Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » 500 little words » #6: Het voorprogramma

500 little words

29 aug 2015 - 17:04

500

0

175



#6: Het voorprogramma

Personage A zit in het bandje dat de openingsact verzorgt voor een deel van de wereldtournee van de band van personage B.

Dana kijkt de kleedkamer rond. Dave zit zachtjes op zijn been te tikken. Het is een zenuwachtig trekje van hem, die haar nu begint te storen. Ze wordt er zelf zenuwachtig van. Het team heeft hun al oortjes gegeven en de sound check ging goed. Maar er blijft een zware taak op je schouders rusten. Je moet het publiek opwarmen voor de hoofdattractie van de avond. Je zult het publiek moeten winnen voor jezelf, want ze komen immers niet voor jou. Ze komen voor een hele andere band.
Jaren geleden stond Dana zelf in het publiek. Wachtend totdat Tokio Hotel het podium op kwam. Het voorprogramma kon haar niet snel genoeg afgelopen zijn. Ze hoopt niet dat de mensen in de zaal dadelijk dezelfde gedachte hebben als zij toen had. Ze worden geroepen om in de coulissen klaar te gaan staan. Er wordt een teken gegeven en ze moeten oplopen. Dave zet het eerste nummer in door op het drumstel te slaan. Al snel vallen de gitaren en de piano bij. Dan zet Dana ook haar stem in. Het publiek valt even stil en ze voelt rillingen over haar rug. Het zal toch niet dat ze hun niet leuk vinden? Ze zullen de avond voor het publiek toch niet verpesten? Ze hebben dadelijk toch geen slechte naam? Ze zullen hun manager toch niet teleurstellen? Ze zwaaien met dit optreden hun toekomst toch niet uit? In die paar seconde van stilte denkt Dana het ergste wat haar maar kan overkomen. Na de paar seconde stilte maakt het publiek een oorverdovend lawaai. Ze gillen en joelen. Dana voelt de opluchting door haar lichaam trekken. Ze laat zich opjutten door het publiek. Ze laat alles los en gaat volledig op in de flow. Samen met de rest van de band rocken ze de sterren van de hemel. Sommige liedjes kan het publiek al meezingen en daar groeit Dana van. Ze kennen de groep al. Ze zijn niet meer zo onbekend als ze dacht. Er zijn mensen die de moeite hebben genomen om hun op te zoeken. Er ligt ze nog een ruime toekomst in het verschiet.
Dan beseft ze dat hun taak al bijna is voldaan. Ze zingt nu het een na laatste nummer. Dan is het al tijd voor het laatste nummer. Ze wil de tijd terugdraaien. Ze wil langer blijven staan. Al weet ze dat over een aantal jaar een bandje net als zij nu wil doorbreken. Dan staan zij zenuwachtig voor de opening van hun grote tournee op het podium. De laatste tonen verstommen langzaam. Dana kijkt rond en weet dat ze op de goede plek zit. Het publiek kijkt ze vol verwachting aan. Ze neemt namens de groep afscheid van het publiek. Dan lopen ze de coulissen in. Hun gitaren worden aangepakt en het podium wordt snel leeggemaakt. Tokio Hotel komt ook de coulissen in. Dana voelt zich nog zelfverzekerder wanneer ze naar hun lachen. Dan lopen ze het podium op onder oorverdovend lawaai. Dat lukt hun later ook.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.