Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 500 words [Stand Alones] » [28-8-15] [Harry Potter] Kamer van Hoge Nood

500 words [Stand Alones]

28 aug 2015 - 17:11

485

2

257[28-8-15] [Harry Potter] Kamer van Hoge Nood

Hij dwaalt door het kasteel rond, met een gezicht als de donder. Hij wilt iets kapot slaan, iemand pijn doen, maar daar wilt hij aan de andere kant niet aan beginnen. De jongen wrijft wat door zijn blonde haar en zucht. In de verte ziet hij Harry aankomen en daar heeft hij nu al helemaal geen zin in. Hij houdt van zijn vriendje, echt waar, maar nu moet hij alleen zijn. Schichtig kijkt hij om zich heen en spot dan een nis achter een ridderkostuum. Snel schiet hij achter het kostuum en gaat op zijn hurken zitten. Hij spiekt rond het beeld en ziet hoe Harry voorbij wandelt. Harry draait zijn staf rond in zijn vingers. De jongen achter het beeld gaat weer door zijn haar. Hij haalt diep adem en komt weer overeind. Hij verliest echter zijn evenwicht en valt achterover. In plaats van de muur, valt hij op de grond en opent hij zijn haastig dichtgeknepen ogen.
‘Wacht, wat?’

Hij sprint door de gangen, naar de andere kant van het kasteel. Hij rent de trappen op, hijgt lichtjes als hij op de juiste verdieping aankomt. Dan haalt hij diep adem en begint weer te rennen, zijn boosheid allang vergeten. Hij komt tot stilstand voor de Dikke dame.
‘Wachtwoord?’ vraagt zij. Hij moet even nadenken, weet het heus wel, want Harry heeft het hem zelf verteld. Dan herinnert hij het weer.
‘Kaaskoeken!’
Het schilderij draait opzij en hij klautert door het gat naar binnen.
‘Ron, Ron, waar is Harry!’ vraagt hij enthousiast.
De roodharige jongen schrikt wakker. ‘He, wat?’
‘Waar Harry is!’
‘In de slaapkamer, hoezo?’
Er wordt niet meer gereageerd, want de blonde jongen sprint de trap al op. Hij gooit de deur naar de vierdejaars slaapkamer open en stapt naar binnen.
‘Draco? Wat doe jij hier?’ vraagt Harry verbaasd.
‘Kom mee, kom mee!’ Draco pakt Harry’s hand en trekt hem overeind. Verbaast volgt Harry Draco naar beneden, de kamer uit en de gangen door.
Als ze bij de plek zijn aanbelandt waar Draco door de muur viel, houdt Draco eindelijk stil.
‘Draco, wat doen we hier?’ vraagt Harry. Hij kijkt Draco bezorgd aan, maar Draco glimlacht alleen maar. ‘Ik heb iets gaafs ontdekt.’
De jongen stapt dichter naar het beeld toe en verdwijnt er dan achter. Harry blijft verbaasd achter.
‘Kom dan!’ Draco pakt Harry’s hand en trekt hem mee achter het beeld. Daarna stapt hij door de muur, een protesterende Harry meetrekkend.

‘Het is een soort kamer van Hoge Nood, maar dan met vaste ingang,’ zegt Draco enthousiast.
Harry kijkt hem met een grijns aan. ‘Waarom staat er dan nu een groot bed?’
‘Hmm?’ Draco kijkt de kamer in, ‘geen idee.’
Harry lacht en trekt Draco naar zich toe. ‘Zeker weten?’
Draco knikt en dan worden zijn ogen groot, waarna hij ze samenknijpt. ‘Jij.’
Harry haalt zijn schouders op en kijkt Draco aan. Draco schudt met een glimlach zijn hoofd en trekt Harry’s hoofd naar zich toe, om vervolgens een kus op Harry’s lippen te plaatsen.


Reacties:


Bodine
Bodine zei op 28 aug 2015 - 22:31:
Vandaag krijg je een betere reactie

YAAAAAY DRARRY <3


xNadezhda zei op 28 aug 2015 - 17:36:
Ik weet niet waarom, maar ik vind het zó grappig dat het wachtwoord "kaaskoeken" is _0_ En verder is Drarry nog steeds niet m'n ship, maar je schrijft ze wel heel cute <3