Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » A Million Little Pieces » [30/08/2015][The Maze Runner] Bliksem

A Million Little Pieces

30 aug 2015 - 22:23

477

2

321



[30/08/2015][The Maze Runner] Bliksem

SPOILERS over één van de dingen die de Gladers moeten doorstaan tijdens Scorch Trials. En spoilers over wie overleven (niet wie er doodgaan, maar aangezien dit ná Death Cure speelt, weet je dat de mensen die hierin zitten de hele boel overleven). En dan ook nog eens spoilers over met wie Thomas eindigt qua romance.

Het houdt maar niet op met regenen. Aan de andere kant van de bergen hangt onweer; het kan er niet overheen, maar ze horen het wel.
(Hij kan niet tegen onweer.)
Om de zoveel tijd licht de gitzwarte hemel op wegens een bijzonder heldere bliksemschicht.
(Hij kan tegen bliksem nog minder dan tegen onweer.)
Zijn plastic horloge geeft aan dat het drie uur ’s nachts is, maar hij ligt niet in bed. Dan kunnen mensen hen zien; dan kunnen mensen hem horen.
(Zijn snikken en smeken en gillen.)
(Minho’s sterke armen om hem heen.)
Hij ziet hen wel. Niet de Munies die slapen in hun zelfgebouwde schuilplaatsen, maar de Gladers die bij hem waren in die eerste onweersbui, al die jaren geleden.
Hij ziet Minho en Newt, Winston en Frypan. Hij ziet jongens die er het ene moment wel zijn en het andere moment niet meer, getroffen door dezelfde bliksem die nu aan de andere kant van de bergen raast.
(Thomas huilt.)
(Minho houdt hem vast.)
Het houdt maar niet op met regenen.
Ze bevinden zich diep in het bos, ver van de nieuwsgierige oren en veroordelende ogen. Het bladerdak boven hun hoofden beschermt ze een beetje tegen de regen, dempt de donder gedeeltelijk en houdt wat van de lichtflitsen tegen.
(Maar niet alles.)
Minho fluistert over de donder heen dat het allemaal wel goed komt, dat het onweer achter de bergen blijft en dat ze veilig zijn. Thomas gelooft het niet; hij heeft geleerd dat woorden makkelijk te vervalsen zijn.
(Minho weet dit.)
Hetgeen Thomas helpt zijn laatste beetje verstand te behouden, is Minho’s lichaamstaal. De cirkeltjes die hij over Thomas’ handpalm wrijft, de druk van hun benen tegen elkaar, Minho’s ademhaling in Thomas’ nek.
(Zo levend.)
(Zo onvervalst.)
Zijn lippen in Thomas’ nek, net wanneer die bang is dat de spanning hem te veel zal worden. De lippen die hem voorzichtig afleiden van de schimmen die hij tussen de bomen verzint – niet met woorden maar met daden.
(Soms voelt hij zich zelfs heel even schuldig tegenover Brenda.)
(Zij begrijpt het niet.)
Het houdt maar niet op met regenen. Het is al bijna twee uur geleden dat Thomas wakker werd gestormd, langs Brenda heen zijn eigen bed uit glipte en Minho uit dat van hem plukte. Hij voelt de vermoeidheid zijn hysterie voeden, maar hij weet dat hij niet kan slapen.
(Als hij zijn ogen sluit –)
(Als hij Minho alleen laat –)
(Als hij –)
(Als het nu gewoon ophoudt met regenen en bliksemen.)
(Als hij –)
(Als Minho –)
(Als WICKED niet –)
(Als hijzelf niet –)
Hij slaakt zijn meest wanhopige klaagzang tot dan toe en Minho weet dat het tijd is voor zwaarder geschut; hij verandert van positie –
(zonder Thomas helemaal los te laten)
(dat is essentieel)
– en drukt zijn lippen tegen die van Thomas, helpt hem middels lichamelijke overgave door het volgende half uur van de storm heen.
(Zoals Alby hem geleerd heeft.)
Tegen vijf uur ’s morgens houdt het eindelijk op met regenen.

Voor Kay,

Omdat Thomas/Minho van haar komt.


Reacties:


Eliros
Eliros zei op 2 sep 2015 - 20:10:
</3 no
Thomas/Minho is zo precious en dit was perf. <3


Kayley
Kayley zei op 30 aug 2015 - 22:55:
asdfghjkl;
You are too good to me. *-* My babies. My lil nugget of a ship.
Je doet ze zoveel eer aan. <3
En je haakjes. En ahdjenskdbsb. Flails.
Ik ben net wakker, beter dan dit gaat het niet worden.