ook niet?’ zegt Louis dan zachtjes. Hij laat zijn knokkels even langs die van Harry glijden.
‘Ik weet het. Ik kan niet geloven dat we een museum hebben.’
Louis stompt hem tegen de arm. ‘Je weet best dat ik dat niet bedoel.’
Harry lacht, kuiltjes in zijn wangen tevoorschijn toverend. ‘Het is inderdaad niet te geloven. Na vijf jaar kunnen we eindelijk vrij zijn.’

‘Harry, Louis,’ zegt Liam gehaast. Hij komt naast hen tot stilstand. ‘Het is tijd.’
Louis knikt en Harry perst zijn lippen op elkaar. Met zijn drieën lopen ze naar het kleine, afgezette stukje achter het podium. Een rood gordijn maakt ze onzichtbaar. Louis trekt Harry’s strik recht en Harry strijkt een lok van Louis’ haar achter zijn oor.
‘Laten we het doen.’ Ze knikken naar elkaar en stappen het podium op.
‘Goedenavond allemaal. Ik ben Louis Tomlinson en dit is Harry Styles,’ begint Louis.
‘We zijn ontzettend dankbaar dat we dit museum mogen openen, maar eerst moeten we jullie nog wat vertellen,’ maakt Harry de zin af. De twee kijken elkaar even aan.
‘We zijn de afgelopen vijf jaar niet eerlijk geweest. We zijn samen, al vijf jaar, en houden ongelofelijk veel van elkaar. We hopen dat dit niks verandert voor jullie en voor de fans.’
Harry pakt Louis’ hand en glimlacht naar hem. Dan richt hij zich tot de aanwezigen.
‘Welkom bij de waarheid.’


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 27 aug 2015 - 21:33:
ONBEZORGD EN VRIJJJJ ZIJN
LIEEEEEEEEEEEEEEEEEEFDE
LIEFDE WAS OOIT
ZE WIL NU ALLEEN MAAR VRIJ ZIJN
(my jam)
(hihi)

WAAR IS ZAYN
IK WIL ZAYN
WAAR IS MIJN BABY
(mijn baby is Newt)
(maar Zayn ook een beetje)

whatever.
weet je dat je soms van die dagen heb waarop je geen nuttige reacties kunt produceren en dan blaat je maar een beetje wat? vandaag is zo'n dag. dit is zo'n reactie.
hi.